søndag 2. mai 2010

Roma tur-retur = 5 kopptuer

.
I natt kom jeg hjem fra en deilig, varm og avslappende uke i Roma sammen med Kjæresten. Jeg er ikke overvettes glad i å fly, men bor man langt borte fra dit man vil, overvinnes motviljen. Strikking fjerner også fokus fra det faktum at jeg sitter på et fly 10.000-og-noen meter over bakken. Turen til Roma tar 3 timer. I tillegg kommer ventetid på flyplassen, samt forsinkelser. Og jeg sitter heller på en benk i ventehallen og strikker enn å stå en halv time i kø for å slippe inn på flyet. Når jeg utnyttet tiden på denne måten, ble det til slutt fem kopptuer.
.
To av mine reisekluter hengt opp på ekte romersk vis i "min" bakgård hvor det bor katter, appelsiner henger klar til høsting og en dame synger opera hver dag rundt lunsj. Jeg elsker det.
.
Resten av oppholdet ble brukt til alt annet enn strikking, bortsett fra at mitt strikkefaste 17. mai-prosjekt  som så smått endelig løsnet, men ble på langt nær avsluttet. Det har, som navnet muligens tilsier, noe kort tid på seg til å bli fullført. Dette kommer jeg tilbake til en annen dag :-)

Jeg er så priviligert at jeg kunne feire mitt 10. besøk i Roma denne gangen. Og til tross for en rimelig tett frekvens på besøkene mine til Italias vakre hovedstad de siste 12 årene, har jeg aldri før vært så heldig at jeg har fått sett Spansketrappen dekorert i blomster. Denne gangen klaffet det  - fantastisk!


Blomster i Spansketrappen!

Roma er full av kontraster. For meg som turister kan det til tider virke som om Romas innbyggere er lett blasserte. Mitt første besøk i Roma, var som kunsthistoriestudent. Vi hadde forelsninger rundt i byen fra kl. 08.00 til 18.00, ti dager i strekk. Til tross for dette, tipper jeg vi kun fikk med oss en liten brøkdel av det som er verdt å se.

I tillegg kommer det som skal oppleves av mat, vin, folk og atmosfære. Romerne selv strener tilsynelatende verdensvante og selvsikre avgårde, der vi som turister fort løper rundt som lett forskremte høns med kamera, livredde for å overse de viktige severdighetene. Tranquillo! Ta det med ro! er mottoet jeg prøver leve etter når jeg er i storbyen. Det blir  mye tasking og en del fotografering likevel :-)
.
Kontrastens by. Romere fisker langs Tiberen, Peterskirkens kuppel skimtes bak i bildet, og midt mellom disse brøler rushtrafikken.

Som alltid, ble også denne gangen mynten kastet i Trevifontenen. Dersom alt går som planlagt skal vi tilbringe nyttårsaften i Roma. Vet du om hva vi absolutt ikke må gå glipp av på denne tiden av året, så er jeg takknemlig for tisp!
.

7 kommentarer:

 1. Har vært i Roma en gang i mai, og akkurat den helga ble det 8 gr i Roma og 29 gr i Trøndelag!! Men ja, en herlig by, så jeg skal tilbake;)
  Ha en fin søndag og klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. Så artig å lese dette :-) Jeg drar til Roma om 6 dager, og vi skal være der i 5 dager. Jeg / vi gleder oss masse, for vi har aldri vært i Roma før. Vår datter på 13 er den som skal legge opp dagene for oss, for hun er lidenskapelig opptatt av Roma.

  Regner med at jeg får strikka litt på turen jeg også :-D

  Ha en fin dag og klem fra Siv

  SvarSlett
 3. Roma er helt nydelig by!Har vært der en del ganger selv,senest i mai i fjor.
  Min kjære og jeg giftet oss i Toscana, og etter bryllupet dro vi til Roma,hvor vi var i noen dager.
  Så mye å se og oppleve,vi rakk selvfølgelig ikke alt på 4 dager.Vi drar tilbake i august i år,og ser frem til det:)

  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 4. Hørtes ut som en nydelig tur,
  og du har utnyttet tiden godt ser jeg.
  Både tur og strikking.
  Fortsatt god helg.
  Klem Tone

  SvarSlett
 5. Vi hadde heldigvis værgudene på vår side, med opp i 26 deilig grader!

  Riktig god tur, Siv! Det høres ut som om at 13-åringen har god kontroll og har sikkert allerede plottet inn isbaren Giolitti. Den ligger i Uffici del Vicario, har åpent 365 dager i året, fra kl. 07.00 til 01.30. Minst ett besøk er obligatorisk! Sjekk nettsiden; www.giolitti.it

  Roma i august kan være veldig varmt, Hvite tulipaner. Da er den enda viktigere å ta det med ro, oppsøke vannhull og kanskje ta en tur til stranda :-) God tur til dere og!

  SvarSlett
 6. Heia :)
  Først vil jeg si at du har en kjempeflott bloggside!! Du skriver så herlig morsomt;D
  Så vil jeg takke for besøk hos meg, og at du har lyst å følge bloggen min!!:D
  Legger meg til som følger av din blogg også; mye spennende fra deg:D
  Kjenner du håndarbeidssidene til norge123.no ?
  Der inn har jeg opprettet en gruppe som heter: Kluter (kluten), Ser vi kan høste litt erfaringer av deg; du har prøvet (og prøver?) ut garntyper og slikt;D
  Du er velkommen innom gruppen: som medlem eller besøk:D
  Mange flotte oppskrifter og arbeider å finne der;D Skal prøve å få lagt inn link direkte; men akkurat nå MÅ jeg ta en tur med dyret mitt (hunden altså; gubben er avgårde i dag, knise!)
  brito

  SvarSlett
 7. Hei:) Jeg fikk ikke sagt takk for at du følger bloggen min da du la meg til for lenge siden:) Jeg har ikke vært så flink å følge opp bloggen min utenom å skrive. Har vært innom og lest og fått giv til å forsette selv, er så bra å se at andre koser seg med kreativt arbeid. Min søster bor i Roma, så kjenner meg igjen i det du sier om at tranquillo er beste måten å nyte byen på:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...