fredag 10. juni 2011

Å handle symaskintråd i blinde

Syr alt og HOLDER

Jeg fikk det for meg at noen av problemene mine med sømmen på symaskinen min kunne komme av at jeg ikke hadde riktig tråd. Men hva som er riktig tråd, aner jeg ikke. Var på Bogerud på Gunerius i går med symaskintråd for øyet. (De har forresten bygd om garnhyllene, så ryddigere og med oversiktlig ut, men jeg observerte det kun med et halvt øye.)

På hyllen der snellene sto utstilt fulgte det med en tekst som sa noe slikt som at det: "Syr alt og HOLDER". Okei! Det er godt nok for meg! Eller er det det? Er det noe spesielt man skal se etter når det gjelder symaskintråd? Dette vet jeg virkelig ingenting om. Bortsett fra at jeg har skjønt at om fargen på tråden ikke passer helt, så er det bedre om den er litt lysere (eller var det mørkere den skulle være....)


Det kan kanskje være greit å nevne at jeg har en veldig billig Singer symaskin (katekorisert under Very Basic på produsentens nettside), og jeg har de siste dagene lest i andre blogger at den beste løsningen mot problemer med stygg søm (i mitt tillfelle undertråd) er å kjøpe ny (fortrinsvis dyrere) symaskin. Det er sikkert ikke noen dum ide, men jeg kjøpte min rett før sist jul, så jeg tenker jeg heller får holde meg til denne enn så lenge. Og heller teste ut med ny tråd. Som HOLDER. Samt endre på sømlengden som Vibeke tipset meg om. Håper jeg får tid til å teste dette i løpet av helgen.

At det er innevær er det ingen tvil om. Det regner og regner og regner. Og når du tror det ikke kan regne mer, begynner det å tordne og kommer enda mer. Utrolig.

Vel, været skal ikke få legge noen demper på pinsehelgen, som jeg tror blir fin uansett! Ønsker alle en riktig kreativ helg!

12 kommentarer:

 1. Jeg har også den symaskina, men er ikke helt venner med undertråden.. Får sy i kanskje 10 cm før det hele ender i en stor ball... Symaskina må tas med enten til en meget syende svigermor eller bestemora som er skyld i at "røkkelet" i det hele tatt er i hus, så får de hjelpe meg.. Jeg får nemlig røde øyne og røyk ut av begge ørene om jeg så mye som ser på maskina akkurat nå...

  SvarSlett
 2. Jeg mener å huske at min mor en gang sa at bomullstråd har mye bedre kvalitet enn syntetisk, men dette kan jeg på ingen måte gå god for ...

  SvarSlett
 3. jeg har hatt både singer og pfaff (DYR) maskin. Nå har jeg en billig fra Rema (500,-)
  Erfaringene mine sier at om undertråden er stygg, er det enten feil tredd overtråd, ikke lik over og undertråd, eller feil trådspenning. (jeg justerer trådspenning i forhold til tykkelsen på stoffet)
  Tror nok du får den til å virke som du vil etterhvert .....
  God helg

  SvarSlett
 4. Jeg er ikke venn med hele symaskina mi jeg, men håper du får det til. Ha en fin pinse

  SvarSlett
 5. Har også en basic og klarer mig fint, men har opdaget at noe stoff og spec. nylontråd gir veldig ball i undertråden. Trådspenning i u.tråd er vigtig ( har jeg fundet ut av på min ;)og jeg har gått over til bommuld på all tråd.
  Jeg snakker til og klapper /roser min symaskin for godt arbejde- hihi, det ser ut til å hjælpe- ellers så vet den at søpla kommer hver 14 dag her hos oss ;) Truslen er der!!!
  Akke ja- de har sit eget liv disse maskinene.du skal se du skal bare lære den godt å kjenne så kjører den som bare det.

  SvarSlett
 6. Det ligner den, som jeg fik i julegave af mine forældre og som jeg endnu ikke har fået syet noget på. ups. Men stoffet og mønsteret ligger der, jeg skal bare liiiiiige

  SvarSlett
 7. Ei allright symaskin er alfa og omega for syglede! Eg føler eg har vore i syhimmelen etter at eg kvitta meg med ei supergammal arva maskin og investerte i ei elektronisk Husquarna med litt kjekke sømmar osv. Viss ein skal kjøpe noko nytt er det lurt å tenke på at viss syinga tar seg opp etter kvart så vil ein gjerne ha glede av ei maskin som ikkje berre syr rette sømmar. Men eit anna tips er også å sørge for å skifte nål med jevne mellomrom. Lett å gløyme, men eg syns i alle fall det går lettare når eg passar på å skifte etter ei viss tids bruk. Trådspenning i undertråd er også viktig, som nevnt av fleire her.

  God helg! :)

  SvarSlett
 8. Jeg hadde problemer med undertråden for ett par dager siden. Da var det den lille skruen på spolehuset som var litt for løs. Bare som et lite tips i tilfelle det er det som er galt.:)

  SvarSlett
 9. Hei!! jeg tror du ville hatt glede av en litt mer avansert maskin!! Du syr så mye at ant. har den blitt slitt!? Når noen spør meg, anbefaler jeg alltid å putte litt penger(hvis man kan) inn, hvis man skal kjøpe. Evt kan man kjøpe en brukt som er overhalt. De enkel er ofte for lette også. Håper du finner ut av det!! God redskap er viktig hvis det skal være gøy å sy!! lykke til! AnneK:-)

  SvarSlett
 10. Takk for alle kommentarer!

  Frøken M - håper du får et bedre forhold til symaskinen din, fryktelig frustrerende når det går på tverke.

  Siena - har forstått det slik at begge delene har sin kvalitet og tråden står til stoffet. Noen ganger er bomull best og noen ganger nylon.

  Sidsel - trådspenning har jeg etter hvert fått en del kjennskap til (det gjorde jeg ikke for et par uker siden) Mye ligger der ja.

  Beate - jeg roser min maskin for lite, kjenner jeg ;-)

  Fie - go for it! :-D

  Kreakris - kan se for meg at det er mye glede i en maskin som kan litt mer enn rett søm og sikk-sakk! Skifte nål er helt sikkert lett å glemme. Har også skjønt at det er ulik tykkelse på nålene og at dette også kan påvirke resultatet. Du verden, det er mye jeg må lære meg. Det er en egen kunst dette her!

  vibeke - jeg har ikke funnet den lille skruen i spolehuset enda, men har kommet langt med å justere overtråden - heldigvis! :-D

  Quiltefia - Neeei, det er nok ingen fare for at maskinen er slitt enda.... Godt tips å se etter en brukt om jeg skal oppgradere! Nå går det heldigvis helt ok med syingen, så nå smiler jeg :-D

  SvarSlett
 11. Ser denne maskina tres likt som 6180, de fleste som klager på den har tredd feil. Se på triksene i denne videoen http://www.youtube.com/watch?v=erP7Uj5BT7g så får du tredd den riktig.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...