tirsdag 7. august 2018

Finn din størrelse raskt


Dette kan godt være et slikt tips som "alle" bare vet, men jeg husker godt da noen ga meg det - jeg hadde ikke tenkt på det selv og syntes det var utrolig smart!

Skal du strikke et plagg, la oss si en genser, og har funnet størrelsen du vil bruke, finn fram noe å skrive med og marker størrelsen igjennom hele oppskriften din før du begynner strikkingen. 

Fordel - du slipper å telle deg fram til din størrelse hver gang du skal øke eller felle.

Jeg sverger til blyant, slik at det er enkelt å viske ut markeringen om du senere ønsker lage genseren i en annen størrelse.

Så værsågod - dagens tips fra Strikk og tøys - genialt eller elementært :) Men like fullt ganske praktisk!
4 kommentarer:

 1. Dette knepet bruker jeg også, ja :) Da blir det så mye mer oversiktlig. Og så slipper man å plutselig oppdage at man har felt ut ifra str. S på str. M, for eksempel. Jeg pleier å markere tallene til de ulike størrelsene med markeringstusjer. Det funker i hvert fall for meg :)

  SvarSlett
 2. Genialt spør du meg! Det er slike gode tips en kan fange opp på blogger. Takk skal du ha!

  God helg fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Det er veldig smart! Dessverre funker det bare på papir, og jeg pleier å strikke mest etter oppskrifter jeg laster ned. Så her om dagen gjorde jeg en kjempetabbe med å plukke opp masker til ermet til en to hakk større størrelse, og oppdaget det ikke før veldig lenge etterpå. Myyye arbeid forgjeves! Så jeg vil vurdere å skrive ut oppskriftene heretter …

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...