fredag 30. desember 2011

Hals nummer ørten - og Stockholm, her kommer jeg!

Ønsket til jul

Min svigersøster har tidligere fått en av mine vridde halser etter oppskrift av Pickles i bursdagsgave. Hun kunne melde om at halsen hadde blitt så populær i heimen at hun sjeldent fikk ha den i fred da datteren ofte kom henne i forkjøpet.

Kjempehyggelig å høre for en strikker! Det er ikke hver dag det er rift om det man lager :)

Så til jul i år har datteren fått sin egen vridde hals, i lys beige. Til denne er det lagt opp 6 masker ekstra i forhold til den opprinnelige oppskriften, etter ønske.

Dette skal være hals nr 21, tror jeg? Jeg har ikke vist fram alle halsene jeg har laget. Og jeg har faktisk en til i bestilling :) I Epla-butikken min er det forsatt en til salgs, de andre suste ut før jul :)

Nå blir den snart juleferie også for meg etter å ha jobbet gjennom julen. Turen går til Stockholm og jeg har bestemt meg for at det er på tide å arrangere en liten give away på nyåret og skal se etter fin gave i vårt nabolands hovedstad. Gleder meg!

I mellomtiden har jeg selvsagt sjekket Knittmap.com og lokalisert en og annen garnbutikk (uten begeistring fra Kjæresten), men jeg har lovet han at vi skal gjøre MASSE annet enn å gå i garnbutikker altså - kanskje rekker jeg det ikke i det hele tatt, men sånn i tilfelle man skulle slumpe til å være i nærheten er det jo kjekt å vite at det er en liten skattekiste rett rundt hjørnet. Ikke sant?  


Da vil jeg ønske dere en riktig god nyttårshelg! Vi blogges i det nye året som jeg har bestemt kommer til å bli fint, fantastisk og kreativt!

mandag 26. desember 2011

Sitteunderlag i julegave til hele familien

Mamma, hennes mann, min bror og min nevø har alle fått hver sine sitteunderlag i tovet ull i julegave i år.

Her har det gått med 1 kg garn totalt, jeg har nesten strikket på meg senebetennelse og helt ærlig - det var litt drygt å komme igjennom alle sammen. Det er ikke komplisert å strikke og jeg har kost meg veldig med å velge ut farger som passer sammen og som jeg tror mottakerne ville like. Men det er mange masker....

Jeg har tidligere beskrevet hvordan jeg har laget dem. Det går som sagt med 250 gram til hver sitteunderlag. Det er ikke veldig tungt, og bør være fint å bære med seg om man skal gå en stykke.

I tillegg til å bruke Fritidsgarn fra SandnesGarn, har jeg også prøvd Vamsegarn fra Rauma. Det ble kjempefint det og. De hadde nemlig de riktige grønnfargene jeg ikke fant i Fritidsgarnet.

Så da håper jeg familien går godt bruk for dem, enten om det er på tur i skogen eller på terrassen i hagen med en varm kopp kaffe.

Fortsatt god romjul!

søndag 25. desember 2011

Selvdekorerte lys

Selvdekorerte, trendy julelys

Dette er en slik ting som jeg egentlig har syntes var i overkant dillete. Men da jeg i går, fylt av en litt urovekkende følelse av kontroll, hadde god tid til å sulle rundt i stua mens Kjæresten selvsikkert og lykkelig sang på på julesanger over grytene på kjøkkenet, falt jeg for fristelsen til å prøve dekorere egne lys. Jeg ble så fornøyd med resultatet at jeg bare MÅ vise det fram :)

Bare for å ha det klart - ideen er ikke min. Jeg har sett dette på flere andre blogger, uten at jeg i farten finner fram til dem.

Slik gjorde jeg det;

1. Du trenger en skje, lys og serviett med ønsket dekor.

2. Riv ut motivet du ønsker bruke. Har lest at det ikke lønner seg å klipp, 
da dette gir for markerte kanter som vil kunne synes.

3. Varm innsiden av skjeen over et annet lys..

4. ...bruk utsiden av skjeen til å smelte motivet fast i lyset. Grunnen til at innsiden av skjeen varmes er selvsagt fordi den vil kunne sote etter hvert, og vi udelikate merker på lyset og motivet.

