mandag 22. august 2011

Ikke veldig kreativt, men godt og fint strikk

Årets feriestrikk, 2 x Vridd hals i fine gråtoner 
(Koks til venstre, Gråpus til høyre)

Jeg hadde en del fine planer for feriestrikken klar, men i løpet av den siste måneden ble dette det jeg fullførte. To vridde halser i oppskrift fra Pickles i nydelig Abuelita Tjukk Merino. Med dette har jeg strikket 15 slike halser totalt. Den mørke til venstre er i fargen Koks og den lyse til høyre heter Gråpus, herlige farger. Og jeg elsker fortsatt det utrolig myke, herlige garnet. Skulle ikke tro det var ren ull.

Ett morsomt sommerminne her var da jeg skulle hespe opp til nøster til halsene og jeg fikk hjelp av en venninne og medblogger (sjekk hennes blogg Strikkedillen). Dere skulle ha hørt våre respektive menn sukke lettet; "Phu, heldigvis slapp jeg hjelpe til denne gangen!" He he, det er da bare koselig å være hespetre!?

Ønsker alle mine vakre bloggvenninner en riktig god start på uka, og til dere som har skolebarn - lykke til med skolestart!

Videre vil jeg gjerne få takke alle for hyggelige hilsner på mitt forrige innlegg! Det er godt å være i blogglandia og jeg gleder meg til å fullføre prosjekter, vise disse fram og se på alt det spennende og fine dere lager.

13 kommentarer:

 1. Disse halsene er da ikke kjedelige! Alle dine halser har inspirert med til å kjøpe MANGE nøster av det samme garnet bare for å strikke Vridd Hals! Stor takk til deg :-)
  Og angående sommerminnet: ønsker Mannen deg et hespetre...?

  Ha en flott uke!

  SvarSlett
 2. Heheh, kjenner meg veldig godt igjen i denne hespingen altså! Min kjære synes det går helt greit, så lenge det står en god film eller serie på tv-en. Men han ble veldig fornøyd da han hørte at jeg vurderte å ønske meg nøstemaskin og garnvinde til jul ;)

  SvarSlett
 3. Så artig! Du har et innlegg om hespeping. Jeg har et innlegg om garnvinde og nøstemaskin. Jeg hva så heldig å få dette i bursdagsgave. Nå trenger jeg ikke å springe rundt stolen eller sønnen min, for de er de som har måttet stille opp her i huset. Mannen har ikke tid til sånne ting, hhmf.
  Et lager av halser er alltid bra å ha, mange som kan bli glad for disse som julegave.
  Ønsker deg en fortsatt fin uke!
  Pernilla

  SvarSlett
 4. Superfine halser!! Har lyst til å strikke slike eg og, lurer på kor mykje garn det går til ein hals??

  SvarSlett
 5. He he, ja det er fint å være "hespetre". De er så utrolig fine disse halsene. Har forsøkt meg på de jeg og, men strikket nok litt for løst. Skal forsøke igjen. Jeg er så enig med deg, utrolig fint garn:)

  SvarSlett
 6. Kjempefine halser. Flotte gaver og flotte å selv bruke nå som høsten nærmer seg. :)

  SvarSlett
 7. Oj, dette mønsteret har jeg strikket på mange par sokker. Nydelig! =)

  SvarSlett
 8. De vridde halsene dine er kjempefine!! Nå ble jeg jammen inspirert! Skal ikke se bort i fra at det blir et par slike fra denne kanten også. Så takk for at du tipset om mønster :)

  Ønsker deg en fin kveld!
  Hilsen frieblonder

  SvarSlett
 9. Mannen her i huset bestilte en garnvinde. Det var nok et kraftig hint ;) Men han nøster fortsatt opp innimellom med den.
  Vil du skrive hvilkemå halsene dine får og hvor mye garn du bruker? Jeg har strikket den en gang men synes den ble for kort med antallet masker jeg brukte. Synes ofte Pickles sine oppskrifter gir små plagg, men de er veldig bra på å gi inspirasjon :)
  Selv har jeg strikket 10 - 12 flettehalser og liker de godt når jeg har modifisert litt på oppskriften.

  SvarSlett
 10. Må jo bare få stikket meg en slik hals, de er jo så flotte.
  Tusen takk for inspirasjonen.
  Klem Tone

  SvarSlett
 11. Kjempefine halser! Jeg har også strikket en sånn i samme garn, men jeg syns den blei litt "flat" og ikke så pen lenger etter jeg vaska den. Hullene ble tydeligere og den er ikke så fluffy lengre. Håndvask med milo, så klart. Har du opplevd det samme?

  SvarSlett
 12. Ikke fint sier du? Det var jo nydelig! :-) Dette skal du være stolt av du

  SvarSlett
 13. Takk for kommentarer!

  Moan - sier ikke nei om mannen skulle komme med et hespetre :-D

  Pillan - he he, ser deg for meg der du løper rundt stolen ;-)

  Elin - jeg strikker til nøstet er tomt (eller gjerne litt før så jeg har til å felle med ;-)) og det er 100 gram i et nøste

  Siri - jeg bruker hele nøstet på 100 gram. Mål - CA. 35 cm lange. Men så er de jo så tøyelige og føyelige og lar seg strekke og dra i alle retninger.

  Anne - jeg syntes forsåvidt den forandret seg når jeg vasket den ja, men tenker at det bare er til å regne med? Syntes fortsatt den var fin.

  Marthe - Jeg sier i alle fall ikke at de ikke er fine :-D Dette er kjempefint! Og jeg synes de er superdigge å strikke :-D

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...