torsdag 2. juni 2011

Drømmekjolen!

Drømmekjole, str 4 år

Se, jeg har sydd en kjole!! Jeg vil på ingen måte påstå at den er perfekt eller har så pene sømmer som den skulle ha hatt. Skeiv og skakk er den. Det er ikke alt jeg har skjønt hvordan jeg skulle gjøre heller, og da improviserer jeg. Men at det har blitt en kjole, det kan ingen nekte for :-D Er jeg stolt? Ja, visst pokker!

Jeg må få forklare hvorfor jeg kaller dette Drømmekjolen. Det har ikke noe med å gjøre at dette er den ultimate kjole alle små piker drømmer om (så vidt jeg vet). Neida, det kommer av at jeg hadde en drøm natt til mandag. Jeg våknet tidlig på morgenen, utslitt etter å ha sydd hele natten, hadde laget tre kjoler, en blå, en grønn og en rød. Det hele var selvsagt en drøm, men jeg ble så inspirert av det at jeg bestemte at nå var det virkelig på tide å prøve seg på den symaskinen jeg tross alt kjøpte før jul.

Armer med strikk

Mønsteret har jeg hentet fra Brukt på nytt av Kathrine Gregersen. Jeg tegnet ut mønster i størrelse 4 år på matpapir. Mener det finnes mer egned materiale å klippe til mønsterark av, men det fungerte helt fint. Videre var jeg fast bestemt på å ikke bruke noe dyrt tøy å klippe av. Så et svært billig sengetøy fra IKEA ble ofret til saken. Det var litt knotete, da stoffet har en viss strech i seg, noe som gjorde det litt vrient å klippe til pent. Men det trengs kanskje bare noe øvelse for å få det til?

Tegne, klippe

Under sying møtte jeg på den største utfordringen. Plutselig ble undertråden helt feil og jeg kunne for mitt bare liv ikke forstå hva som var galt. Jeg ytret min nød på min Facebook-side og fikk mange nyttige tips tilbake. Blant annet har jeg nå funnet en liten flaske symaskinolje som fulgte da jeg kjøpte maskinen - topp! Spenningen på under- og overtråd må være lik (spenningen sjekket), ingen forbedring. Skru og justere på alle hjul, fortsatt ingen forbedring. Er undertråden satt inn riktig? Jepp.

Så kom det avgjørende rådet "trådene må være tredd HELT riktig". Ja? Det er det vel? Eller? Neida....

Her var synderen. Jeg hadde tredd om for å spole på mer undertråd, og oversett den lille "svuppen" overtråden trenger. Tredde om igjen, og alt gikk som en drøm.

Tusen takk for alle tips!

Det ligger i detaljene... VIKTIG å tre tråden riktig.


Merket

Så nå har TØY i "strikk og TØYs" virkelig fått poppe fram - og det frister til gjentakelse! Jeg har jo fortsatt to drømmekjoler til jeg ikke har satt ut i livet enda :-)

Forøvrlig må jeg få takk for responsen på mitt "selvpålagt ikke kjøp mer garn"-prosjekt!

Status er:
Dager gjennomført: 1
Dager gjennstår: 29
Garn kjøpt: 0 gram!
Garnabstinenser: 0 %

Så langt, alt vel!

Ønsker alle en riktig god Kristi himmelfartsdag!

18 kommentarer:

 1. Er det der et billig sengetøy gfra IKEA? Har alltid trodd det var en av de virkelige retroskattene, jeg.

  Kjolen ser helt flott ut herfra, særlig om det er den første du syr. Kjør på!!

  SvarSlett
 2. Flott kjole, du har all grunn til å være stolt! Godt at ikke abstinensene har inntrådt allerede, det ville blitt en lang juni! Klem

  SvarSlett
 3. Søt drømmekjole, godt jobba!

  SvarSlett
 4. Kjempesøt kjole, og god grunn til å vera stolt :)

  SvarSlett
 5. Søt kjole! Likte det blomstrete stoffet kjempegodt!!

  SvarSlett
 6. Jeg fikk sjokk da jeg kom inn på bloggen din idag og møttes av den nye headdingen din, hva er dette? Garnstopp!!!
  Jeg hiver meg ikke med, må bare må ha iblandt. Det skal bli spennendes og se hva du blir og produser denne mnd. Som det ser ut nå så får vi noen kjoler og se på. Du skriver at du ikke har noen abstinenser men du har begynnt og drømme om søm, litt tendenser, eller?
  Kjolen blev kjempefin, nydelig stoff!
  Ønsker jeg kunde sy sånn, ønsker jeg hade symaskin. Har stordag neste år så da kan jeg kanskje skrive symaskin på ønskelisten min.
  Ønsker deg en fortsatt fin dag!
  Pernilla

  SvarSlett
 7. Så fantastisk flott, Siri! Denne kjolen er jo virkelig ein drømmekjole. Herlig stoff du har valgt. Gleder meg til å sjå dei andre to kjolane du har på trappene :)
  God torsdag til deg òg.

  SvarSlett
 8. Imponerende! Du har all grunn til å være stolt, dette er jaggu en kjole! Fin er den også, etter min smak! :) gleder meg til fortsettelsen - øvelse gjør mester :)

  SvarSlett
 9. Skikkelig flott kjole du har sydd!!

  SvarSlett
 10. Flott kjole.
  God helg
  Klem tone

  SvarSlett
 11. Så fin! Du er flink! Gler meg til å sjå kva meir du tryllar fram frå symaskina!

  SvarSlett
 12. Fantastisk lesning, jeg sitter her og småfniser for meg selv :) Kanskje spesielt fordi jeg selv drømmer at jeg syr og strikker om natten, bare for å våkne om morgenen og ingenting er ferdig, hihi :)

  Nydelig kjole!! Stoffet passet helt perfekt det, akkurat passe sommerlig/retro/søtt :) Har ikke prøvd meg på større klær enda, men dette fristet! :)

  Tusen takk for inspirasjonen ♥

  Klem

  SvarSlett
 13. Søt kjole, den skal du være stolt av;-) Og logoen for garnkjøpefrimåned var utrolig fin. Æ hadde ETT år fri fra garnkjøp, og det funket faktisk..(Kjøpte kun sort eller hvitt hvis æ mangla det til mønsterstrikk)..Ble mange flotte FERDIGE gaver det året;-)No e det fullt igjen..

  SvarSlett
 14. Jeg hiver meg med på garnutfordringen, siden jeg stadig sprekker når jeg tror jeg ikke skal kjøpe garn, Men en måned burde gå, særlig når fullføringsnøster er lov.

  Og takk for tips om kjolemønster, jeg har jo boka, og er i full gang med symaskin for tiden!

  SvarSlett
 15. En yndig liten kjole.Veldig fin altså.

  SvarSlett
 16. Tusen takk alle for veldig hyggelige kommentarer!

  God som Grønn: Jeg er 99% sikker på at dette er et gammelt dynetrekk fra IKEA. Fant ikke noen lapp på den dog....

  Misemor: Om abstinensene hadde slått til allerede første dag, hadde det blitt en veeeldig lang juni ;-)

  G-Anette: Egentlig godt å høre at jeg ikke er den eneste som drømmer om natten om at det bedrives håndarbeid. Et tegn på at døgnet burde ha hatt flere timer?

  Mayen: Ett år uten garninnkjøp! Tror du er på styr! Jeg får abstinenser bare ved tanken!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...