tirsdag 29. mai 2012

Sykurs, dag 1: Bli venn med symaskina


Jeg har begynt på sykurs! 

I dag var første kursdag i trivelige lokaler hos Sidserk Systue midt i byen, i tillegg til meg var 6 trivelige damer. Kurset er heldigvis helt grunnleggende og etter å ha tredd symaskinen, skrudd og testet ulike innstillinger, har vi prøvd oss på ulike typer sømmer. Jeg har så langt lært masse jeg ikke ante fra før! F.eks visse du at det har noe å si hvilken vei man setter snella i undertråholderen? Det ante ikke jeg. Note to self: På min maskin skal tråden gå ned på høyre side (som et 9-tall). 

Til neste gang skal jeg finne noe stoff til å sy mitt første voksenplagg av. Et skjørt. Det er godt mulig det blir en tur på Stoff og Stil, på Rainbow Tekstil som ligger rett nede i gata, eller rett og slett IKEA. Helt sikkert like greitt at stoffet ikke er så dyrt at man ikke våger klippe i det, og slipper ergre seg grønn når man har klippet feil og må gjøre det på nytt. Glidelås og sytråd må jeg heller ikke glemme.

Gleder meg stort til fortsettelsen!

6 kommentarer:

 1. Hihi, ja jeg visste at alt har sin egen vei det må stå....men glemmer av og til ut hvilken......

  Kos deg på sykurs, det er så kjekt ;)

  SvarSlett
 2. Såååå deilig at du får svingt deg på sy kurs. Det gleder meg stadig å høre om "ny-på-kurs".... Eg jobbe på Stoff og Stil i Trondheim, så eg har gleden av å hjelpe disse ivrige damene ;) Mitt beste tips e jo selvsagt: husk å ha det gøy..., men også at det kan være meget greit å vaske stoffet før du klippe og syr. Skal du sy etter mønster? Da er det greit å kjøpe 5-10 cm mer enn det står, slik at du regner med krympen.

  klem Hanne

  SvarSlett
 3. Takk for kommentarer og veldig godt tips, Hanne-Kristine! Jeg ser det er noe av stoffet som krymper f.eks 4% ved vask. Å ferdigkrympe det FØR sying er jo et aldri så lite genistrek!

  Vi skal sy etter mønster. Jeg har planer om å kjøpe en god slump ekstra så jeg kan "gå på trynet" et par ganger uten at det blir krise :)

  Så morsomt det må være å jobbe på Stoff og Stil! Og så godt å få slik god hjelp når man kommer blåøyd og uerfaring inn i butikken :)

  SvarSlett
 4. Drømmen er å gå på et sykurs og lære endel basisting med maskinen. Jeg er litt lei av elementære feil akkurat nå som trådspennig og tøys...

  Kurs hørtes knallgøy ut!

  SvarSlett
 5. For en fin blogg du har. Jeg kommer igjen :) Lykke til med sykurset.

  -katrine

  SvarSlett
 6. Så gøy! Nå ble jeg litt misunnelig:) Symaskinen min blir stort sett brukt til rette sømmer rundt ting:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...