torsdag 21. januar 2010

Singer Symaskin - en skatt fra loppemarkedet

.
Dette er symaskinen min, en Singer 338.

.

Jeg fant den på et loppemarked en søndag formiddag en tidlig sommerdag på en skole et stykke unna her vi bor. Det er et tungt drog, og kjæresten min var igjen en helt, og bar den hele veien hjem.


Jeg har ikke prøvd den annet enn å putte kontakten i veggen og se at lyset virker.

Detaljene er nydelige og den ser solid og skikkelig ut.Til og med denne boksen fulgte med, og inneholder originale Singer nåler med farkekode og brikker som ser ut til å kunne brukes for å lage ulike sømmer. Tøft!
.
Datoen jeg finner i instruksjonsboka er 1965 så det kan være nærliggende å gå ut ifra at denne traveren er hele 45 år i år.
Da blir neste prosjekt å finne ut om den faktisk fungerer!

3 kommentarer:

 1. Så fantastisk stilig den er :) Blir spennande å sjå om den virker og kva du klarer å trylle fram når du syr på den!

  SvarSlett
 2. Oioi, så utrolig kul! Lykke til med syingen (for oss begge :))

  SvarSlett
 3. Hei!

  Her kommer en kommentar på et "urgammelt" innlegg... Måtte nemlig tenke på deg i går. Var på besøk hos storesøster og kom på at jeg skulle smugkikke på symaskinen hun svært sjelden bruker. Historien er nemlig sånn at for ca 15 år siden arvet mine to eldre søstre hver sin symaskin, og jeg fikk penger til å kjøpe ny. Symaskin skulle vi ha, alle tre, mente mor! Jeg er absolutt den som har brukt min mest, og i går ble jeg altså nysgjerrig på den som lever et stille liv hos Søster. Jeg åpna kofferten, og der åpenbarte det seg DEN knallflotte, grønne Husqvarnamaskinen!!! Lakken var uskadd og blank og fin. Jeg fant ingen dato på papirene inni, men den er nok i kategorien til din Singer; godt over 45 år! Jeg har nå bestilt 1.plass i arverekkefølgen dersom hun skulle komme til å få behov for å kjøpe en ny :-)

  Måtte bare dele gleden med deg, for jeg blir jo så glad hver gang jeg ser den blå maskinen øverst i bloggen din!!

  Hilsen Sybjørg

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...