torsdag 6. januar 2011

Flere italienske garn-butikker

Denne turens fangst.

Etter et besøk på Campo de´ Fiori ramlet jeg over en garnbutikk i en sidegate kun få meter unna, nemlig Lana della Vecchia. Butikken skal ha vært her en stund, og jeg synes det er helt utrolig at jeg ikke har oppdaget den før. Jeg har gått denne gaten sikkert hundre ganger før. Selvsagt fant jeg den akkurat idet butikken var i ferd med å stenge, og de som har vært i Italia, vet at det er få ting som er mer stengt enn en stengt butikk. Skott ned, lys av, skilt slukkes. Mørkt.

Her var det bare å returnere dagen etter. Da var det åpent, og Kjæresten fikk 20 euro i hånden, med beskjed om å gå og sette seg på en av kafeene på Fiori mens jeg inntok foretningen. Han protesterte ikke og var raskt borte rundt hjørnet. Lokalet viste seg å være bittelite, og innholdsrikt. Jeg kjenner lite til italiensk garn, men endte opp med noen nøster Madil Yarns Loden som jeg syntes så fine ut.


Garn og broderier fra gulv til tak på Lana della Veccia.

Her er det bare å begynne å grave.

På gulvet står esker med garn. Og en utålmodig hund.

Jeg tok en tur på Knitmap og oppdaget at garnforetningen Cafilan ikke lå alt for langt unna der jeg bodde.

Her jobbet det fire mannfolk iført blå frakker. Jeg fikk gå og titte og se. Høflige og hjelpsomme som italienere er, ble jeg kontaktet av en av dem. Han snakket ikke annet enn italienske og jeg snakker dessverre ikke nok til å kunne gjøre meg forstått. Men jeg fikk da løyve til å gå og titte og se litt mer i hyllene - det var helt fint.

Jeg tror det finere garnet av "rene" materialer var tilgjengelig bak hyllene. Men da jeg ikke var på jakt etter noe spesielt garn og også er språklig hemmet, ble det med mysingen denne gangen.

Stengte butikker i Italia, er så utrolig mørke og stengte!

Mye merkelig garn, og mye polyester og akryl. Hørt om fløyelsgarn før?

Ser ut til at garn selges på vekt.

Videre gjenstår det å finne ut hva jeg skal lage av mitt nyervervede italienske garn. Jeg har ikke brukt opp det jeg kjøpte i vår i min "lokale" garnbutikk enda heller.

Det er her jeg endelig har begynt å få opp øynene for Ravelry. En venninne tipset meg om dette for halvannet år siden, jeg har registrert meg men ikke helt klart å få teken på det. Før nå. Jeg har begynt å "stashe" noe av garnet mitt, og finner veldig lett fram til masse fint som andre allerede har laget av samme garnet som jeg har kjøpt. Genialt!

Herlig - nå skal jeg sette meg med en kopp te og hekle litt faktisk :-) Ønsker deg òg en trivelig kveld!

8 kommentarer:

 1. Så spennende! ikke alltid like enkelt å handle utenfor landets grenser, men det ser jo ut som du har kjøpt noe lekkert garn;)
  Ravelry er jeg også medlem av, men sannelig er jeg der sjelden, dumt, for det er mye flott der.
  Nyt uka videre mot helg, klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Veldig flotte fargar du har komme heim med. Blir kjekt å sjå kva du finn på med garnet - og ikkje minst så glede eg meg te å sjå kva du heklar på :)
  Fortsatt fin kveld til deg!!!

  SvarSlett
 3. Meget lækkert garn du er kommet hjem med, skønne farver. Dejlige billeder fra en spændende garnbutik.

  SvarSlett
 4. Flott garn! :)
  Er visst ikke heller helt inne på dette med Ravelry...har vært registrert lenge men vet ikke hva "stashe" betyr... :)

  SvarSlett
 5. Gøy å lese om dine erfaringer med garnbutikker i Italia! Bra du fikk kjøpt litt i alle fall! Det er jo litt morro å komme hjem med "fangst".
  Jeg har heller ikke kommet lenger enn til å bli registrert på Ravelry - fortell oss gjerne mer..

  SvarSlett
 6. Ravelry er blitt et 'must' for meg! Finner inspirasjon og nye garntyper! Og om jeg har en garnrest, kan man avgrense søk med begrensning på antall meter! Du finner meg der som 'monahoel'.
  Skal bli spennende å høre hvordan garnet er å strikke av :-)

  SvarSlett
 7. Garnet så fint ut :-) Men jeg må si at det ikke virket som de hadde lagt vekt på det estetiske i butikkene ;-) Jeg fant ikke en eneste garnbutikk da jeg var i Roma jeg :-/

  Riktig god helg - klem Siv

  SvarSlett
 8. Har samme erfaringen med fullstendig "bare se og ikke røre" i garnbutikker i utlandet. Har også merket meg som du at det strikkes i mye mer polyester "sørover", enn hva vi nordboere gjør. de har tydeligvis ikke samme forkjærlighet for ull som vi har :)

  Håper du får strikket noe fint av garnet du kjøpte. Lekre farger :) Ravely, kjenner jeg ikke til. Noe jeg burde sjekke ut?

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...