søndag 29. august 2010

Re-lansering

Jeg har mekket på etikettene til mine "berømte" kluter og re-lanserer med det min Epla-butikk :-) I tillegg har jeg introdusert et nytt par - det delikate lyselysegule og hvite paret. Dette er strikket på bestilling til min tante. Jeg synes det ble så lekkert at jeg strikket et par til.

Vaskeinstrukser må til!

Delikat lyselysegule og kritthvitt.

Bobbysocksparet :-)

Sitrusparet - saftig som appelsin og sitron

Du kan se disse og flere par i flere lekre bilder på min Epla-butikk om du har lyst. Du er hjertelig velkommen til å ta en titt - og gjerne falle for fristelsen :-) Er det spesielle farger eller kombinasjoner du kunne tenke deg, må du ikke nøle med å ta kontakt med meg enten i kommentarfeltet her eller på hei@strikkogtoys.com.

fredag 27. august 2010

Beskyttelse mot brannskader

Det har vært en travel uke med lite bogging. Da er det ekstra godt at det nå endelig er fredagskveld og man kan sige ned i sofaen med et håndarbeid med godt samvittighet!
.
Det begynner å høstes, flere og flere dager er kalde. Selv om det er trist at sommeren svinner hen, er det egentlig litt fint óg. Å komme kjørende ned mot Oslo og se gryta glitrende under de mange bylys, klart å tydelig når lufta er kald og klar. Litt "crisp" pleier jeg å kalle slik luft.

Sammenfallende med de dalende temperaturene, stiger behovet for å innta varmende drikke. Akkurat nå er det peppermynte-te som er det store slageren her i heimen. Og det helst i det store glasset mitt. Ulempen er at det blir skrekkelig varmt å holde i. Å se meg trippe fra kjøkkenet til sofaen mens jeg roper "au, au, au, au!" er sikkert et småfestlig syn, men så vondt da!

Deilig te uten å svi fingertuppene!

Så i kveld tok jeg fatt på en idé jeg har tenkt på en stund. En beskytter mot fingerforbrenninger, heklet i bomullsgarnet Tuva. Oppskrift? Nei, det vet jeg ikke. Her ble det til etterhvert som jeg prøvde meg fram. Og den fungerer kjempebra.

Kanskje ikke mitt mest kreative verk, men det fungerer!

Med det ønsker jeg dere alle en riktig god helg! Med eller uten varm drikke i koppen :-) Her er det meldt regn hele helgen, og vi har programmet fullt.

Hva kaller man en slik varm-te-beskytter?:

fredag 20. august 2010

Symaskin-nedtur

.
Æsj...

I kveld skulle jeg endelig prøve min tidligere omtalte kule, blå symaskin. Det ble bare krøll. Undertråden fulgte ikke med, overtråden røyk og jeg frykter at den bare blir stående som dekor.

Overtråd røyk for 5. gang...

Men Kjæresten har lovet meg at han skal fikse den. Så; Takk, Kjæresten!

I mellomtiden skal jeg sy fast emblemet på jakken din for hånd! Eller kanskje jeg leter fram kontaktlim.... ;-)
.

mandag 16. august 2010

Tøff, blå jakke med striper

Tøffe tøff!

Jeg har fullført en UFO. Denne ble påbegynt i mars. Det er et prosjekt fra Strikk til nøstebarn (igjen), og jeg har laget en grønn utgave av samme jakke tidligere.

Også denne jakken har jeg strikket i Alpaca-garn fra Drops, noe som betyr at den må vaskes for hånd på 30 grader. Det er kanskje ikke det lureste å bruke på baby-klær. På den andre siden er det mykt og godt og deilig, og de har et veldig flott fargekart som er vanskelig å motstå.


Perlemorsknapp

Jeg avsluttet hele jakken med fine perlemorsknapper. Syntes de passet godt til disse fargene.