Kun litt finpolering gjenstår

Og vips - med litt cellofan og pene julebånd, så har du en lekker, 
trendy selvlaget gave til julebesøket :)

For ikke å snakke om hvor kult jeg syntes det var å pynte julebordet 
med matchende lys og servietter :)

Julefreden har senket seg på Tøyen, jeg har fått nytt lommekamera av Kjæresten og er så overasket og fornøyd! Hvor mange bilder har jeg tatt siden i går? Det er en del. Han har fått nytt spill til Xboksen og er fordypet i det. Dette er jul!

Håper dere har hatt en riktig god julefeiring så langt!

fredag 23. desember 2011

God jul


Denne julen skal vi jobbe og har kun juleferie på mandag. Det blir litt rart å ikke tilbringe julen hjemme hos mor i nord og med hele familien som var den opprinnelige planen, men jeg vet vi kommer til å få en fin jul like vel. Det hander om å ha den rette innstillingen :)

Jeg gleder meg til å kunne vise fram noe av det jeg har laget som nå ligger under et og annet tre.

Ønkser dere alle en riktig god og fredfylt jul!

søndag 18. desember 2011

Blålilla hals til meg selv

Fargen heter Oljegrønn - love it!

Nå har jeg strikket en del vridde halser etter oppskrift og garn fra Pickles, til alle andre enn meg selv. Men denne i den vanvittig fine fargen oljegrønn (i Abuelita Tjukk Merino) er min, bare min! Er den ikke lekker?

Siden jeg likte fargen så godt bestemte jeg meg like gjerne for å lage Soloppgangsjalet til Pickles i samme farge. Før jeg våget prøve meg på det, ble oppskriften lest og gjennomgått minst fem ganger. Og det funker! Men tar litt tid. Så her er det bare å henge i for å bli ferdig så lenge det fortsatt en vinter og kulde :)


Soloppgangsjale under arbeid.

Det som er litt facsinerende er at det er så stor forskjell på tykkelsen på garnet. Det er samme garn, samme farge, men kjøpt forskjellige ganger, så jeg regner med det kan være av ulike partier. Garnet i halsen er utrolig mye tykkere enn garnet i sjalet. Det passer egentlig ganske fint til både halsen og sjalet, så det gjør ikke noe. Men litt snodig er det.

(EDIT; Jeg har bommet på garnet så hele poenget her blir borte! Les mer i min innrømmelse)

God 4. søndag i advent!

Nå må jeg lage handleliste for å få på plass riktige ingredienser til morgendagens tradisjonelle julekakebaking sammen med mine gode venninder. Det ser jeg fram til!

lørdag 17. desember 2011

Refeksgarn

Se og bli sett...


How cool is this?

Jeg har fått tak i refleksgarn. Det var en venninne som tipset meg om at denne finurlige oppfinnelsen fantes. 

Det er 0,8 mm tykt, dobbeltsidig og et "nøste" er på 25 meter og dette kostet 75,- Garnet kan kjøpes på www.seeme.no.

Nå skal jeg bare pønske ut noe kult å bruke refleksgarnet til.

Fortsatt riktig god helg!

lørdag 10. desember 2011

Hjemme alene-kveld

Lørdagssnop

Kjæresten tilbringer kvelden på julebord og jeg sysselsetter meg selv :)

God lørdags kveld, strikkevenner!

(Bildet tatt med dårlig mobilkamera, og jakten på lader til kamera fortsetter. Takk for gode råd i mitt forrige innlegg.)

fredag 9. desember 2011

Litt flaut...

.... finner ikke laderen til kamera mitt og gidder ikke blogge uten bilder...

Men strikker mye fint, så det kommer etterhvert :-)

Og sånn går no dagan!

Håper alle har en riktig god førjulstid!

torsdag 1. desember 2011

Gråpusvaffel

Vaffellue nr 7

Her har jeg laget en grå versjon av den fine Vaffellua til Pickles. Her har det gått med rundt 60 gram Abuelita Tjukk Merino i fargen gråpus (helledussan for et søtt navn). Kanskje det blir en julegave?

Forøvrig har jeg vært og snopet garn på garnlageret til Pickles i dag igjen, og jeg gleder meg til å ta fatt på en ny oppskrift. Det er langåpent i dag og om du bor i nærheten er det åpent fram til kl. 21, altså en liten time til :-) Løp og kjøp?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...