søndag 28. mars 2010

Mine første egenproduserte kjøkkenkluter

.

Jeg leser en del fine blogger og får mye inspirasjon og ideér fra disse. Jeg har registrert at det er en del som strikker egne kjøkkenkluter. Det første jeg sneversynt tenkte var; "Hæ, strikker dere kjøkkenkluter?!? Hvorfor det??! Kan man ikke bare kjøpe de? Det må da være myyye billigere og enklere." Etter en stund begynte jeg tenke "Tja, hvorfor ikke?". Og det er jo mye koseligere med egenprodusert og det er jo nettopp derfor man lager ting selv - man får akkurat det man vil ha, i akkurat riktig farge. Ofte har også egenproduserte ting bedre kvalitet enn det som er kjøpt. Og det er gøy å lage ting selv, og mye morsommere å gi bort ting man lager selv. Jeg vil ikke akkurat finne på å gi bort en kjøkkenklut jeg har kjøpt, men kan finne på å gi bort en jeg har laget selv :-)

Så fant jeg på denne bloggen til Ronille en oppskrift som tiltalte meg, og bildet er utrolig lekkert.

Dermed var veien kort til garn-eskene for å finne fram bomullsgarn og pinner i riktig størrelse. Jeg måtte bare prøve! Så i går kveld strikket jeg disse to klutene. Jeg digger strukturen denne strikketeknikken gir der det er strikket en rett og en vrang på første omgang og rett ut hele neste omgang. Har denne teknikken et eget navn?


Videre blir det spennende å se om klutene fungere som de skal :-)
.

13 kommentarer:

 1. Så utrolig flotte dei var :) Herleg struktur og farge!
  Eg har også eit par nøster eg tenkte å lage kluter av, men har ikkje kome meg så langt enda. Har lest meg til at bomullsgarnet Mandarin Petit frå Sandnes garn skal være så bra. Kva garn har du brukt og har du prøvd om disse klutene er gode?

  SvarSlett
 2. Takk, takk litlokalen!
  Den i sjokkrosa er strikket i Mandarin naturell fra Sandnes garn. Den grønne er tykkere garn, men jeg aner ikke hvilket! Jeg har mistet lappen.... Jeg har nok garn til å strikke en rosa til, men skal da gå ned til pinnestørrelse 3,5 for å få den litt mer kompakt.

  SvarSlett
 3. Disse har jeg strikket mange av, og det finnes ikke bedre kluter!

  Ha en super søndag og klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. flotte farger på klutene og slike hjemmelagede er jo de beste som finnes :) ha en flott palmesøndag videre!

  SvarSlett
 5. Kjempe fine klutar. Når du først har begynt å bruke dei, vil du ikkje ha andre :) God Påske.
  Klem fra Ronille

  SvarSlett
 6. Superfine kluter du har laga deg, dei er berre dei beste klutane som finns!! Har strikka slike sjølv både til meg og har gitt vekk og alle er fornøyd:)) God påske!!

  SvarSlett
 7. For noen flottefarger. Jeg tror det heter perlestrikk! ;-)

  SvarSlett
 8. Perlestrikk er det sikkert, ja! Takk Nattfiol! Og takk til alle for hyggelige hilsner :-) Har blitt litt hekta på å strikke kluter... :-)

  SvarSlett
 9. Hej! Vad är perlestrikk? Jättefina "kluter" du gjort. Jag har massor av Mandarin Petit-garn, är det det du använt till den chockrosa kluten? Den ser ut att vara annorlunda stickad än den gröna, stämmer det?

  SvarSlett
 10. Hei Carina! Takk for fine ord, ja du har rett, de er forskjellige.

  Perlestrikk: Jeg strikker annenhver maske rett og vrang, og rett over vrang og vrang over rett. Var det forståelig? Dobbel tråd Mandarin petit på pinne 5-6 bør bli supert!

  Lykke til!

  SvarSlett
 11. Fant forresten en instruksjonsfilm om perlestrikk her; http://www.garnstudio.com/lang/no/video.php?id=20

  SvarSlett
 12. Tack för din fina förklaring, det ska ordna sig.

  Ha det fint!

  SvarSlett
 13. Har vel tenkt akkurat som deg - de klutene er vel greiere å kjøpe? Men tror jammen, jeg skal finne fram bomullsgarnet å sette i gang. Den teknikken var jo superenkel også - det liker jeg :D
  Takk for inspirasjon - har tittet på flere av klutene dine:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...