søndag 1. juli 2012

Tips til strikking av Djevellua

Sommeren for et par år siden, var det Djevelluer som var den store slageren hos meg. Disse skal jeg lage et par av i sommer og! Det er fortsatt veldig koselig strikk, og luene er så fine.

Tenkte jeg skulle tipse som en aldri så liten forenkling jeg har gjort på den fine oppskriften som jeg har funnet på Gros blogg.

I den opprinnelige oppskriften står det at det strikkes sju pinner rillestrikk, altså en runde rett, en vrang osv. Men du får ikke meg til å strikke en hel runde vrang på pinne 2,5. Tror du er på styr! I alle fall ikke når det finnes alternativer. 

Strikk heller sju pinner fram og tilbake. Raskere, enklere og for min del, mye penere resultat. Bytt så til pinne 3 og gå over til glattstrikk. skjøtet (som havner bak) sys ganske enkelt sammen med et par-tre sting når tråden festes. Kanskje ikke revolusjonerende, men veldig snedig.

Voila!


Strikk heller fram, og tilbake enn å strikke rett og vrangt

Slik skal Djevellua blir

13 kommentarer:

 1. Så enig, så enig! Det er ingen som får meg til å strikke mer vrangt enn høyst nødvendig, så denne fremgangsmåten bruker jeg også :) Jeg liker for øvrig djevellua i Myk Start aller best, da denne har litt annerledes spiss framme. Smak og behag :)

  SvarSlett
 2. Smart! For min del så strikker jeg alltid vridd vrang, mye enklere, og det blir tettere.

  SvarSlett
 3. Djevelluene er så fine og så gode....og så bringer de frem barndomsminner :-)

  Takk for værmelding :-D Jeg skal nok til Oslo flere ganger jeg, så sjansen byr seg nok igjen :-) Bl.a skal vi på MUSE-konsert i desember, og jeg klarer nesten ikke vente så lenge ;-)

  Ha det fint - klem Siv

  SvarSlett
 4. Takk for tips, og ikke minst påminnelse om disse fine luene. har strikka en del av dem, og vil nok strikke mange til. Super restegarnstrikk!

  SvarSlett
 5. Samme gjør jeg! Hvorfor strikke mer vrangt enn nødvendig? God sommer!

  SvarSlett
 6. Så fine luer! Og helt enig i teknikkvalg, vrangmasker blir det nok av uansett;)

  SvarSlett
 7. Jeps samme fremgangsmetode bruger jeg.....sidder lige og hæfter tråde på 4 djævlehuer :-))

  SvarSlett
 8. Så fine luer!! Jeg skal strikke noen slike jeg også, men får ikke ut fingen!

  SvarSlett
 9. Kjempe kjekt. Takk for godt tips.
  Klem Tone

  SvarSlett
 10. Slik gjer eg det også, når eg strikkar den i glattstrikk. Oftast blir det rillestrikk i heile lua, for då passar ho så fint saman med BSJ.

  SvarSlett
 11. Lurt! Slike ting kommer ikke jeg på selv, så godt det finnes mennesker som sprer kunnskapen! :))

  SvarSlett
 12. Ja, dette er smart. Dette gjorde jeg også på den genseren i siste innlegget mitt! Mye snedigere enn å strikke vrang unødvendig! Nå kjenner jeg et par jenter som sier det går for det samme å strikke rett og vrang, faktisk.. pussig! ;-)
  Ha en fin sommer!
  Ps. Gi-bort hos meg om du ikke allerede har sett det!
  Klem =)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...