mandag 26. juli 2010

Se! Hun hekler!

.
Min aller første heklede brødkurv!
.
Jeg har HEKLET en brødkurv!

Jeg fulgte kloke tips jeg fikk etter mitt forrige forsøk på hekling og fant fram en oppskrift på brødkurv hos Garnstudio.

Garn ble kjøpt inn etter instruks fra oppskriften. Egentlig hadde jeg lyst til å lage en kurv i glade, knæsje farger, men Drops Bomull-lin kommer bare i naturfarger og utvalget av Drops Cotton Viscose i butikken var i samme farger. Så det ble naturfarger denne gangen. Helt greit :-) Det viktigste for meg nå var å følge oppskriften til punkt og prikke. Da begynner jeg ikke å eksperimenterer med annet garn for å få ønsket farge...

Her lå altså alle forhold til rette for suksess, bortsett fra på det viktigskte punktet. Nemlig hos hun som skal kreere verket - meg.

Jeg har tilbragt deler av sommeren sammen med blogger Heidi og til all lykke var hun mer enn villig til å hjelpe meg. Tusen takk, Heidi!


Min Første Heklede Brødkurv ble innviet på høytidlig vis til søndagsfrokost med nybakt brød i.

Brødet er av typen som ikke skal knas, med ørlite gjær, med laaang hevetid. Gøy å lage og smaker kjempegodt. Sjekk videoen under for fremgangsmåten.Jeg har laget dette brødet et par ganger før, og denne gangen byttet jeg ut ca. 1/4 av hvetemelet med grovmalt samalt rug.

Også smaker jo brødet ekstra, ekstra godt når jeg kan servere det i egenheklet brødkurv.

13 kommentarer:

 1. Tillykke, tillykke!!
  Hvor er den fin!
  Jeg vil bruge din blog til at vise til mine børn, så de kan se, hvordan det går, når man faktisk lytter efter, det jeg siger ;-)
  Hvis kurven er for blød, kan du putte den i lidt stivelsesvand, som vi brugte til vores skørter i 50-60'erne.

  SvarSlett
 2. Den ble flott! ..tenker det kommer flere fra den kanten nå;) Du kan helt sikkert bruke annet garn også, så prøve deg fram;) Er garnet tynnere gjør du bare bunnen større.
  Ha en fin kveld og klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Jeg er ikke noen som hekler så mye men to brødkurver har det blidd. Disse blev julegaver så jeg har ikke noen selv. Jeg syns den blev fin!
  Før en fin kanne og eggkopp i bakgrunnen.

  Pernilla

  SvarSlett
 4. Så flott heklekurv! Den var kjempefin i naturfarge :)

  SvarSlett
 5. Gratulerer med ny kurv!! :)

  SvarSlett
 6. Det ble en fin brødkurv. Tenk så fine gaver til jul:brødkurv med julekake oppi:)

  SvarSlett
 7. Så utruleg flink du er! Denne blei kjempefin. No venter eg berre i spenning på å sjå kva flott du klarer å lage av sengtøyet :)

  Kanna og eggeglasset på bilde er supertøft. Mine foreldre har samme servise...

  SvarSlett
 8. Den ble utrolig fin, og du er en stor inspirasjonskilde! Jeg skal prøve å sparke igang min egen blogg igjen... har et par ufoer liggende, og noen ferdige ting som ikke er lagt ut ennå.

  Takk igjen for koselig ferie! Bjørn hilser og ble imponert over at du har en sånn serviettdispenser full av ubrukelig papir (er ihvertfall det det pleier å være, ikke sant?) ;)

  SvarSlett
 9. Tusen takk for hyggelige meldinger!

  Jeg er veldig glad i den kanna og eggeglassene. De ble reddet ut av en mørk og ensom kjeller.

  Serviettdispenseren er så godt som ubrukelig. Men jeg hadde så lyst en slik og hadde letet etter en i åresvis, til jeg fant en som var akkurat riktig i Amsterdam i vinter. Trikset er å ikke ha FOR MYE papir i den :-)

  Ann, du må gjerne vise til dine barn! De må høre på hva du sier, for da blir det bra :-D

  Ulla-Bella, det er jo en strålende ide! Julekurver med julekaker!

  Litlokalen, sengetøyet er jeg minst like spent på som deg!

  Heidi, gleder meg til å følge bloggen din framover!

  SvarSlett
 10. JEG ER SÅ STOLT AV DEG :-D Du klarte å lære deg å hekle du, det var det jeg sa :-P Brødkurva ble fin, og brødet så deilig ut :-) Jeg har hekla brødkurver i Gjestal Bomull Sport - det er forholdsvis "stivt" så det gjør at det holder seg godt i fasong....

  Ha ei flott uke og klem fra Siv

  SvarSlett
 11. Hekling er en mystisk disiplin, men det er veldig tilfredsstillende når man får det til! Har man heklet en hel brødkurv vil jeg så absolutt si at heklekunsten nok er mestret :) Jeg har ikke besøkt bloggen din før nå, men har sittet en stund og lest her i dag. Veldig kjekk blogg!

  SvarSlett
 12. Jeg er helt fasinert... dette er jo en utrolig fin julegave... tar med meg inspirasjon. Kjempe pent verk.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...