tirsdag 11. januar 2011

Å ta livet av en akryl-UFO ett år etter

Egentlig fin. Men 100% akryl...

Jeg husker ikke hva jeg tenkte da jeg kjøpte dette garnet. "Det var fin farge" kanskje, eller "Oj, det var billig....". Det er av type Tanja av Falkgarn, kjøpt i Värmland for over et år siden.

Prosjektet er en begynnelse på knestrømper med fletter, som jeg viste fram for nøyaktig ett år siden. Den gangen lagde jeg et par strømper i 100% ull, og jeg ser at jeg allerede i det innlegget skryter på meg at jeg er i gang med et nytt par - altså dette jeg omtaler nå.

Saken er at det egentlig gikk helt fint å strikke borden, og den er innmari fin. Men så ble det bråstopp. Jeg fikk fnatt av garnet. Bambuspinnene kilte seg fast i arbeidet i garn som ikke finnes elastisk. Ekkelt! Jeg orket ikke ta i det lengre. Så det havnet under stuebordet. Og der har det ligget lenge.

Kjøp av nytt salongbord, og utrydding av det som lå på plata under det gamle brakte dette akryl-monsteret fram i dagslys igjen. (At der har ligget så lenge under bordet sier kanskje egentlig mer om meg enn om arbeidet, men pytt...) Jeg blir uvel av å se på arbeidet og bare tanken på at jeg må fullføre det, og ikke minst, måtte starte på nytt med ett til når den ene er ferdig - nei, det orker jeg ikke.

Så har jeg tenkt et par dager, og nå tror jeg at jeg endelig har funnet ut hva jeg skal gjøre med garnet. Jeg kan tross alt ikke kaste det? Og nå når jeg har en plan, blir den fine fletteborden tilbakeført i formen av et garnnøste. Med litt vedmod, men mest med lettelse. Jeg har totalt 3-4 nøster av garnet a 100 gram pr. nøste.

Håper jeg får materialisert min nye plan. Og tro meg, dere er de første jeg forteller det til ;-)

Ønsker alle en riktig god ettermiddag!

13 kommentarer:

 1. Hehe, fornøyelig historie :o)
  Akrylgarn er og blir skikkelig pyton! Spennende å se hva du planen går ut på. Lykke til iallefall ;-)

  SvarSlett
 2. Noen ganger er det bedre å ta opp alt, og kanskje lage noe nytt enn å lage noe man ikke blir fornøyd med :-) Akryl er rett og slett bare pyton.... Er spent på å se hva du har tenkt :-D

  Ha en fin kveld - klem Siv

  SvarSlett
 3. Jo takk, det er nok sårt å rekke opp det en har strikket.... MEN du har det sikkert MYE bedre nå når det er rekket opp :)
  I går fant eg fram HELE garn lageret mitt! og tellet nøster og veide rester....og overrasket meg selv med "få" uferdige prosjekter, men ett par sokker rakk eg opp og det var deilig det :)
  Ha ei flott uke :)

  SvarSlett
 4. gjorde den forferdelig oppdagelse, at jeg hadde kjøpt feil garn, etter å ha begynt på en flette lue i går. Så her sitter jeg med 4 nøster AKRYL garn ....

  SvarSlett
 5. Akryl er perfekt til de som klør, luer, altså :-)

  SvarSlett
 6. hi hi for en en fornøyelig historie.
  Klem Tone

  SvarSlett
 7. Det er et rigtigt valg du der har foretaget Si :-))

  Akryl er til nisse og duktøj.

  Klem Vilma

  SvarSlett
 8. Hehe, er nok mange som kjenner seg igjen i dette. Og det blir værre og værre jo lengre det ligger, så jeg er imponert over at du i det hele tatt orket dette innlegget:) Blir spennende å se hva nøstene ender opp i, og om garnet klarer å gå fra "ekkelt" til noe som er på den positive siden av skalaen:) Lykke til!

  SvarSlett
 9. Jeg er virkelig spent på å få høre planen din! Utseendemessig og bloggbildemessig var de fine, men akryl er håpløst og ekkelt!

  SvarSlett
 10. Hei :) Nei, er en ikkje fornøgd, er det berre å rekke opp. Så kreativ og flink som du er, finne du heilt sikkert på noke. Acrylgarn er flott på sin måte. Akkurat no kjem eg ikkje på noken flott måte :) he he.

  Ønsker deg en fin dag. Eg rydder i garn og ull på loftet og har rekt opp masse UFO og har no fått mange kjekke garnnøster som ligg klar til å bli brukt opp att :))

  SvarSlett
 11. Akryl...,hm . Lykke til :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...