Størrelsen på jakken er 6 måneder, og den er strikket på pinne 2,5 og 3. Neders på jakken har jeg heklet en rad med, tja hva heter det tro - fastmasker? Det ble i alle fall ganske fint og gjorde at jeg fikk dekke til alle trådene i overgangen mellom fargene, om du forstår hva jeg mener.

Så da kan jeg stryke denne jakken fra lista over uferdige prosjekter, og ta fatt på neste som er ca halvstrikket :-)

Ønsker dere alle en riktig god mandags kveld!

lørdag 14. august 2010

Vertinnegave: Grønt er skjønt!

.
Herlig med slikt fargeutvalg!

Tre fine kluter i nydelige grønn-toner av garn fra Drops Paris ble gitt gave til et vennepar av oss som har flyttet inn i nytt hus. I kveld var vi invitert til selskap hos dem, og kunne derfor tilbringe en lang og lat aften på terrassen i hyggelig konversasjon. Finnes det bedre måte å bruke en lørdagskveld på, enn sammen med gode venner i perfekt sommervær? Neppe :-)

Til disse klutene har jeg lagt opp 38 masker på pinne 5,5, strikket 49 omganger og felt av.

Tenkte egentlig bruke pinne 5, som også er anbefalt pinnestørrelse for dette garnet. Men det ser faktisk ut til at jeg ikke har denne størrelsen pinner, og da tager man hva man haver. Gå heller en størrelse opp i pinner enn ned. Jeg synes klutene blir best om de er "slaskete" og løse. Da trekker de vann fortest og de tørker også fort og blir derfor ikke sure.

Til vårt vertskap; Takk for en svært hyggelig kveld! Vi kommer gjerne tilbake snart :-)
.

fredag 13. august 2010

Oppskrift på beanie - kul, gul lue

.
Kul beanie

Her er oppskriften på lua jeg strikket til Kjæresten til bursdagen hans.

Garnet er Viking Bjørk. Det består av 90 % bomull og 10% merino og skal ikke klø. Alltid greit når det skal sitte på et hode.

Ganske pen felling i toppen.

Slik gjorde jeg det
- Legg opp 152 masker på liten rundpinne 2,5. Jeg legger alltid opp på dobbel pinne.
- Strikk rundt to rett og to vrang til arbeidet måler ca. 15 cm.
- På neste runde strikkes to rette, de to vrange maskene strikkes sammen. Slik fortsetter arbeidet med to rette og en vrang i ca. 2 cm til, totalt 17 cm.
- Videre strikkes de to rette maskene sammen slik at arbeidet videre strikkes en rett og en vrang i ca. 1 cm til.
- Strikk så et par runder glattstrikk før man feller ca. hver femte maske til det er 10-12 masker igjen
- Klipp av tråden, tre den gjennom de siste maskene og fest løse tråder.

torsdag 12. august 2010

Slik ser Monica Figuerolas genser ut

.
Fin genser!

Som man spør i bloggeland, får man svar :-D

Tusen takk til Lena fra bloggen lenas lykke og kjærlighet...og litt hobby som umiddelbart reagerte på min etterlysing om bilder av genseren til Figuerola fra filmen Luftslottet som sprengtes.

Er de ikke fin? Lurer på om dette er en kjent oppskrift på en genser eller om jeg skal kunne klare å gjennskape den...
.

onsdag 11. august 2010

Gratulerer med dagen, Kjæresten!

.
Ute høljer det, er det mulig med så mye regn?

For ordens skyld; dette er Isoporhodet, ikke Kjæresten ;-)

Inne i stua har vi det tross alt ikke så aller værst. Kjæresten har bursdag og jeg har laget en jordbærkake etter hans ønske. En liten selvstrikket presang ble det selvsagt også. En lue (eller beanie som jeg har lært at det heter) i idrettsklubbens farger.

Jeg kommer tilbake til oppskriften!

Jordbær i tre etasjer.

Det var alt for nå - middagen venter!
.

tirsdag 10. august 2010

Monica Figuerola-genser?

.
Jeg har lest på flere blogget at det ikke bare er jeg som har en tendens til å henge meg opp i hva folk på tv og film har på seg. Fra tid til annen dukker den lekreste genseren, jakken, vottene, lua, skjerfet mm. opp på skjermen.

