tirsdag 4. januar 2011

Varme tøfler på kalde italienske gulvfliser

Maskuline herretøfler varmer mot kalde italienske vintergulv.

Flislagter gulv uten varmekabler kan bli kaldt, og når temperaturen smyger seg så vidt under null, blir det svært kjølig, selv i Roma.

Så jeg laget disse tøflene til Kjæresten, laget spesielt med tanke på at vi skulle tilbringe den siste uken av året i Italia. De er maskuline svart, han ville ikke ha noe dekor på (hva, liker du ikke blomster og små, søte hjerter?) så de er ikke veldig spennende å se på. Jeg må prøve pønske ut noe fint å dekorere dem med. Tar imot tips med takk!

Gode og varme var de, og de ble mye brukt når vi var hjemme i leiligheten.

De er strikket av Eskimo i størrelse 44 fra denne oppskriften fra Garnstudio. Jeg endte opp med å tove tøflene tre ganger på 40 ganger før han ble fornøyd med størrelsen. Når jeg ser tilbake på mine egne tøfler som er strikket etter samme oppskrift, tovet jeg de direkte på 60 grader. Neste gang skal jeg huske å lese mine innlegg FØR jeg eventuelt starter på en ny versjon av tidligere omtalt prosjekt. Så kan jeg ha nytte av slike lure tips til meg selv :-)

Har du forresten noe forslag om hva som kan gjøres for at tøflene ikke skal bli så glatte?

7 kommentarer:

 1. Hei! Takk for tips til maskuline tøfler! Har leitet lenge etter det, og endelig kan jeg lage noe til min kjære far;)
  Ha en flott kveld!
  Klem, Cecilie :)

  SvarSlett
 2. Har sett at det er mange som setter på antiskli under, som Strikkedilla i dette innlegget: http://abtol.blogspot.com/2011/01/godt-nytt-ar-og-en-liten-familie-med.html

  Tøflene ser deilig ut:)

  SvarSlett
 3. Tøffe tøfler!
  Du får kjøpt noe middel som kan smøres under; selges på garnforretning. I tillegg leste jeg her at man kan sy under slikt teppeunderlag som fåes kjøpt for at teppene skal ligge i ro.
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Ja, sånn antiskli som man kan "dryppe" på selges på panduro i alle fall :)

  Pynteforslag.. sånne barnelappar til å skjule hol på kneet i fotballversjon eller noko slikt?

  SvarSlett
 5. Stilige!
  Spør på Panduro; vet vi kjøpte noe der på tube som vi klinte utover føttene/sålene på strømpebuksene til ungene når de var små.

  SvarSlett
 6. Sånne tøfler er jo så varme og gode! Jeg har også hørt man kan kjøpe noe smøregreier på Panduro, ellers er det noen som selger skinnsåler til å sy på under; blant annet hifa.no har under "andre produkter" - de har jeg fått anbefalt men ikke prøvd enda.
  Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg, det ble jeg glad for:-) Hjertelig hilsen Hanne.

  SvarSlett
 7. Tusen takk for mange fine tips og kommentarer! Det med skinnsåle tenkte jeg ikke på selv - kjempelurt og fint. Antiskli"gugge" er også supersmart og enkelt. Har fått noen ideer til dekor og!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...