lørdag 27. desember 2014

Flere julepyntstrømper fullføres


To strømper til Konnerud
 
Noe av det beste med rolige romjulsdager er å kunne fullføre prosjekter som skulle ha vært ferdige FØR jul. Bedre sent enn aldri?
 
Gratisoppskrift på strømpene finner du her. Nå har jeg strikket såpass mange av de at jeg nesten har det i fingrene, og det er gøy å eksperimentere med mønster. 
 
 
To strømper til bartebyen
To strømper skal nordover

mandag 22. desember 2014

Julefreden senker seg?

 
Et par julestrømper jeg har strikket, har nå havnet på et lite juletre i Nydalen. Synes de tok seg godt ut :-)
 

Nå er det et par arbeidsdager igjen av året, så er det faktisk juleferie her i huset. Skal ha den lengste juleferien jeg skal ha, "i manns minne". Kan ikke si annet enn at "det blir ikke så verst" :-)


onsdag 17. desember 2014

Oh, du lille julestrømpe...

Julepynt på pinnene

Dette er veldig sjarmerende - bittesmå julesokker som kan henge på trærne. Fant gratis oppskrift på julesokkene her. Det mest vriene er å strikke fargemønster på vranga, men når det er så smått så er det gjort på kun kort tid.

Under strikking har jeg så ikke lagt merke til at det som falt ned som regn i dag, har fått betydelige kuldegrader og nå falt ned som snø <3 Det er helt hvitt og nydelig ute og julestjerna henger i vinduet - It`s beginning to look a lot like Christmas!

fredag 5. desember 2014

Julegavestrikk fra garnlager

 
Lyset å fotografere i er drit om dagen nå midt på vinteren, og skulle det være bittelitt lys midt på dagen, så er man jo stort sett opptatt på jobb. Så her blir det blitz-bilde på stuebordet!
 
Jeg har i år, som tidligere år, planer om å lage julegaver. Og da jeg for en drøy måneds tid siden fant ut at jeg ikke skal shoppe, er det garnlageret det går ut over. Og flaks for meg at jeg har et rikholdig lager. Flere hyggelige overraskelser har dukket opp, to-tre presanger allerede ferdig og ytterligere et par til er på pinnene. Det avler kreativitet å gå til angrep på lageret :-) Men dagene fram mot jul går jommen fort i år også.
 
Så, til pinnene alle strikkere!

lørdag 22. november 2014

Tiff-lue!


Se hva jeg fikk i gave av en annen strikkevenninne!

Dette er TIFF-luen, med logo fra Tromsø Internationale Filmfestival, og nydelig garn til! Jeg har i mange, mange år vært ivrig filmtitter og besøkt TIFF. Da jeg bodde i Tromsø under studietiden var det TIFF for alle penga den uka det pågikk. Nå når jeg har bodd i Oslo noen år, har det blitt sjeldnere, men jeg skulle gjerne ha vært der igjen.  

Det skal være gratis filmvisning 28. november for de som har på seg TIFF-genser eller strikketøy. Jeg skal klare få prosjektet på pinnene til da, men er dessverre opptatt den uka, så får ikke reist til Tromsø :-)

tirsdag 18. november 2014

Bestillingskluter, omsider på vei


Bestillingskluter er i dag pakket og sendt. Det tok litt tid å få ferdig, ene og alene fordi jeg ikke fant de tidligere omtalte nålene mine. Nåler ble lokalisert, tråder festet og kluter sendt. Håper de faller i smak hos mottaker!

søndag 16. november 2014

God bedring-gave


Selv om man vet det går over snart, så er det uansett hyggelig å gi en liten oppmerksomhet til den som venter på å bli bra igjen :-D

Etter at jeg med stor glede fant igjen esken min med nåler, har jeg montert prosjekter med stor iver og glede! Denne Vridde halsen etter oppskrift fra Pickles, her strikket av et nøste Abuelita Tjukk Merio i fargen Lime, er en gjenganger. Strikket på pinne 10 er det raskt og takknemlig å jobbe med, og det blir fint.

Hyggelig å lage, hyggelig å gi bort!

