mandag 23. juni 2014

Ferieplanlegging i grønt og hvitt

Kjøpe garn. Check!

Bak en vellykket ferie, ligger gjerne noe planlegging. Klart, blir det FOR planlagt forsvinner gjerne noe av sjarmen og det kan bevege seg i retning av stress, men total mangel på planlegging kan også føre til for mye uro. 

Jeg er et listemenneske. Digger lister, og å stryke ut punkter av disse. Får meg til å føle meg full av tiltak, og tildels effektiv. I helgen kunne min nevø fortelle meg at på tysk fantes det et eget ord for den gleden man føler når listen er strøket ut. Entlistungsfreude. Ahh..!

Selvsagt er det de irriterende punktene som følger med fra liste til liste, og som man aldri blir kvitt. Ny lampe på badet, feste den løse lista og å skaffe en ramme til det ene bildet... Lurer på om det finnes et eget ord for det og på tysk...?

Vel, sommeren står for døren og jeg kan nå krysse av på listen "Nøste opp garn til Sommergenseren". Neste på listen er å kunne krysse ut for "Strikk prøvelapp til Sommergenseren" (slik at jeg slipper dra meg meg pinner i 4 forskjellige størrelser, eller enda mer fjollete, kjøpe enda et sett med pinner fordi man ikke har med riktig størrelse på feire). 

Men det blir i morgen!

Lage nøster. Check!

5 kommentarer:

 1. Jeg er også ei sånn listedame, så jeg kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver. Det er en god følelse å kunne stryke ut punkt for punkt etter hvert som man har gjort ting :)

  SvarSlett
 2. Er du lærer? En slektning av mannen min er lærer, og hun hadde med seg ei liste med mange punkter en gang hun skulle til legen. Legen mente det var et typisk lærertegn ;-)

  Hilsen en "listelærer" :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, nei ikke lærer, men læreryrket er godt inne i familien og jeg er trener, så kanskje det går litt ut på det samme? :-) Morsomt at legen mente det var et typisk lærertegn! Men jeg har også stygg håndskrift og noen mente jeg burde være lege pga det. Det er jeg absolutt ikke, he he :-)

   Slett
 3. Haha, har det på akkurat samme måte! Skriver lister i hytt og pine, og synes det er så deilig å kunne stryke noe av lista (noen ganger har jeg fundert på om jeg leser bøker bare for å kunne stryke dem av leselisten min). Og ikke minst dette med at enkelte ting bare blir med fra liste til liste og aldri blir gjort. Hihi!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...