torsdag 9. juni 2011

Garn-abstinenser og stoff-sug

Plaster på såret

Ojojoj, garnabstinensen slår høyt ut på skalaen i dag.

Saken er slik; Jeg har fått bestilling på to vridde halser til et par jenter. Det er supert, for jeg liker å strikke disse og det er jo gjerne enda morsommere å strikke til noen man vet ønsker seg det, enn å strikke til en litt mer udefinert gaveskuffe.

For å strikke disse skal jeg kjøpe et par nøster garn. Det er helt greitt, det går inn under unntak nr. 1 i mitt forsette. (Dersom jeg får bestilling på strikkeoppdrag kan garn kjøpes inn til dette arbeidet (om jeg ikke allerede har i egen beholdning))

Men så kommer vi til utfordringen min. Jeg VET hvor mye fint og fristende de har i Pickles-lageret, og det som tippet meg helt av lasset er at det ser ut til å planlegge tilbud i dag. På deilige økologiske bomull. Spar meg!

Det jeg kan gjøre er kanskje å legge igjen bank-kortet hjemme og ta med meg akkurat nok penger jeg trenger til å handle de to nøstene jeg trenger? Virker litt for manisk (kremt...)

Hva med å vente til å kjøpe garnet til etter juni er over, unngå utsette meg selv for unødvendige fristelser? Joda, tanken har slått meg. Men i juli er det mye reise og jeg kan ikke se at jeg er hjemme de torsdagene de har åpent lager. Og jeg har lyst til å ha med meg prosjektene på feriereiser. Fint feriestrikk!

Handle i nettbutikken? Går det og, men ser ingen poeng i å betale porto når det tar meg under en halv time å gå. (Dessuten er det ikke noe mindre vanskelig å stå imot firstelsene i nettbutikken. Tro meg.)

Ja, stoffet, jeg var på IKEA nylig og plukket med meg litt stoff som jeg syntes var fint. Lurer på om dette fungerer litt som en som slutter å røyke. Ta bort røyken og man erstatter det med sjokolade.

Ta bort garnet fra en strikket og det blir erstattet med fint stoff og tøy? Hva er da poenget med garnstopp, når målet er å redusere garnlageret?

Jaja, jeg lar være å funderer for mye på det og moter meg heller opp til å kun kjøpe TO nøster deilig Abuelita Tjukk Merino.

Takk igjen for bestillingen!


Dager gjennomført: 8 og en halv
Dager gjennstår: 22 laaaange dager
Garn kjøpt: 0 gram
Garnabstinenser 75 %
Fullførte strikkeprosjekter: 2 (og fortsatt sånn omtrent 10 UFOer)

4 kommentarer:

 1. Håper suget gir seg, det høres fælt ut med 75% garnabstinens... ;-)

  Har du lyst å være med på min GI-BORT, så ta en titt innom meg. Reklamerer litt slik siden jeg ikke blir oppdatert på bloggrollene rundt omkring. =) Klem Misemor

  SvarSlett
 2. Uff og uff, slike garnabstinenser er ikke gode å ha med å gjøre. Håper de går over snart. Kanskje det hjelper å begynne på et nytt prosjekt med garn fra garnlageret :) God bedring kan jeg vel nesten si. Det værste er at det er smittsomt, har allerede vært inne i Picles-butikken og tittet etter å ha lest innlegget ditt (men listet meg stille ut igjen) og planlegger en tur til Ikea/Stoff og Stil/Bikuben til neste uke. Høres dyrt ut, så vi får se...

  Ha en fin dag. :)

  SvarSlett
 3. Stå på, dette klarer du! En viktig del av avtalen er jo å kjenne litt på abstinensen - det viser jo bare hvor stor kjærlighet du har til garn ;)

  SvarSlett
 4. Takk for heia-rop! Det går MYE bedre nå :-D (Litt bølgedaler må man regne med...)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...