Nå blir det en stille og rolig søndag med mer strikking, varm kaffe og noe lett underholdning på tv i kveld. I like it!

søndag 9. november 2014

Julegavestrikking er morsommere enn feber og forkjølelse


Det går over, jeg vet det. Men så utrolig kjedelig når alt man klarer å gjøre er å ligge på sofaen og hodet føles som en bomullsdott, og tankene er like effektive som bomull. Dotter i ørene og en nese som renner og renner. Blæh...

Søndagskveld begynner det lette, jeg forstår hva jeg leser på mønsterarket igjen. Forkjølelsen og feberen er kanskje over for denne gang. Vi sier det er slik, så forsetter jeg på julegaveforberedelsene :-) Er du igang med gavene? Bare husk at det skal være hyggelig, ikke stress :-D

God søndag!


tirsdag 4. november 2014

Jatakk, gjerne! - og vi gleder oss til jul!

 
Jeg er egentlig glad i alle høytider, jeg elsker jul og jeg er også veldig glad i juleblader. Nå er det Give Away hos Cathrines Kreative Hjørne og jeg prøver lykken der :-)
Nå er det bare å krysse fingre for at jeg har trukket vinnerloddet - og å fortsette å glede seg til jul!
 
 


mandag 3. november 2014

Tog- og buss-strikk

Muligens en julegave

Heldigvis var togturen planlagt ganske bra, på strekket Oslo-Trondheim og tilbake. Spesielt da siste strekket hjem fra Brumunddal til Oslo gikk med buss. Skapet var gjennomgått på forhånd og nok garn til flere prosjekter ble med på turen. Hadde vi blitt sittende fast på veien, kunne jeg lett ha strikket et par småplagg til, men det var å foretrekke å komme hjem til sin kjære.
 
Det som er spesielt morsomt på slike turer, er når du oppdager at sidepassasjeren også drar fram en bunt. Hei, en likesinnet! Da er terskelen rimelig lav for å la praten gå. Trivelig!

Klut/Kopptue strikket på multifarget Mandarin Petit gir veldig bra effekt.

Klar til å sitte noen timer

Så da er togturen overstått og julegavene har begynt å bli produserte! Nå må jeg bare se til å finne boksen med nåler, så jeg får begynne å montere disse prosjektene....

torsdag 30. oktober 2014

Minibloggtreff og selfie

#strikkebloggerselfie
Begge bloggerne møtte i egenprodusert genser/jakke. Selvsagt.

Jeg har møtt Huldr! Husker dere Gi bort-en der jeg loddet ut et stk Islands strikk? Det var Huldr fra Huldra fra byen som vant. Og heller enn å sende boka i posten, så møttes vi over en kopp kaffe. Veldig praktisk når vi bor i nabobydeler i samme by :-)

Utrolig trivelig å møte forfatteren bak den flotte bloggen! Praten og tida gikk fort. Som strikker og blogger har man en del felles. Utfordringer med å fullføre prosjekter, gleden og stoltheten når et plagg fullføres, dårlig eller ikkeno fotolys på vinteren, jakten på den perfekte plass for å ta neste bilde, garnlager uten plan, impulskjøp, nyoppdagede garnskatter, fryden med å lete etter nye prosjekter, felles beundring over andre bloggere og prosjekter, and so on. Stas!

fredag 24. oktober 2014

Gratulerer, Pickles!I går var det lansering for den nye boka til Pickles-jentene, Voksne ingen adgang. Ingen tvil om at dette er populært, med lang kø av strikkelystne damer.

Gratulerer så mye med suksessen, Heidi og Anna! Jeg er imponert over alt dere får til! Lykke til med salget! Boka ser veldig flott ut!


lørdag 18. oktober 2014

Ensporet under bryllypsforberedelsene

Det ble klut på klut

Aller først  -takk for alle gratulasjoner i forbindelse med at jeg nå har giftet meg med Kjæresten :-D Det var en fin opplevelse! I ukene før bryllupet har jeg også strikket, men i svært lite utfordrende skala. Fargekombinasjoner er det eneste som har utfordret. 

Det er kopptuer an mass. Masse kluter. Strikket av dobbel tråd, restegarn. Klut, på klut. Meget avslappende på kveldene da jeg var ferdig med kjoleprøving (passer den nå, slik?) , undertøykjøp (stroppeløs, eller ei, hold-inn, ja takk), negelakk-kjøp (eller gellack, løsnegler, gjøre selv eller la andre fikse? Husk allergien!), frisørtime (men ikke tidligere enn en uke før!), sko-leting (høye heler, lave heler, pep-toe, bling?), billettkjøping, leiebil, musikkvelging (den låta først, så den etterpå) osv, osv....

