tirsdag 20. april 2010

Hjelp, jeg er strikkefast!

.
Strikkefast 17.mai-prosjekt
.
Jeg følger med stor interesse og fasinasjon utviklingen av Eyjafjallajökull på Island, og de påvirkinger denne har på vår hverdag og økonomi. Et annet aspekt er hvordan språket tilpasser seg. Det var avisa Nordlys som den 15. april brukte kortordet "askefast" første gang. Nå får man 51.000 treff på ordet på Google. Du finner også ordet på Wikipedia.

Jeg lanserer nå ordet "strikkefast". Ordet må ikke blandes med strikkefast-het. Jeg tenker her betydningen "Jeg må bare strikke ferdig denne akkurat her, så skal jeg lage middag til deg snart kjære...", eller, "Jada, jeg skal gå tur med hunden, jeg må bare øke og strikke litt på akkurat her først...."

En alternativ forklaring på ordet "strikkefast" kan jeg tenke meg er "Hm, jeg burde ha begynt på det prosjektet nå for å få det ferdig til 17. mai, men det er så gøy å strikke på denne saken her, så jeg klarer ikke slippe det enda." Da sitter man fast i et strikketøy og kommer ikke videre på neste.

"Strikkehaik" - jeg sitter i passasjersetet og strikker, Kjæresten kjører bilen?

"Strikkekrise" - velkjent. "Neeei, jeg mistet en maske for 7 runder siden og oppdaget det ikke før nå!" eller "Fillern, jeg har halv arm igjen og har feilberegnet mengde garn, garnet ble kjøpt i Utlandet og jeg får ikke tak i nytt!"

Er det flere der ute som er "strikkefaste"?
.

9 kommentarer:

 1. Tjihi og hoo, denne var god! Kjente meg igjen i alle definisjonene, og ordene burde jo ha stått i enhver ordbok, for dette er alvor!!
  Ha en fin ettermiddag og klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Hihihi...morsom ,og kjente meg igjen i denne ;o) Ha en flott kveld !

  SvarSlett
 3. He,he... Strikkefast e et bra ord med betydningen du beskrev! Strikkekrise var den beste :)) Det skjer alltids en liten krise under et strikkearbeid :)) Fin side du har forresten :) Klem

  SvarSlett
 4. Strikkefast ja - ofte! Den verste strikkekrisen for meg er hvis jeg er på reise, går tom for noe å strikke på og ikke kan få tak i noe nytt. Nå er det veldig lenge siden det har skjedd, jeg risikerer ikke det lengre - tar i stedet med meg altfor mye strikketøy for å være sikker på å ha nok.

  SvarSlett
 5. Ha ha ha - du fikk virkelig sagt det her ja :-D Det er tydelig at det norske språket fortsatt ikke er ferdigutviklet ;-)

  Klem fra Siv

  SvarSlett
 6. hi hi !!! den var god!!!
  Tone

  SvarSlett
 7. Ja til et levende språk i utvikling! Jeg skjønner på tilbakemelding at vi her er på riktig spor :-)

  Siena, din strikkekrise har jeg også lært meg å beskytte meg mot. Har òg lært av erfaring at bambuspinner i 2,5 ikke er smart å ha i håndbagasjen på fly. De knekker! Pinnekrise!?

  SvarSlett
 8. Jeg kjenner meg godt igjen i å være strikkefast - herlig ord. Akkurat nå er jeg strikkefast i en genser jeg gleder meg veldig til å få ferdig :-)

  SvarSlett
 9. haha, strikkefast var utrolig bra! :)
  Kjenner meg definitivt igjen!! :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...