mandag 7. mars 2011

Mine etiketter

Etiketter - lager selv, noen kjøpes

Jeg har fått en hyggelig e-post med spørsmål om etikettene jeg bruker på noe av det jeg lager. Jeg svarer i et blogginnlegg sånn i tilfelle dette skulle være interessant for flere.

De fleste etikettene jeg bruker, har jeg laget selv. Unntaket er tøymerkene.

Motivet med symaskinen er som de fleste sikkert ser, den samme som i headingen på bloggen min. Jeg har skrevet om symaskinen min før. Det er en original Singer fra 1965, og er et tungt drog som Kjæresten fortsatt skal ha all ære for å ha bært hjem fra loppemarked. Nøstene på bildet har jeg nøye valgt ut etter farger.

Nyttige redskaper for meg er (bortsett fra PCn), en Nikon D40, Adobe Photoshop Elements, Word, printer og en saks. Noen ganger også lamineringsmaskinen. (Det er få ting som er så gøy som å laminere!) Selvsagt skulle jeg gjerne ha hatt flere og mer avanserte programvarer som Photoshop, Illustrator, Adobe Acrobat Pro, InDesign, Pagemaker og en papirkutter, men det har jeg ikke, så da tager man hva man haver.

Videre er det bare å begynne å tenke ut motiv, font, tekst og slikt. "Shoppe" (behande bilder i Photoshop), beskjære, justere, skrive ut og klippe til. Prøve og feile.

Dette arbeidet synes jeg er minst like artig som strikkingen.

Magebånd til kjøkkenklutene

Aktuelle magebånd til sesongens påskekluter

Laminert etikett til bomullspadsene

I tillegg til disse papiretikettene, har jeg bestilt noen tøymerker fra Sabo og Mina namnband, samt visittkort fra Optimalprint. Jeg har opplevd god og rast service fra alle disse, og har ingen problemer med å anbefale samtlige.

Visittkortene planla jeg en periode å skrive ut selv, men kom ganske raskt fram til at det ikke ville bli spesielt billigere for meg å skaffe slikt papir jeg ville ha i kortene, og å klippe dem ut for hånd. Designer på visittkortene har jeg laget selv, men de tilbyr også ferdige maler.

Visittkortet er printet utenfor huset. Tøymerket øverst er bestilt fra Sabo,
de to nederste fra Minanamnband.

12 kommentarer:

 1. Takk for en interessant artikkel. Er veldig i planlegging selv vedr kort/etiketter etc til Galskap & Glede nemlig!

  SvarSlett
 2. De er så vakre, de bannerne du har laget selv!
  =)Tone Misemor

  SvarSlett
 3. Er en av de som har lurt på hvor du har laget merkelappene dine. Skikkelig fine. Mye fint kan lages i Photoshop. Har dessverre ikke lenger tilgang på programmet, men har forsøkt meg forsiktig med Photofiltre i bildebehandling. - Mangler bare kameraet ..

  SvarSlett
 4. Etikettene dine er skikkelig fine :-) Så flink du er som lager dem selv da :-D Jeg skal til Oslo i morra, og lurer på om du har en fin garnbutikk å anbefale? Jeg har funnet alpakkabutikken v/ Birkelund, og den lille garnbutikken i Th. Meyers gate....

  Ha en fin kveld - klem Siv

  SvarSlett
 5. Ja de er nydelige disse etikettene dine.
  Takk for tips.
  Klem Tone

  SvarSlett
 6. Kjempebra innlegg og tusen takk for svar på mailen ;-)
  Mon tro om jeg ikke må rotte meg sammen med venninna mi og se om vi ikke kan lage noen egne, festlige design/logoer sammen!

  SvarSlett
 7. Supert innlegg. Har sett på de fine båndene til klutene dine og lurt veldig på hvordan du lager disse! Er de printet på vanlig ark? De ser så blanke og fine ut syns jeg.

  SvarSlett
 8. Tusen takk for hyggelige kommentarer!

  Hilde: Det er printet på vanlig papir ja. Lappene til bomullspadsene er i tillegg laminerte. Dette utstyret har jeg funnet på Clas Ohlson.

  Gøy om inlegget kan være til inspirasjon, og å se om det dukker opp nye etiketter rundt i andre blogger :-)

  SvarSlett
 9. Jeg har hermet etter deg:)! Forstod det sånn at det var greit. Du kan se resultatet i bloggen. Syns dine er mye finere, men ett sted må man begynne.

  SvarSlett
 10. Imponerende og kreativt med de etikettene. Ble gjordt oppmerksom på bloggen din på Norge 123. Var ei som tipsa om denne sida. Takk for nyttig inspirasjon!!

  SvarSlett
 11. Jeg fulgte anmeldelsene til fotobok eksperten og valgte smartphoto da jeg skulle lage meg en fotobok, synes de fungerte ganske bra :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...