Ikke har jeg funnet boksen med nåler heller, så jeg har ikke fått fullført en eneste klut. 

Og jeg trodde faktisk jeg kun hadde strikket en to, tre kluter, maks fire liksom, men opptellingen viser 9 kluter med den 10. på pinnen... Ups.

Kanskje det er noen som kunne ønske seg nye kluter til jul? :-)

God helg til dere alle! Etter en turbostart på uka etter hvetebrødsdagene er det godt med lørdag, taco og Skal vi danse på TV ;-D


mandag 13. oktober 2014

Vinneren er...!

Da er fristen ute, jeg er tilbake fra bryllupsreise (han sa ja!) og vinner av gi-borten er trukket!

Hvem vant?

Tusen takk til alle som har deltatt, og tusen takk for alle gratulasjoner :-D Det har vært en fantastisk opplevelse med bryllup og nydelige hvetebrødsdager <3

Men så tilbake til det viktige her - vinneren av gi-borten.....

Jeg har talt opp stemmer og fordelt ett og to lodd. 85 lodd ble tatt totalt, og denne gangen var det en av de aller første som kom heldigst ut etter å ha spurt Random.org om hvem som skulle få sitt eget eksemplar av Islandsk strikk.

*Trommevirvel* Her var det Huldr, Huldra fra byen som trakk det lengste strået! Gratulerer! Send meg adressen din, så skal jeg lage en pakke til deg :-)

søndag 21. september 2014

Gi bort med "Islandsk strikk" - frist 12. oktober

AVSLUTTET - LES OM VINNEREN HER - Takk til alle som deltok!

Islandsk strikk - fristende og pirrende for et hvert strikkeinteressert menneske, eller hva?


Jeg blir fristet til å falle for klisjeen "Her var det mange favoritter!" Mønster på mange nydelige gensere, jakker og andre småplagg. Jeg har ikke mye erfaring med islandske mønster og enda mindre med garnet, men det har alltid fristet, og ikke mindre etter å ha bladd i denne boka, "Islandsk strikk".

Her kan du bla i boka på nettLekkert, ikke sant? Jeg har fått en ekstra bok jeg kan få gi bort - og den går til en av dere. Se nederst for mer info!Gi bort-lotteri, "Islandsk strikk" - svarfrist 12. oktober

For å delta i trekningen av denne superfine boka, legger du igjen en kommentar på innlegget. Dersom du i tillegg deler innlegget på FB, din egen blogg, Twitter eller slikt, så kan du notere dette for å få TO lodd. 

Det er altså slik; 
  • 1 lodd for kommentar på dette innlegget
  • 1 lodd til, totalt 2, for også å dele innlegget. Husk å nevne det i din kommentar
Da jeg skal på reise og etter planen skal komme hjem som gift frue, er svarfristen satt til søndag 12. oktober!

Lykke til!


torsdag 11. september 2014

Friluftsstrikk og hyttetur


Hadde det ikke vært for at jeg skal tilbake på kontoret, hadde jeg gjerne sittet der fortsatt!

Nydelig vær, fantastisk utsikt, strikketøy og en kopp varm kaffe. Det eneste som hadde gjort det bedre, var om jeg hadde husket å ta med myggspray ;-)

Dette er fra en ubetjent DNT-hytte i Romeriksåsen. Suverent tilbud og på dager som dette er det lite som kan slå det.

mandag 1. september 2014

Terapautisk strikk

Bilstrikk på vei fra Jotunheimen
 
Vi vet det jo alle, strikking kan være terapi. Og spesielt klutestrikk. Er det ikke rart? Så enkelt strikk, resultatet blir bra nesten samma hva, strikkefasthet er så som så, det går raskt, det kan medbringes (nesten) over alt, og er raskt ferdig, så man kan begynne på nytt. Og det beste er at man har alltid behov for en klut - så hva gjør at det IKKE vil falle i smak?
 
Rett og slett genialt!
 
Ønsker dere alle en riktig god, terapautisk strikkeuke ;-)

fredag 29. august 2014

Helgetur


Pakket og klart!

lørdag 16. august 2014

Norsk Sommergenser ferdig!

Genser ferdig!

