søndag 24. januar 2010

Raust regnbue-sjal

.
Dette var gøy å strikke!
.
Jeg fant et garnnøste på salg i høst på min lokale strikkebutikk. Det er sandnes mini palett superwash fra Sandnesgarn. Med garnet følger det oppskrift på sokker, men jeg syntes garnet var alt for fint til å brukes til det. Så studerte jeg oppskriften på dette sjalet i boka Strikk til nøstebarn og bestemte meg for at det var et greitt prosjekt å bruke garnet til.
.
Jeg la opp 5 masker, strikket første pinne rett, fortsatte med rettstrikk men økte på hver andre pinne slik; Øk én etter første maske, øk én på hver side av midtmasken og én før siste maske på pinnen. Totalt 4 masker på hver andre pinne, osv....
.
Jeg gikk for varianten der økingen rundt midtmasken gir størst mulig hull, og jeg synes det ga en fin effekt. Jeg tynte nøstet til siste tråd, og måtte rekke opp en del for å starte fellingen på nytt, da jeg så at det ble for snaut. Kjedelig. Men resultatet ble ganske flott til slutt :-)
.

Først ble ikke fellingen veldig bra, men for stram og ødela noe av den naturlige formen på sjalet. Heldigvis hadde jeg besøkt av en strikkekyndig venninne som kunne gi meg gode råd. Heller enn å felle som jeg pleier, der jeg strikker to masker sammen, brukte jeg tekniken der jeg strikker en maske og en til. Så drar jeg forrige maske over den nye. Så stikker jeg en maske til og drar forrige maske over den nye. Det ble da mye lettere å justere hvor stram fellingen skulle bli. Flott!

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...