torsdag 8. april 2010

Håndarbeidsblad fra 80-tallet

.
.
Endelig fant jeg igjen den vesle loppisen i Värmland! Det vil si, det var Kjæresten som så den og vrengte bilen opp på gårdsplassen med et oppmuntrende "Shop til you drop, honey!"

I lange tider har jeg tenkt tilbake på bladene jeg kom over på denne vesle loppisen og som jeg den gang IKKE kjøpte fordi jeg ikke så verdien i dem. Hvor sløv er det mulig å være?

Senere har vi kjørt forbi sent på kvelden når det har vært stengt. Jeg har glemt å markere på GPSen hvor den lå, så vi har kjørt en annen vei. Men denne gangen klaffet det! Påske i Värmland og der var det! Åpent :-D

Litt småspent gikk jeg inn til samme krok jeg hadde funnet bladene tidligere. Var de der enda, eller hadde noen andre funnet skatten før meg og røsket med seg alle sammen? Det var ommøblert! Pulsen stiger lett.... Så ser jeg dem, inne i en hylle under en bråte strikkepinner og heklenåler. Hurra!

Det var 18 blader totalt og jeg kjøpte alle. De er alle fra midten av 80-tallet og det følger med mønsterark. Tittelen er Sømnad och Handarbete. Noen av oppskriftene er etter dagens norm, helt hysteriske. Og andre er virkelig flotte. Jeg skal garantert lage noe fra ett eller flere av bladene :-)

En påskedag i Värmland med en tilfeldig passerende bil. 
.

7 kommentarer:

 1. Jeg abonnerte på disse i sin tid, så jeg har mange;) Og jeg kaster jo ikke, så det hender jeg blar i dem og finner inspirasjon;)
  Kos deg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Hei hei :-) Husker mamma hadde disse da jeg var lita. Det var like artig hver gang det kom i postkasse, for det var ei side som var beregna for barn. Jeg strikka 17. mai troll, husker jeg :-D

  Kos deg med skatten din, og klem fra Siv

  PS Legger meg til som følger hos deg

  SvarSlett
 3. Så gøy, jeg gleder meg til å dykke inn i bladene og få masse inspirasjon :-)

  17.mai-troll høres veldig fint ut!

  SvarSlett
 4. Tenk at jeg kasta nesten alle mine... Det var mamma som abonnerte, men jeg tok vare på dem lenge, før de fleste havnet på loppemarked. Håper noen ble like glade som deg da de kjøpte dem.

  SvarSlett
 5. For en skatt, tipper det er mye morsomt der! Fluffy mohairgensere f.eks. - husker godt hvordan min så ut :)

  SvarSlett
 6. Halloen! Kom til sida di via Tonemor. Måtte nikke gjenkjennende til de bladene fra 80-tallet :) Har nok mange sånne liggende.. Skal studere bloggen din bedre en annen gang, nu e det leggetid. Har satt deg på min bloggliste, så jeg finner deg igjen. Ha det så lenge ;)

  SvarSlett
 7. Jeg må si at den røde oppe i venstre hjørne skremmer meg litt...;-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...