Genseren er ferdig! Og det beste av alt er at det egentlig fortsatt er litt for varmt å bruke den.

Dette er oppskrift fra Pickles, på Norsk Sommergenser. Strikket i anbefalt originalgarn, Thin Organic Cotton, farge Bark og Bomullseng. Jeg våger påstå - garantert kløfritt!

Strikkefasthet er mystiske saker. Her er det anbefalt pinne 5 i oppskriften. Pickles-jentene har sagt at de strikker ganske løst og anbefaler om og om igjen å strikke prøvelapp. Jeg kom i havn på størrelse 6. Men genseren er selvsagt strikket (holdt på å si, som vanlig) 1 1/2 gang. Første gang ble den strikket for stort, så det kjedelige arbeidet med å rekke den opp kunne begynne. 

Men jeg kom da i mål ganske raskt og snart er nok også dagene så kjølige at den kommer godt med.

Hvorfor er det en god ide å stå bak et tre, når genseren skal vises fram?

Liker godt garnet, fin struktur

mandag 11. august 2014

I nøden lærer kvinne å låne av andre


Kanskje har du også opplevd det i sommer. Reist på ferie med planlagt ferieprosjekter som etter hvert viser seg å ikke være så godt planlagt likevel?

Joda, her fant jeg meg i en situasjon hvor jeg var strikkefast da rundpinnen i størrelse 6 var okkupert i Soljakken som jeg ikke vet hvordan jeg skal få til å maske pent sammen over skuldrene enda.

Fristelsen til å dure videre på annet prosjekt ble for stort, og ingen av de jeg spurte kunne hjelpe meg med å føye sammen pent over skuldrene. Men hun ene hadde en ekstra rundpunne i størrelse 6! 

Ergo, porblemet løst så lagt!

Den nye genseren er nå ferdig, og pinnen går i retur til sin rettmessige eier med stor takk og en klut som takk for lånet!

Nå må jeg bare feste løse tråder i genseren. 

Og videre finne ut hvordan jeg skal gjøre det for å maske pent sammen på opprinnelig prosjekt...

lørdag 9. august 2014

Sommergave


Vår sommervikar på jobben er ferdig med studier og skal gå over i fast stilling på en annen arbeidsplass Vi ønsker henne lykke til med nye, spennende utfordringer! En liten takk for nå-presang og for innsatsen i sommer, hadde jeg lyst til å gi, så det ble et par hjemmestrikka kluter.

Fortsatt svært hyggelig å gi bort og en gave jeg er ganske sikker på blir brukt. Hvem får ikke bruk for kluter fra tid til annen, liksom?


Det er fortsatt fantastisk sommertemperatur, men det er meldt kraftig regn i morgen. Kanskje jeg blir ferdig med min Norske Sommergenser? :-)

Fortsatt god helg, folken!

lørdag 2. august 2014

Min geniale lamineringsmaskin

Du trenger lamineringsmaskin og lamineringsark

Dette er en investering jeg er veldig glad for å ha gjort. En enkel lamineringsmaskin, min er fra Clas Ohlson. Ark i A4-størrelse fra samme plass. Bruken er nesten uendelig. Og etter å ha reist med et stakkars mønsterark løst i garnposen i sommer, slo ideen meg om å laminere disse. Hvorfor har jeg ikke tenkt på det før?

Rask, enkelt og veldig lurt. Ulemper? Tja, nå må jeg begynne ta med ekstra ark for å notere på, eller tusj som fungerer på plast ;-)

Vips!

Tosidig laminert, og klar for bruk

Aldri mer lurvete mønsterark! Hurra!

mandag 23. juni 2014

Ferieplanlegging i grønt og hvitt

Kjøpe garn. Check!

Bak en vellykket ferie, ligger gjerne noe planlegging. Klart, blir det FOR planlagt forsvinner gjerne noe av sjarmen og det kan bevege seg i retning av stress, men total mangel på planlegging kan også føre til for mye uro. 

Jeg er et listemenneske. Digger lister, og å stryke ut punkter av disse. Får meg til å føle meg full av tiltak, og tildels effektiv. I helgen kunne min nevø fortelle meg at på tysk fantes det et eget ord for den gleden man føler når listen er strøket ut. Entlistungsfreude. Ahh..!

