onsdag 15. juni 2011

Deilig sommerskjerf

Posing like a model at Aker Brygge...?
.
Dette er et godt skjerf som passer perfekt til litt vindfulle sommerdager og aftener. Jeg har strikket det av bomullsgarnet fra Søstrene Grene. Det er mykt og godt og har en del farger som passer perfekt for sommerdager.
Vil du lage et selv, så gjør du det slik;

Sommerskjerf
Ta-da!

Når du får patentstrikken inn i fingrene, kan det ikke være enklere.

Jeg fikk endelig tatt bilde av skjerfet i pinsehelgen. Det var en dag med strålende solskinn mellom disse regnfulle dagene, og Kjæresten og jeg spaserte hjemmefra i retning Aker brygge. Et tips: kommer du til Oslo og planlegger tur på Aker brygge, så gå på andre siden. Der er ikke mange butikker, men under festningen ligger f.eks Solsiden og Royal Marine og her er, i motsetning til på Aker brygge, sol! Svært behagelig.


Dette skjerfet ble strikket i april og med det har det ikke spist av garnlageret under mitt selvpålagte garninnkjøpstopp nå i juni. Jeg har andre prosjekter som spiser sakte av garnmassene, men har det såpass travelt disse dagene at det blir mindre strikking enn jeg skulle ønske.

I tillegg lokker symaskinen meg sterk. Det er et nytt bekjentskap jeg setter stor pris på. Og nå har jeg fått undertråden til å fungere som den skal og! Har fått gode tips om å justere sømlengden og spenningen på overtråden (finner ikke ut hvordan undertråden justeres) og sømmene har blitt så mye penere. Gøy!

7 kommentarer:

 1. Så fint skjerf du har strikket! Ordentlig sommerfarge. Jeg har aldri prøvd patenstrikking, men det ser jo mye penere ut enn vanlig strikking. Kanskje jeg må prøve det en gang. Lenge siden jeg har strikket nå, men når jeg drar på ferie blir det nok tid til det.

  Flott at sømmene dine er blitt penere. Da dukker det vel opp noen nye mesterverk her snart.:)

  SvarSlett
 2. Jättefin! :) Gillar färgen :)

  SvarSlett
 3. Fint skjerf. Visste ikke at de hadde garn på Søstrene Grene! Så gøy!

  SvarSlett
 4. flott skjerf.
  Undertråden skal ikke justeres. Når den "undersømmen" er stygg, er det overtråden som må justeres.
  Har du spolehus som du setter spolen med undertråd inni - før du klikker den inn i maskina? DA er det en bitteliten strammeskrue der. MEN la den helst være i fred - det er i allefall mitt tips ....

  SvarSlett
 5. Nydelig skjerf, takk for oppskrift.
  Klem Tone

  SvarSlett
 6. Kan man ha for mange skjerf? Superfint:)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...