søndag 18. desember 2011

Blålilla hals til meg selv

Fargen heter Oljegrønn - love it!

Nå har jeg strikket en del vridde halser etter oppskrift og garn fra Pickles, til alle andre enn meg selv. Men denne i den vanvittig fine fargen oljegrønn (i Abuelita Tjukk Merino) er min, bare min! Er den ikke lekker?

Siden jeg likte fargen så godt bestemte jeg meg like gjerne for å lage Soloppgangsjalet til Pickles i samme farge. Før jeg våget prøve meg på det, ble oppskriften lest og gjennomgått minst fem ganger. Og det funker! Men tar litt tid. Så her er det bare å henge i for å bli ferdig så lenge det fortsatt en vinter og kulde :)


Soloppgangsjale under arbeid.

Det som er litt facsinerende er at det er så stor forskjell på tykkelsen på garnet. Det er samme garn, samme farge, men kjøpt forskjellige ganger, så jeg regner med det kan være av ulike partier. Garnet i halsen er utrolig mye tykkere enn garnet i sjalet. Det passer egentlig ganske fint til både halsen og sjalet, så det gjør ikke noe. Men litt snodig er det.

(EDIT; Jeg har bommet på garnet så hele poenget her blir borte! Les mer i min innrømmelse)

God 4. søndag i advent!

Nå må jeg lage handleliste for å få på plass riktige ingredienser til morgendagens tradisjonelle julekakebaking sammen med mine gode venninder. Det ser jeg fram til!

11 kommentarer:

 1. Det er så godt når man for en gangs skyld lager noe til seg selv også :-) Jeg elsker den fargen der - har noen knalltøffe støvletter, så jeg bør nok strikke MEG en genser eller noe som matcher ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 2. Kjempefin farge!! Måtte berre bestille den eg og!

  SvarSlett
 3. Flott at du strikker noe til deg selv også:) jeg opplevde også store størrelsesforskjeller på akkurat det samme garnet. Merkelig!

  SvarSlett
 4. Nydelig farge og flotte mønstrer på gode varme ting.
  Godt å få laget noe til seg selv en gang i blandt også.
  Klem Tone

  SvarSlett
 5. Holder på med vridd hals nr 4 på ei uke, men ingen til meg selv.. Skal bestille garn og strikke til meg selv over jul! Nemlig!!!

  SvarSlett
 6. Hej Søde ven

  God jul til dig og mand , håber at vi ses i det nye år :-))

  Kos med julekagebagning !!

  SvarSlett
 7. Det er så deilig å lage noe til seg selv etter mye produksjon til andre:) Utrolig flott soloppgangsjal. Og det er så fint navn:)Ha en fin førjulsuke.

  SvarSlett
 8. Kjempefin ble den! Føles godt å gå med noe en selv har laga og er fornøyd med også... selv om det er fryktelig stas å se andre gå med det en lager óg da;)

  God jul!:)

  SvarSlett
 9. Nyyydelig garn og farge på skjønne plagg! Kjekt å beholde noe hjemmelaget selv også ;)

  Det refleksgarnet under her har jeg kjøpt også, men ennå ikke tatt i bruk. Blir et artig prosjekt, smarte greier :D

  Ha en super dag!

  SvarSlett
 10. så nydelig denne var :) Klem og god natt!

  SvarSlett
 11. Det ser ut til at du har strikket noen av disse halsene, og det skjønner jeg, for de er helt nydelige! Så nydelige at jeg bestemte meg for å kjøpe inn garnet og prøve meg på ett selv, selv om jeg synes garnet er i dyreste laget. Men min hals ble ikke bra. Den er for lang til å ligge enkelt rundt halsen, og for kort til å legges dobbelt. Jeg har fulgt både pinnestørrelse og mønster, og strikker helt normalt fast. Hva er din erfaring med dette? Skal den ligge dobbelt rundt halsen? Det er ihvertfall der Pickles selv sier. I tillegg synes jeg ikke garnet mitt ser like tykt ut som det du har brukt, noe du forøvrig kommenterer selv.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...