onsdag 10. mars 2010

En grønn drøm av ei jakke

.
.
Nytt prosjekt fra Strikk til nøstebarn-boka fullført. Dette er en liten jakke i størrelse 6 måneder strikket i ett stykke. Det passer meg perfekt - lite montering! Det er kun sømmene under armene, samt knappene som skal sys på.
.
Oppskriften sier at man kan ta opp et visst antall masker og strikke langs kanten. ELLER hekle en rad fastmasker. Jeg heklet. Mye raskere og enklere enn å plukke opp masker, strikke, og felle av igjen. Når jeg nå ser på jakken, lurer jeg på om det ikke hadde gjort seg med en rad fastmasker også nede langs kanten. Hmmm......
.
Garnet jeg har brukt er i fine grønne farger av alpaca fra Drops, og jakken er strikket på pinne 2,5 og 3.
.
.
Jeg er allerede igang med et par andre jakker i samme mønster, i andre farger. Det går med såpass lite garn til hele jakken, så det er supert for å få brukt opp en del av berget med garn som tyter ut av skuffer, skap, esker og kurver :-)
.

10 kommentarer:

 1. Kjempefin, syns trebarnsmora i Harstad :D!

  SvarSlett
 2. Kjempefin! Og lekre fargar! Eg har strikka to stk av denne og kjem nok heilt sikkert til å strikka fleire:-)

  SvarSlett
 3. Lekker, lekker! Liker dette mønsteret kjempegodt, men er litt redd for å prøve det siden mange har sagt at det er kjedelig å strikke - hva synes du?

  SvarSlett
 4. Takk, takk folkens!

  Siena, jeg ble en smule utålmodig og måtte ta fatt på andre ting innimellom. Men så er det jo såre enkelt å telle riller når de er farget slik som i dette mønsteret. Lite monterint er òg et stort pluss. I tillegg er det morsomt å kombinere farger. Jeg ser flere fordeler enn ulemper med prosjektet :-) Prøv!

  SvarSlett
 5. Utrolig søt jakke! Har hatt lyst til å teste den oppskrifta, men har enda ikke kommer så langt. Takk for ny inspirasjon!

  SvarSlett
 6. Kjempe fin jakke, i nydelige farger! :)

  SvarSlett
 7. Kjempefin jakke! Hvor mye garn gikk det?
  Hilsen Marianne

  SvarSlett
 8. Så fin jakke! Hvilke størrelser er oppskriften i? Tenkte å strikke den til hentesett, så den må ikke bli altfor stor..

  SvarSlett
 9. Hei anonyme kommentatorer!

  Garnmengde; 94 gram veide en tilsvarende jakke. Den har jeg ikke blogget om enda, men det er samme garn, samme oppskrift, bare strikket på 0,5 tykkere pinne enn denne.

  Størrelse; 6 måneden. Så det kan kanskje bli litt stor til hentesett? Her er jakken i bruk til en pike som er 2 måneder gammel; http://strikkogtoys.blogspot.com/2010/09/et-plagg-i-bruk-smelt.html

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...