tirsdag 19. mars 2013

Vårgrønt skjerf med matchende pulsvarmere

Her er det!


Utrolig vrient å få et godt bilde av disse, fargene står seg dårlig, men vi gjør et forsøk, og dere får stole på meg når jeg sier at det er en fin, frisk, lys eplegrønn farge. Garnet er Abuelita Tjukk Merino, bestilt fra Pickles.

Skjerfet/halsen er strikket patentstrikk (fortsatt stolt over at jeg får det til) og sydd sammen i endene. Jeg tror jeg har brukt pinne i størrelse 9, kanske er det 8. Pinnemåleren min går kun opp til størrelse 6, så det er litt vanskelig å si, skyvelære til Kjærsten er elektronisk, og gått tomt for batteri, så den virker rett og slett ikke. Dessuten sier oppskriften at det ikke er så farlig hvor store pinner man bruker, men det blir jo mer fluffy, jo større pinner man bruker. Men bruker man for store igjen, mister det spensten og faller litt sammen. Løsningen blir å prøve seg fram, lag prøvelapp! Kjedelig, men lurt.

Så var det den største utfordringen med dette prosjektet. Mot slutten skal det nemlig "maskes sammen". Ha! Jeg kan i utgangspunktet ikke maske sammen noe som helst, og når det da i tillegg er med patentstrikk, så kan du bare glemme det. Jeg satt og så på skjerfet i ca. 2 uker, spurte erfarne strikkere, og fulgte så de rådene som hørtes mest fornuftig ut. Fell løst av og sy pent sammen. Som sagt, så gjort! Det ble ikke så aller verst.


Du finner prosjektsiden på Ravelry her og mønsteret på skjerfet er Brioche Infinity Scarf av Unnur Eva Arnarsdóttir. Nice!

 
Pulsvarmerne er strikket etter oppskrift fra Pickels, fra settet Rett fram fingerløse vanter. Raske og festlige å strikke. Det gikk med ca. 38 gram garn til disse. Oppskriften sier pinne 3 og 3,5, men som alltid med Pickles sine oppskrifter, må jeg gå opp en halv, til en størrelse på pinnner, så disse ble laget med pinne 3,5 og 4.


En kulere gjenngivelse av fargen på garnet

7 kommentarer:

 1. Veldig frisk og fin farge :-) Patentstrikk er så stilig, og jeg syns du hadde maska/sydd pent sammen :-)) Med en slik vårgrønn kolleksjon, får vi håpe at våren er like rundt hjørnet ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 2. Det ble veldig fint! Frisk farge! Synes du fikk sydd det pent sammen! Skjerfet og pulsvarmerne ser mye, varme og deilige ut!

  Ha en fin kveld!

  Hilsen Ingrid

  SvarSlett
 3. Det så supergodt ut det skjerfet! Jeg liker Abuelitagarnet godt og har den fargen bare i tynnere kvalitet. Gikk amok på restesalget til Pickles..farlige greier! Søte pulsvarmere også:)

  SvarSlett
 4. Kjempefint! Har også den fargen liggende, syns den er kjempekul :)

  SvarSlett
 5. Ser superdeilig ut å ha rundt halsen :)

  SvarSlett
 6. Herlige vårlige farger,og sikkert godt å ha på i denne sure vårvinden:-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...