fredag 3. juni 2011

Andre drømmekjole og ingen garnabstinenser

Den grønne drømmekjolen med prikker, str 2 år

Da var to av tre kjoler jeg drømte om, ferdig. Denne er i størrelse 2 år, og jeg synes den ble veldig søt. Nok en gang er det sengetøy fra IKEA som har blitt ofret. Mønsteret er igjen hentet fra Gregersens Brukt på nytt.

Det kommer til å gå hardt ut over sengetøyene om det fortsetter på denne måten ;-) Har sett flere venner og andre bloggere som har annonsert i lokalavisen etter stoffer med stor syksess. Det synes jeg er en så god ide, og jeg leker med tanken selv. Om du sitter med stoffer, gjerne sengetøy, gardiner, fine mønstre, ensfargede, som du har tenkt å kaste eller gi bort, så kan jeg gjerne ta imot dette.

Jeg liker disse puffermene

Til forandring fra oppskriften har jeg her sydd kanten i halsen og ermene FØR jeg tredde strikk inn og sydde disse sammen (oppskriften sier du skal sy med strikk inni - tro meg, det ble knotete). Det var lettere å jobbe med, spesielt når kjolen er såpass liten som størrelse 2 år. Kommer til å bruke samme teknikk på neste kjole også. I tillegg har jeg tatt inn minst 10 cm på strikken i halsen. Oppskriften sier 58 cm til størrelse 2 år. Når jeg tok denne lengen ble det så godt som ingen snurp i halsen (og jeg må ha snurp for å skjule skjønnehetsfeil i sømmene), og siden det er strikk, så bør det ikke være noe problem å få det over hodet på jentungen.

Neste gang skal jeg huske sy merket inn i sømmen,
og ikke sprette opp og sy inn i etterkant....

Garnkjøpstoppet mitt går så det suser! Det føles nesten som litt juks da jeg i dag fikk pakke fra søte Marion med to, fine grønne nøster og en koselig hilsen! Jeg deltok, og vant dem i hennes give away. Tusen takk igjen, Marion! Veldig snilt av deg :-D Har du ikke besøkt Marions blogg enda, så ta en tur. Det er en trivelig blogg med mye flott!

Premie fra snille Marion!


Dager gjennomført: 2
Dager gjennstår: 28
Garn kjøpt: 0 gram (men 100 gram fått i dag)
Garnabstinenser 0 %
Fullførte prosjekter: 1 (mulig bursdagspresang og hemmelig enn så lenge, blir blogget senere)

Tusen takk for så mange heiarop og også noen forskremte utrop! Noen henger seg med på "forsettet", andre nekter plent ;-) Videre må jeg si at jeg er stum av beundring over de som fortalte at de hadde stopp i garninnkjøp i ett år! Og det hadde gått helt fint! Wow - det tør jeg ikke tenke på en gang. Kjenner jeg blir litt svett bare av tanken... Jeg holder meg til en måneds stopp :-)

Da gjennstår det å ønske alle en riktig flott helg! Selv sitter vi på balkongen i herlig kveldsvarme med et lite glass og det er nok en gang lett å konstatere at fredag er min yndlingsdag i uka.

Vi blogges!

10 kommentarer:

 1. En nydelig fin kjole. Jeg kjøper garn hele tiden og hadde trengt kjøpestopp. :))

  SvarSlett
 2. Oi så fort den kom fram! :D Gleder meg til å se hva det blir av de nøstene!

  SvarSlett
 3. Fredag er definitivt den beste dagen i uka <3 Jeg er fortsatt mektig imponert over denne kjolesyingen din, også sånn rett ut fra drømmen endatil..... Denne var rålekker, heldige lille frøken :) Jeg har boka, men jeg tør ikke!!!!

  SvarSlett
 4. Så nydelig den også.
  Fortsatt god helg
  Klem Tone

  SvarSlett
 5. Så fin kjole. Jeg har boka, må kanskje prøve meg på en jeg også.

  SvarSlett
 6. Nydelig kjoler du har også. Gøy å se på andres blogger og hva andre gjør, jeg blir i alle fall veldig inspirert

  SvarSlett
 7. Tusen takk alle sammen!
  Synnøve: Jeg har hatt boken siden den kom ut og turte ikke prøve på å sy før denne uken, og nå skjønner jeg ikke hvorfor jeg ikke har gjort det før :-D

  SvarSlett
 8. Så utrolig søte kjoler du har sydd!! Jeg er imponert! Lurt å slå seg på sying i en
  ikke-garn-kjøp-måned!
  :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...