Selvsagt er det de irriterende punktene som følger med fra liste til liste, og som man aldri blir kvitt. Ny lampe på badet, feste den løse lista og å skaffe en ramme til det ene bildet... Lurer på om det finnes et eget ord for det og på tysk...?

Vel, sommeren står for døren og jeg kan nå krysse av på listen "Nøste opp garn til Sommergenseren". Neste på listen er å kunne krysse ut for "Strikk prøvelapp til Sommergenseren" (slik at jeg slipper dra meg meg pinner i 4 forskjellige størrelser, eller enda mer fjollete, kjøpe enda et sett med pinner fordi man ikke har med riktig størrelse på feire). 

Men det blir i morgen!

Lage nøster. Check!

onsdag 4. juni 2014

Lovende! SVÆRT lovende!

Kassert Betty-genser-prosjekt...

Dette skulle bli en Betty-genser, oppskrift og garn fra Pickles. Garnet ble i sin tid bestilt som kitt. To ting ble feil for meg. For det første er strikkefastheten feil (jada, jeg vet, prøvelapp er lurt) og fargene ble FOR melert for meg. Prosjektet har ligget lenge i skuffa, og aldri kommet lengre

Demotiverende...

På den andre siden jeg har minst like lenge siklet på Soljakken, også fra Pickles.

Og sist uke gikk det endelig opp et lys for meg. Endelig kom garnet i bruk og jeg har strikket prøvelapp og økt fra 4,5 til 6, samt strikker de lyse stripene en omgang ekstra for å få det til å stemme i proposjonene. Min egen Soljakke er endelig i siget :-D Og dette liker jeg mye, mye bedre.

Ya digg!?

Ny Soljakke, bare til meg!

onsdag 28. mai 2014

Ikke akkurat gull-hettegenser

Fadderbarn med ny hettegenser!
 
Gull var egentlig yndlingsfargen, men rosa går også bra :-D
 
Dette er Enkel Kittel med hette fra Pickles, strikket i originalgarn. Det er en tråd Pickles Thin Organic Cotton og en tråd Abuelita 3-tråds Tynn Merion. Det er supermykt og jeg tør nesten påstå at det er kløfritt.
 
Denne er morsom å strikke, men akilleshælen her var sammensyingen av toppen på hetta. Det fikk jeg bare ikke til pent. Heldigvis har jeg en venninne som kunne hjelpe meg med akkurat det. Takk, Marte!
 
Så nå har mitt nydelige fadderbarn endelig fått hettegenseren sin og jeg er så glad for at den fortsatt passer!
 
Pent masket sammen i toppen
 

mandag 26. mai 2014

Syklubb i parken

 
Det er litt annen hver dag nå, sol og store mengder regn. På torsdag var det treff, og været innbød til utendørsaktiviteter. Og når det er syklubbdag - blir det strikking i parken! Her er det Botanisk hage, vår egen "bakgård" for oss som bor i små byleiligheter.
 
Seks frammøtte på dagens treff, superhyggelig og også svært konstruktivt dersom man står fast på et eller annet problem. Det er alltid en av de andre som kan akkurat det jeg selv sliter med, og noen ganger kan også jeg bidra.
 
Digg!

tirsdag 20. mai 2014

Strikkepinner fra Årjäng

Her er rundpinnene!
 
Du kjenner sikkert til situasjonen. Du skal på biltur. Har tatt med pinner og garn. Kanskje var det ikke like godt planlagt som du skulle ønske. Pinnene er i størrelse 9 og garnet liker pinne 5-6. Hmmm.... "Jeg trenger nye pinne!"
 
Første stopp ble Åräng, ikke langt over grensa til Sverige. Rett over gata for Systembolaget, ligger "VARUMAGASINET Garn & Handarbeten". Og dette er en butikk av den gode, gamle sorten. Uoversikting ved første øyekast, men her er jeg sikker på at du finner ALT! Og de to søte damene som jobber der har full oversikt over det du trenger.
 
Med et stort smil fra både selger og kjøper, fikk jeg nye pinner, rundpinner i størrelse 5,5 og kunne patentstrikke meg videre inn i Värmland. Jeg har en plan for prosjektet og skal presentere en slags oppskrift når det er ferdig.

Pinner og kroker

Garn og mønster

Broderigarn

Garn og stoff

Nye rundpinner blir ervervet

Fasade

En slags oppskrift kommer!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...