tirsdag 12. januar 2010

Min aller første raglandfelling

.
Største tabbe her var å lage stripene i oddetal....

Dette er en rullegensker, oppskrift hentet fra boka Strikk til nøstebarn. Jeg har brukt Alpaca fra Drops i rosa og brunt. Størrelse 2 år.
.
.
Problemet dukket opp når jeg kom opp til partiet der det skal strikkes fram og tilbake for åpningen til knappene i halsen. Når det er fem linjer i stripene og det strikkes fram og tilbake, blir omgangen påbegynt på ene siden og avsluttet på andre siden. Kanskje er dette helt logisk og innlysende for de fleste andre, men for de som er like uerfarne som meg, kan det være et lurt tips å ta med seg at striper i 4 eller 6 omganger sikkert er smartere.
.
Kanskje kan denne lærdommen overføres til andre prosjekter. Eller igjen - dersom jeg hadde lest hele oppskriften nøye på forhånd, hadde jeg kanskje klart å resonner meg fram til hva som hadde vært det lureste å gjøre.
.
.
Til tross for mye "knoting" i halsområdet og enormt mange løse tråder å feste under monterinten, synes jeg resultatet ble riktig pent. Jeg liker fargekombinasjonen godt. Og raglandfelling - nå vet jeg hva det er og fra nå av skal jeg bare strikke genser med raglandfelling. Fint! Og min venninne som nå har to små barn, sier at det er det enkleste når man skal kle på de små.
Her er en instruksjonsfilm for hvordan strikke raglanfelling fra Garnstrudio.
.

2 kommentarer:

  1. Raglanfelling er genialt - eneste måte jeg strikker gensere på. Kjapt, enkelt og fint. Genseren ble flott - og hvis det er noen trøst så vet jeg om flere erfarne strikkere som har gått på samme bommert som deg ang. oddetalls-striper. Det er det fine med å lese strikkeblogger - man kan lære av andres feil...

    SvarSlett
  2. Tusen takk, Siena! Ja, jeg har lært mye av andre bloggere. Kjekt om noen av mine blundere kan være til nytte for andre!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...