mandag 7. juni 2010

Unødvendig stor prøvelapp....

.
Prøvelapp gigante...

Nå MÅ jeg lære meg å strikke prøvelapper. Dette ble feil. Strikket et stykke (to nøster!), og begynte på nytt.

Det jeg skal lage er en kragejakke fra Strikk til nøstebarn.

Jakken er tenkt til en liten pike og jeg ønsket bruke et garn som kan vaskes i maskin. Fikk tips om å bruke Freestyle fra Dalegarn.

Oppskriften sier den skal strikkes på 3,5 og 4,5. Flott! Det blir jevnt og fint, men er litt "hardt" og slitsomt å strikke. Så kontrollmålte jeg strikkefastheten.... Alt for sent. Det skal være 17 masker pr. 10 cm og jeg var oppe i 23. Lurer på hvilken størrelse jakken hadde passet til da?

Nytt prosjekt ikke like jevn, men bedre likevel :-)

Her var det bare å finne fram nye pinner i størrelse 4 og 5 og starte på nytt! Denne gangen stemmer maskeantallet, plagget kjennes mykere ut, men er ikke nøyaktig like jevnt og pent. Men jeg kjøper det!

Så nå må restegarnjakken pent ligge på vent en stund mens jeg kommer i rute igjen med denne jakken. Men med større pinner går det også raskere å strikke, så jeg tror dette går helt fint.

Ønsker deg en fortsatt fin dag!
.

6 kommentarer:

 1. Sånt blir iallefall jeg fryktelig irritert over.
  Men du har godt mot og gyver på!?
  Blir spennende å se ferdig resultat der også.
  Ha en super duper dag.
  Klem Tone

  SvarSlett
 2. Slik går nå dagan....hender flere dette:O)

  Kos deg,klem;)

  SvarSlett
 3. Prøvelapp-monsteret sitter til stadighet og prøver å si noe baki hodet mitt også - men det er vel ikke så ofte jeg hører på det :-P Men som du sier også - det kan ende opp med en unødvendig stor prøvelapp.... Bra du ikke hadde strikka enda lenger da :-)

  Ha en flott dag da og klem fra Siv

  SvarSlett
 4. Jada, Tonemor, humøret er på topp - så dette går nok bra :-)

  SvarSlett
 5. For ein fantastisk deilig farge :) Trasig at du måtte starte på nytt igjen, men sånn e det når latskapen tar overhånd ;) Eg verken strikker prøvelapper eller tråkler når eg syr. Lider m.a.o. av samme latskap...
  Garnet du har valt like eg også. Har hekla ei deilig hue til kalen av det.

  SvarSlett
 6. Du er nok ikke alene om prøvelapper av den størrelsen! Frisk og sommerfin farge blir det på den "prøvelappen" din hvertfall! :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...