søndag 5. juni 2011

Tredje drømmekjole med ekte retro

Fin, blå kjoledetalj

Da var tredje kjole fra drømmen min ferdig. Dette er også sydd etter mønster fra boka Brukt på nytt, akkurat som den røde og den grønne.

Det nydelige blomstrete tøyet brukt på armene er et gammelt dynetrekk, og dette er fra slutten av 70-tallet. Jeg synes det er kanonfint! Det blå dongeristoffet i kjolen har jeg fått fra min gode venninne Hilde (også kjent som den flinke damen bak bloggen litlo & kalen) Fra henne fikk jeg en utrolig fin og omtenksom julegave som inneholdt mønsterark og stoffer til å sy en bukse av. Men så ble det da i min iver til at stoffet ble brukt i denne kjolen. Hva synes du, Hilde? Jeg har planer om å sy bukse også nå når jeg ser at jeg får til, men må første finne tak i nytt stoff ;-)


Bruk sikkerhetsnål til å tre strikken

Igjen har jeg gjort det slik at jeg har sydd først, for så å tre strikket igjennom etterpå. Mye enklere enn å sy strikken inn i brette, spesielt på ermene, hvor det blir litt smått og knotete. Jeg bruker en sikkerhetsnål til å feste i endene av strikket og trer ved hjelp av den, strikken igjennom. Det er et triks jeg har lært av mamma. Smart!

Kjole, størrelse 2 år

Med det var alle de tre kjolene jeg drømte om, "ute av systemet" (dvs. realiserte) og jeg kan se videre til neste prosjekter. Jeg skal strikke, og pønsker også litt på om jeg vil være i stand til å sy meg en kjole selv. Det hadde vært noe å gå sommeren i møte i! Tips til enkle kjolemønster i størrelse voksen tas gjerne imot med stor takk :-D


Dager gjennomført: 4
Dager gjennstår: 26
Garn kjøpt: 0 gram
Garnabstinenser 0 % (men begynner kjenne på lysten til å gå til anskaffelse av fine stoffer til å sy av)
Fullførte strikkeprosjekter: 1 (men tre kjoler sydd)

14 kommentarer:

 1. Så fine kjoler du har laget! Det ser veldig enkelt ut, men er det sikkert ikke. Min erfaring er at det fort går 3-4 timer når jeg først setter meg ned... Derfor er det blitt sånn at jeg må dele det opp; klipper litt en dag, nåler en dag og syr innimellom når jeg har tid:) Jeg er selv sy-nybegynner av året - og jeg burde absolutt hatt en selvpålagt stoffkjøpepause. For tida holder jeg på med en del restestoff-produkter - som smokketroll og fiklefiller fra SIKK SAKK-boka. Lykke til videre!

  SvarSlett
 2. nydelige kjoler du har laget : )) fin kveld til deg :)

  SvarSlett
 3. Wow, Siri du kan virkelig trylle det beste ut av stoffene! Skikkelig herlig kjole!!!
  Ingen tårer her i gården for at du heller syr kjole enn bukse av stoffet - gaven var muligheten til å bruke stoffet til buksemønstere ;)

  Gleder meg til voksenproduksjonen! Stoff og Stil har noen enkle grunnmønster som eg har brukt til mine kjoler. Kan vere ein idè å sjekke ut..

  SvarSlett
 4. Nydelige kjoler ja. Fine kombinasjoner.

  Om du bor i nærheten av en stoff og stil ville jeg sett litt i katalogen deres for å kjøpe mønster til kjole der. Veldig bra utvalg og bra forklart. Jeg sydde en festkjole derfra med för inni sammen med svigermor første gangen. Neste gang sydde jeg den i vanlig bomullstoff uten för. Like fint ble det.

  SvarSlett
 5. For noen nydelige kjoler du har laget! Sitter her å funderer på om jeg skal tørre å prøve jeg og.. Vi får se :)

  SvarSlett
 6. Så fin sommerkjole! Heldig er tulla som få bære den:)

  SvarSlett
 7. Er det forresten mer spennende i den boka? Hvilke str går denne kjolen i?

  SvarSlett
 8. Så flott kjole du har laget!

  SvarSlett
 9. Jøje meg som du står i med den symaskinen. Stadig imponert, og litt inspirert! :)

  SvarSlett
 10. Så flotte kjoler du har sydd!
  Det er moro å sy og når man bare kommer i gang er det nesten ikke mulig å stoppe. Så får man behov for masse stoffer og da blir ikke garnabstinensene så leie:)
  Lykke til med både sying og "ikke kjøpe mere garn måned"

  SvarSlett
 11. Flott denne kjolen også! Og jeg har det litt på samme måte, men idag har jeg gått hen og kjøpt både garn og stoff - mulig jeg er en adict! hehe

  SvarSlett
 12. Takk for fine kommentarer!

  Ann Kristin: Først tusen takk for tips om festkjole og Stoff og stil - jeg bor ikke veldig langt unna og har en shoppe-date med en venninne. Skal se etter den :-)
  Videre står det i boken at mønsteret er i størrelse 2-4-6-8 år, men selv finner jeg bare mønstermal på størrelsene 2-4-6 år. Vet ikke om det er noe jeg ikke forstår, eller om det bare står feil i boka.
  Det er mye morsomt i boka, symønster på bukse, pose og bærenett, noe strikk, noe papir, metall, glass osv. Jeg liker veldig godt disse bøkene.

  Misemor: Tror ikke du er den eneste som er en adict ;-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...