tirsdag 6. april 2010

Tunika i vinterfarger

.
.
Jeg har strikket en tunika av det oransje garnet jeg kjøpte etter at forsettet mitt sprakk. Det er nydelig Alpaca fra Drops. Oppskriften har jeg hentet fra Strikk til nøstebarn.
.
.
I mellomtiden har jeg vært på Nøstebarn-butikken og kjøp et par deilige, svindyre nøster silkeull. Planen er å strikke en hvit utgave av tunikaen som er best egnet til sommerbruk.
.
.
Denne oransje tunikan har jeg strikket i størrelse L, men tok av litt på lengden da jeg syntes den ble noe stor. I oppskriften står det at det går med ca. 150 gram garn, og jeg har brukt nesten 5 nøster, eller 235 gram. Etterhvert gikk det opp for meg at alpaca-garnet selvsagt er noe tykkere enn silkeulla. Det påvirker både forbruk av garn og størrelsen.

Jeg er veldig fornøyd med tunikan selv, men håper at silkeulla kanskje er litt mer spenstig og ikke så "tung" som alpaca. Er det noen som har noen erfaring med silkeull? Jeg har selv aldri strikket med det.
.

9 kommentarer:

 1. for en fin farge!!! Den blir nok god å ha på sene sommer kvelder eller til høs/vinter :)
  Silkeull er ett utrolig godt garn. Det blir så fine plagg av det, lette og akkurat passe varme!
  Lykke til med este prosjekt :)
  Ha en flott uke!

  SvarSlett
 2. Kjempefin! Og denne fargen kan da vitterligen brukes til sommeren også.
  Men den blir sikkert lekker i silkeull, gleder meg til å se;)
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Så flink du e :) Denne var knallflott og eg likte virkelig fargen! Beundrer deg som går i gang med så omfattande prosjekt. For min del held det å strikke/hekle kluter, luer og små babyplagg.
  Ha ei fortsatt god veke :)

  SvarSlett
 4. kjempe flott tunika. Det var foresten masse flotte saker her inne.
  Ha en flott dag.
  Tone

  SvarSlett
 5. Så hyggelig at du vil være med på min give-away! Og for en flott tunika! Blir alltid så imponert over de som får til å strikke voksenplagg. Selv har jeg ikke tålmodigheten...Ser utrolig bra ut :)

  SvarSlett
 6. Den blei kjempefin! Silkeulla er veldig fin og lett, blir sikkert en nydelig tunika av den.

  SvarSlett
 7. Tusen takk for koselige hilsner! Tunikaen er utrolig rask å strikke. Bruker store pinner og en arm er strikket på en liten kveld. Husker jeg ikke feil, brukte jeg under en uke på denne. Gleder meg til å strikke i silkeull!

  SvarSlett
 8. Denne ble kjempefin! Jeg har ennå ikke turt å strikke genser til meg selv i tynt garn, men håper jeg får tid/tålmodighet en vakker dag ...

  SvarSlett
 9. Kjempefin variant! Jeg har liggende noe lacegarn jeg lurer på å strikke nøstebarntunika i, men har ikke helt kommet så langt.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...