mandag 3. januar 2011

De beste nyttårsønsker fra Roma!

Boun anno - godt nytt år!

Romjul og nyttår ble tilbrakt i Roma sammen med min kjære. Jeg vil gjerne dele noe av julestemningen fra byen - selv om det i dette innlegget ikke har noe med strikking eller slikt å gjøre.

Vi har begge vært i denne byen noen ganger før, men aldri på denne tiden av året. Vi gledet oss derfor til å se hvordan det var. For det første; kaldt, sjeldent mye over 10 grader, men tross alt opp i over 35 grader varmere enn det vi har hatt i Oslo de siste ukene! Det var mulig å sitte ute under varmelampene på Campo de` Fiori og drikke vin brulé (italiensk versjon av gløgg) og prosecco.

Før og etter jul er hele Piazza Navona bygd om til et brjliant, glitrende og glorete julemarked med karuseller, godteri og store mengder julepynt. Herlig! Julekrybber var det satt opp her, og mange andre plass - i Spansketrappen, på Petersplassen, foran Vittorio Emanuelle-monumentet og på mange andre tilfeldige veikryss og små plasser.

Flere steder i byen kom vi over skøytebaner med egen tilhørende bar. Vi besøkte baren, men lot (klokelig?) skøytene være.

Det var behagelig lite folk i gatene de første romjulsdagene. Vi tuslet rundt og gjorde slik vi pleier å gjøre, drikke kaffe og annet godt i små barer, innta pizza, pasta og herlig mat fra grill. Kastet mynt i Fontana de Trevi gjør vi hver gang, bare sånn for å være helt sikker på at vi kommer tilbake igjen. Mot nyttårshelgen ble det merkbart flere mennesker i gatene. På nyttårsaften var det "stappa" og nesten plagsomt trangt. Til tross for dette oppfører folk seg eksemplariske, og det var bare kjekt å være sentralt i byen på nyttårsaften.

Fristelser i kø på Campe de` Fiori

Julemarked på Piazza Navona - med egen karusell

Kan det friste med blått sukkerspinn?

Julekuler!

Godterier, julestrømper, julepynt i bredt spekter på Navona.

Enkelte Romere er like dårlige til å stå på skøyter som jeg er...

Julenissens slede foran Vittorio Emanuelle-monumentet.

Flott julekrybbe og et enormt juletre.

Helt til slutt - jeg brukte mobiltelefonen min og filmet fyrverkeriet ved Colosseum. Er overrasket over såpass bra kvalitet. Det var en utrolig euforisk og emosjonell opplevelse å være tilstede her samme med rundt en kvart million andre mennesker! FOR en start på det nye året!

Riktig god nytt år!Joda, jeg besøkte et par garnbutikker også denne gangen - dette kommer jeg tilbake til i et senere innlegg :-D

10 kommentarer:

 1. Det så bra hærlig ut!
  Godt nytt år til deg!:)

  SvarSlett
 2. Italienerne kan sitt fyrverkeri!
  Var i Firenze på San Giovanni (st. Hans) for noen år siden, sto på Ponte Vecchio sammen med mange tusen andre og så et fyrverkeri som bare var helt utrolig! ser for meg at romjul og nyttårsfeiring i Roma må være fantastisk!
  Godt nyttår til deg:)

  SvarSlett
 3. Godt nytt år! For en opplevelse det må være å oppleve stemningen i byen!

  SvarSlett
 4. åh sviger foreldrene mine har vært de samme plassene som dere i sommer,jeg vil dit(må) en vakker (barnfri) dag jeg å:)

  SvarSlett
 5. Roma er en flott by! Ser ut som dere hadde det fint og masse herlig julestemning! :)

  SvarSlett
 6. Ser ut til at dere haft det fint i Roma. Så deilig og reise avgårde en tur rundt nyttår.
  Ønsker deg en fortsatt fin uke!

  Pernilla

  SvarSlett
 7. Ser ut til at dere har hatt et deilig opphold i Roma. :) Det er saktens en fantastisk vakker by. Tilbrakte et år i Italia som "ung", og husker hvor overrasket jeg var over hvor kaldt det var om vinteren.
  Godt nytt år.

  Helle

  SvarSlett
 8. FANTASTISK stemningsvideo, Siri!

  SvarSlett
 9. Jada, neida... ikke misunnelig, ikke det minste! :-)
  Ser ut til å ha vært en herlig opplevelse!

  Godt nytt år til deg og dine!

  SvarSlett
 10. Jeg skal garantert tilbake til Roma - man har vel neppe kasta mynt til ingen nytte ;-) Kanskje nyttårsaften ikke hadde vært så dumt? Kommer definitivt til å overtale resten av familien - alle er like forelska i byen :-D Takk for flott reisebrev!

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...