tirsdag 15. desember 2009

Blå og lodden

.Her er mitt forsøk på å strikke og tove en veske med heklet klaff. Oppskriften er fra Drops design.

Tror jeg tovet den litt for mye, da lokket i første omgang ble en smule for lite. I fuktig tilstand satte jeg meg til å dra og slite det i form, og det ble til slutt ikke så aller værst.


mandag 14. desember 2009

Kjærestelua - "Knit on demand"

.
Dette er et så godt som et "Knitt on demand"-prosjekt. Jeg tilbød meg å strikke en lue til Kjæresten, og det er vel eneste gangen har frivillig og (nesten) med iver har blitt med meg i garnbutikken. Her skulle lite eller ingenting overlates til tilfedlighetene.

Garn: Første krav var at lua på ingen måte og aldri skulle klø. Så det endte opp med bomullsgarn. Garantert kløfritt.
Farger: Det skulle være stripete og i helt riktig farge. Grønn og orange var Kjæresten fornøyd med.
Videre ble det tekniske overlatt til meg. Bortsett fra bredden på stripene. Her skulle Kjæresten også ha et ord. Det skulle bare mangle.

Lua ble strikket på rundpinne 3,5 med 108 masker i 47-48 runder i to rette og to vrange. Tok så av 1 maske pr hver 4. maske og strikker så 4 runder. Tok så av en maske til pr. hver 3. maske og strikket fire runder. Fell av og snurp sammen i toppen.

Om han liker den? Siden den er av bomull, er den en smule kald å bruke på vinteren, men til vår og høst blir den brukt så godt som hele tiden. Det tar jeg som det beste bevis på at ett plagg blir satt pris på :-)

***

søndag 13. desember 2009

Perlevesken

.
Denne vesken vil jeg nesten driste meg til å omtale som mitt første vellykkede egendesign. Den ble strikket for flere år siden, i hvit Eskimo. Jeg husker jeg syntes det var ganske spennende å putte den i vaskemaskinen for toving, da jeg ikke hadde noen formening om hvor mye den ville krympe.

Etter tørking sydde jeg på en del perler. Vesken ble en smule mindre enn jeg hadde forventet, og den fungerer nå fint som "selskapsveske".
.

lørdag 12. desember 2009

Piratlue

.

Jeg har hatt en periode med fasinasjon for hodeskaller. Og har i tillegg lyst til å utfrodre meg selv til å strikke mønster. Det har jeg ikke gjort veldig ofte før.

Her fant jeg oppskrift på piratlua.
Første forsøk ble strikket i sort grunnfarge med gule hodeskaller og rød bord. Lua ble fin, men for stor da jeg bommet på pinnestørrelsen. Når skal jeg lære å begynne å strikke prøvelapp?? Jeg forsøkte derfor å krympe den med å kjøre den en runde i vaskemaskina. Det hjalp noe, men resultatet ble litt "loete". De neste forsøkene ble strikket i alpakka-garn og i riktig pinnestørrelse. Det gjør at de ikke klør like mye og har bedre størrelse.

mandag 7. desember 2009

En dyd og en nødvendighet

.

Pulsvarmere er utrolig deilig å ha på kalde dager, både ute og inne. Kan man bli avhengig av de, tro?
En kollega av meg hadde på seg et par pulsvarmere som ligner på disse. Jeg falt umiddelbart og kopierte rått. Her har jeg brukt alpakka-garn på kontrastfargene og et restegarn i sort. Tror jeg benyttet pinnestørrelde 2,5-3, ca. 42 masker strikket rundt på strømpepinner. Det sorte er strikket rett, og kontrastfargene i vrangt. Finest syntes jeg det ble når jeg strikket siste runde med kontrastfarge rett, før jeg byttet til sort.

lørdag 5. desember 2009

Å tøfle rundt i dobbelttovede tøfler

.


Jeg har en del nøster med Eskimo-garn liggende etter forsøk på mer eller mindre motiverte prosjekter som jeg ikke lenger husker hva var tenkt til. Etter å ha trålet nettet etter oppskrifter, kom jeg fram til at tovede tøfler måtte være en god plan for å få brukt opp garn. Jeg endte på denne oppskriften i orange Eskimo. Strikket på rundpinne 9. Det er ikke fordi jeg foretrekker å bruke rundpinne, men det var den pinnen jeg hadde i huset i stor nok størrelse. Tøflene er raske å strikke, så snart jeg klarte å knekke oppskriften.

Så var det tovingen.

Tøflene gikk inn i vaskemaskina sammen med et håndkle (fordi jeg tror det kan være lurt å ha mer i maskina) og grønnsåpe. Kjørte et program på 40 grader og normal sentrifugering. Etter tørking ble resultatet et par litt for store tøfler som var avsindig glatte! Jeg spekulerte på å skaffe en type antiskli for å feste på sålen, men synes det er litt kjipt.

Etter å ha skuet på tøflene noen dager, besluttet jeg å hive de i maskina for en ny runde med toving. Denne gangen på 60 grader. De ble for små. Men mye bedre tovet. Og størrelsen fikk jeg utvidet med å "trøkke" de på foten, utvide de litt før tørking. De ble også mindre glatte, så noen form for antiskli føler jeg ikke lenger er nødvendig.

Og hva har jeg lært at dette? De tøflene som nå ligger i vaskemaskina blir kjørt direkte på 60 grader. Det bør bli bra.

Marihønekjole

.

Knapper er gøy! Jeg visste ikke at det var mulig å bruke så mye tid på å finne fram til riktige knapper til et plagg. Og at det var så mye å velge i. I så mange fasonger, fargenyanser og funksjonalitet. Fasinerende!


Til dette plagget valgte jeg marihøneknapper som jeg synes er pynt nok på den lille rosa kjolen. Oppskriften til denne kjolen har jeg igjen funnet i boka Strikk til nøstebarn. Størrelsen er 3 måneder.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...