torsdag 30. juli 2015

Åh, det blir så ryddig og fint! Eller...?

Hæ? Var ikke det alt?
 
Åh, så fornøyd altså! Synes dette blir knallfint. Begynner få på plass noe av garnet og stoffene. Har fått et kjempefint vitrineskap hvor "prydgarner" er lagt inn - til inspirasjon og glede. Fått ryddet ut av en del esker og får disse bort. "Dette blir jo ikke så værst, Siri!" Så begynner det demre for meg. Her er noe som mangler. Angoragarnet. Hmmm, mente jeg hadde en del. Og de stoffene som jeg har planlagt til... hmm...
 
Så slo det meg. Jeg har tre bæreposer, du vet de fra IKEA, dimpa, fulle av stoffer og garn stablet inn på soverommet... Det er en blanding av "Hurra, mer garn!" og "Fanken, hvor skal jeg gjøre av det?"

Nå tror jeg overskap er løsningen. Med downlights. Ja, det kan funke.
 
"Kjære, vi skal på IKEA!" "Igjen!"

søndag 26. juli 2015

Hobbyrom/gjesterom tar form litt etter litt

Byggesett fra IKEA

Og HVOR er monteringsanvisningen tro....

Tre timer og en kaffepause senere...

Jeg har lovet at hobbyrommet mitt også skal være gjesterom, og sovesofa er herved innkjøpt. Og montert.

IKEA er som LEGO for voksne. Jeg liker LEGO, og jeg liker IKEA. Men IKEA er hakket med slitsomt. Og kanskje en smule dyrere i lengden.

Jeg hadde allerede bestemt meg for hvilken sovesofa jeg ville ha. Fikk bestilt på IKEA og gikk for å betale i kassen. Oppdaget at de hadde glemt å ta med madrassen, så her var det bare å stille seg i kø igjen. Derifra gikk det fint å få det hjem. 5 kolli. Passe tungt, men overkommelig.

Da jeg hadde fått de inn på rommet, begynte åpning av eskene og søket etter monteringsanvisning. IKEA er til tilsynelatende intuitivt, men min erfaring er at om jeg ikke leser monteringsanvisningen nøye nok, så kan du banne på at ett eller annet blir feil.

Pakke 1 ble åpent og ingen monteringsanvisning her. Samme med pakke 2 og pakke 3. Ingenting. Åpnet de to andre også, selv om ikke disse hører med til selve hovedstammen (madrass og trekk) med stadig fravær av monteringsanvisning. Pokker! Nå har de glemt å legge det med! Innmari irriterende! Nå ligger de fleste monteringsanvisningene fra IKEA også på nett som PDF men jeg var ikke så veldig fristet til å lese det fra mobiltelefonen.

Til det slo meg - IKEA pakker alltid fordømt effektivt. Og joda, her var resten av skruene og monteringsanvisningen - gjemt oppe i høyre armlene. Smart...

Heretter gikk det smuuud. En kaffepause var nødvendig underveis, bittelitt hjelp av Kjæresten og tre timer senere var vi i boks. Burde selvsagt ha strøket trekket, slik det sto i monteringsanvisningen, men jeg gadd ikke. Det går seg nok til! Tror du ikke?

Ha en flott søndag!

mandag 20. juli 2015

Hobbyrom - malte vegger og nytt bord!

 
Da er veggene malt. Fargen jeg har brukt er Cetim. Det er i prinsippet hvitt med en bitteliten dæsj sort oppi, men ikke nok til at det ser grått ut. Første gang jeg skulle prøve denne fargen ba jeg om fargeprøve. Han i malebutikken den gangen sa "Nei, drit i fargeprøve. Det er kvitt..." Siden har jeg brukt den flere ganger. Funker hver gang :)
 
Det gamle sybordet mitt som Kjæresten min laget til meg har jeg tatt med meg videre, eneste forskjellen er at jeg har lagt til en større bordplate. Denne er 150x70.  Kallax-hyllene (IKEA) til høyre skal ikke stå der de står, da jeg har et hjørneskap jeg skal ta med meg fra den tidligere boligen. Men det er en god start.
 
I hjørnet du skimter til høyre står pappeskene. Mange pappesker. Ikke alt er garn og stoffer heldigvis, men en del av det. Og det må uansett bort før jeg får satt inn sovesofaen.
 
So far, so good!

onsdag 15. juli 2015

Oppstart "Prosjekt hobbyrom"

 
Nå har vi bodd i nytt hus over en uke. Vil på ingen måte påstå at vi har ting under kontroll, men det kommer seg. Litt etter litt :) Og her skal det handel om mitt hobby-/sy-/gjesterom!
 
Rommet er fylt av flytteesker, så alle er satt midt i rommet i en høy stabel. Maling er kjøpt, og lister er tapet. Rommet er 9 kvm (3x3m), har ett vindu og en dør. Jeg skal ha inn en sovesofa til gjester, bord til symaskin og (jeg har hørt på tips) masse hyller!
 
Så her går startskuddet for hobbyrommet! Gøy :-D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...