tirsdag 3. august 2010

Klippe og montere, eller strekke?

.
Surr i trådene....

Hva ville du har gjort?

Jeg strikker striper i fire forskjellige farger. Bør jeg klippe trådene etter hver stripe og eller bør jeg la tråden følge arbeidet.

I første tilfelle blir det veldig mange tråder å montere. Alternativt blir det veldig mange tråder å holde styr på underveis.

Hmm.....
.

8 kommentarer:

 1. Jeg tror jeg hadde foretrukket å gå litt surr i trådene framfor å feste utrolig mange tråder etterpå.. men det er meg;)

  SvarSlett
 2. Ja... jeg er jo allergisk mot å montere. Bare litt bekymret for at det kan bli mange hektetråder. Men det kan kanskje surres på baksiden eller no slikt?

  SvarSlett
 3. Om du får det fint, sånn at det ikke synes kan du jo snurre de bak, ellers kan du la de henge løst og feste de etterpå:)

  SvarSlett
 4. eller så kan du gjøre dette...

  http://pinnehobby.blogspot.com/2010/07/strikk-dem-inn.html

  SvarSlett
 5. Hvis det er små striper pleier jeg å la tråden løpe på baksiden/innsiden, fordi det fungerer greit og jeg slipper all trådfestingen. Men er det store striper el. trådskiftingen vises på det ferdige produktet, er det nok best/penest å klippe og feste.

  SvarSlett
 6. Jeg lader ligesom Siena trådene løbe i sømmen, hvis der ikke er alt for langt mellem samme farve. Hvis der er problemer bagefter med for løsthængende tråde, syr jeg dem til på bagsiden. Er der for langt mellem samme farve, klipper jeg den og hæfter den eller væver den med ind i den første pind i den nye farve. Den ligger så snoet ind på bagsiden. Samme teknik, som når man strikker med flere farver (fair isle), blot kun bag på de første 5-10 masker.

  SvarSlett
 7. Det lureste er nok å la trådene bli festet med en gang, men selv liker jeg å feste dem etterpå.

  SvarSlett
 8. Tusen takk for mange nyttige tips! Det ble til at jeg klippet og monterte etterpå på "tradisjonelt" vis denne gangen, men det var nye ting her jeg ikke har tenkt på før. Smart!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...