søndag 31. mars 2013

Dykk i lageret


Nå har jeg en skikkelig bra strikkeperiode! Disse påskedagene gir nok tid og overskudd til å tenke kreativt og to små plagg har allerede forlatt pinnene. De blir vist fram så snart de er monterte og fått knapper. Nå er det en slik Rullehals fra Pickles jeg skal prøve meg på. Og garnet fant jeg i eget lager. To deilige nøster organisk bomull i fargen Hassel, samt et flott lysebrunt nøste i Tynn Alpakka fra Du store alpakka. Jeg forventer at den er rask å strikke og gleder meg til å se resultatet. Har du prøvd denne oppskriften?

Fortsatt god påske!

torsdag 28. mars 2013

Påskestrikk!

Årets påskeprosjekt!

Årets påskeprosjekt er landet og godt igang! En enkel jakke fra Pickels er på pinnene, perfekt til påskekrimmen på tv. Fornøyd!

Ønsker deg en strålende påske! Nå skal vi ut og nyte solen rett og slett :-D

fredag 22. mars 2013

Vårstemning med Arne og Carlos


 
Endelig har jeg fått satt meg ned og bladd litt i den nyeste boka til Arne og Carlos, Håndarbeid fra hagen. Denne var jeg spent på og førsteintrykket er godt. Det er fristende, myldrende, innbydende og deilige bilder.
 
En ting er sikkert - jeg ikke i alle fall ikke noe mindre lengstel etter sommer, sol og varme nå! Mange kuldegrader ute, og til kvelden er det meldt -14. Brrr!


Enklet, men veldig stilig pledd. VIl ha!

Trinn for trinn
 
Jeg drømmer om at jeg en gang skal lage et stort, flott pledd i bestemorsruter. Kanskje det er nå jeg skal begynne å se på det? Framgangsmåten er beskrevet trinn for trinn.


Nålepute i rillestrikk
 
Her er et par teknikker som er nye for meg. Rillestrikkede "pølser" som monteres sammen. Fiffig og stilig. Kanskje noe å prøve seg på. Bildene er i alle fall utrolig lekre og innbydende.

Bordskåner i rillestrikk

Forseggjorte sitteunderlag
 
 
Så, hva med deg? Du også klart for sommer og utekos i sola?

tirsdag 19. mars 2013

Vårgrønt skjerf med matchende pulsvarmere

Her er det!


Utrolig vrient å få et godt bilde av disse, fargene står seg dårlig, men vi gjør et forsøk, og dere får stole på meg når jeg sier at det er en fin, frisk, lys eplegrønn farge. Garnet er Abuelita Tjukk Merino, bestilt fra Pickles.

Skjerfet/halsen er strikket patentstrikk (fortsatt stolt over at jeg får det til) og sydd sammen i endene. Jeg tror jeg har brukt pinne i størrelse 9, kanske er det 8. Pinnemåleren min går kun opp til størrelse 6, så det er litt vanskelig å si, skyvelære til Kjærsten er elektronisk, og gått tomt for batteri, så den virker rett og slett ikke. Dessuten sier oppskriften at det ikke er så farlig hvor store pinner man bruker, men det blir jo mer fluffy, jo større pinner man bruker. Men bruker man for store igjen, mister det spensten og faller litt sammen. Løsningen blir å prøve seg fram, lag prøvelapp! Kjedelig, men lurt.

Så var det den største utfordringen med dette prosjektet. Mot slutten skal det nemlig "maskes sammen". Ha! Jeg kan i utgangspunktet ikke maske sammen noe som helst, og når det da i tillegg er med patentstrikk, så kan du bare glemme det. Jeg satt og så på skjerfet i ca. 2 uker, spurte erfarne strikkere, og fulgte så de rådene som hørtes mest fornuftig ut. Fell løst av og sy pent sammen. Som sagt, så gjort! Det ble ikke så aller verst.


Du finner prosjektsiden på Ravelry her og mønsteret på skjerfet er Brioche Infinity Scarf av Unnur Eva Arnarsdóttir. Nice!

 
Pulsvarmerne er strikket etter oppskrift fra Pickels, fra settet Rett fram fingerløse vanter. Raske og festlige å strikke. Det gikk med ca. 38 gram garn til disse. Oppskriften sier pinne 3 og 3,5, men som alltid med Pickles sine oppskrifter, må jeg gå opp en halv, til en størrelse på pinnner, så disse ble laget med pinne 3,5 og 4.


En kulere gjenngivelse av fargen på garnet

mandag 18. mars 2013

Fine Bellavotter til mamma


Det har blitt et par Bellavotter til! Disse har jeg strikket av det deilige garnet Viking of Norway Alpaca Superfine. Jeg strikker litt stramt og har brukt pinne 5,5 og det har gått med i underkant av 2 og et halvt nøste. Jeg er spent på hvordan garnet er i bruk, men resultatet i utgangspunktet så veldig flott ut synes jeg. Mye gode votter, og jeg håper de er varme og gode!

I helgen har mamma vært på besøk, så jeg fikk overrakt den selv. Det syntes jeg var enda hyggeligere enn å sende de i posten :)

Da gjenstår det å ønske dere en riktig strålende start på uken! Håper den blir god!

lørdag 16. mars 2013

5mils-strikking


I dag skulle vi ha vært i Kollen og sett 5mila. Forkjølelse og rennende nese gjorde at det mest fornuftige var å holde seg inn. Fordelen er at man får med seg hele løypa. Og jeg kan strikke. 

Her har jeg tatt for meg et nøste Evilla i grønne fargetoner, pinne 4 og mønster på Multnomah. Har laget noen av de, så mønsteret begynner sitte godt. 

Og ja, gratulerer med imponerende sølv på 5mila Martin Johnsrud Sundby!

torsdag 14. mars 2013

Små tåvarmere

 
Endelig fikk jeg montert nok et par babysokker, strikket i sommer i bil. Hvor mange km garn fikk jeg egentlig strikket ila sommeren tro?
 
Oppskriften av "KnitgirlinNorway" finnes her og jeg har laget illustrert forklaring til oppskriften her. Dette paret er strikket i Drops Alpaca, og det gikk med ca et halvt nøste.
 
Små, søte sokker som kan varme noens små, kalde tær :)

søndag 3. mars 2013

Drømmelue i rooooosa


Nok en lue fra Pickles Drømmesett. Til forskjell fra første lue, har jeg denne gangen lagt opp 54 masker. Ut over det er forholdene de samme. En tråd Abuelita Tjukk Merino og Vivaldi fra Drops. Varm og myk lue.

Ellers har dette vært en helt aldeles super helg. Masse tid sammen med noen av de beste damene jeg kjenner, mye fnising, store planer lagt, god mat og god drikke. Dette er dager jeg lever lenge på. Deilig venninnepåfyll! Jeg gleder meg til neste gang i møtes! Og ser fram til flere solfylte og varmere dager etter som våren nærmer seg.

Takk for laget, damer!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...