Monica Figuerola til høyre i bildet. Her UTEN den
omtalte strikkegenseren.

Da jeg så filmatiseringen av Stieg Larssons Luftslottet som sprengtes, dukket den topptrente politikvinnen Monica Figuerola opp, iført en strikket genser jeg falt for umiddelbart. Nå er det en tid siden jeg så filmen og minnet kan selvsagt ha forkludret inntrykket av den. Jeg har googlet og lett og ikke funnet noen bilder av henne iført denne genseren.

Slik tror jeg den så ut;
- den er naturhvit eller lyse, lyse grønn
- strikket i ganske tykt garn
- sånn stjernemønster fra halsen (rundfelling). Jeg vet ikke hva det heter....
- høy hals (tror jeg)

Så her kommer en liten bønn om hjelp. Er det noen av dere som har filmen liggende hjemme og som kan sende meg et screen-shot av denne genseren hennes? Det hadde vært så kult!

På forhånd takk for hjelp :-)

søndag 8. august 2010

Lakserosa sommer-tøysetopp

.
Fin sommertopp, størrelse 6 år

Se denne supermyke, søte genseren!

Jeg har tatt for meg oppskriften på Tøysetoppen fra Pickles. Garnet jeg har brukt er 100% bomull av den heller navnløse typen jeg finner på Bogerud. Den gikk veldig raskt å strikke da det er brukt pinne 4,5. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg strikket 5 omganger før jeg byttet farge. Oppskriften sier 9 runder. Det hadde kanskje blitt litt mindre "stripete" om jeg hadde fulgt oppskriften som den sto :-)

En gul knapp

En liten utfordring var felling til halsen. Jeg syntes det ble veldig stramt og fryktet at det ikke ville være mulig å trekke den over et barnehode. Det får da være måte på hva de skal måtte gjennomgå? Så jeg prøvde å felle av løsere, men det ble ikke pent. Løsningen ble å rekke opp halsen og strikke rillene fram og tilbake, for så å sy inn en knapp. Kjempesmart og ganske dekorativt, synes jeg selv!

Stripefint

Utrolig hvor enkelt og fint det er med en runde vrang i overgangen mellom fargene.

En mengde løse tråder

Takk for gode tips jeg fikk om hva jeg skulle gjøre med alle trådene. Første planen min var å bare la tråde følge med opp etter hvert som jeg strikket. Det måtte jeg fort gi opp. Det surret seg så fælt til slutt at jeg ikke fant annen løsning enn å klippe.

Så her måtte jeg bare sette meg ned og feste alle trådene til slutt - men utrolig nok gikk det svært raskt denne gangen.

Genseren ble så myk og god at jeg pønsker litt på å oppskalere størrelsen og lage en til meg selv óg....
.

torsdag 5. august 2010

Djevelluer til englebarn

.
Djevelluer i forskjellig garn.

Sommerens store slager, bilstrikking framfor noe har vært disse djevelluene. Jeg tok med meg oppskriften jeg fant på bloggen Gros lille krok.

De minste er strikket i størrelse 6 mnd, og jeg har brukt fire forskjellige typer garn, alle strikket på pinne 2,5.

Gul lue er strikket i Tuva ( 50% bomull og 50% acryl) som jeg fant på Europris. Dette garnet er for tykt å bruke på pinne 2,5. Anbefalt pinnestørrelse til dette garnet er jo da også 3,5-4, men resultetet ble slett ikke dumt likevel.

Rosa lue er strikket i Viking Bjørk (90% bomull og 10% merino). Dette var aldeles nydelig å strikke i, og luen er supermyk og god! Anbefales på det varmeste.

Lilla lue er strikket i et nydelig babygarn av 100% bomull som jeg fant på en bitteliten garnbutikk i en bitteliten by i midt-Sverige i sommer. Her har jeg funnet noe som kan være et fargekart over dette garnet. Disse luene ble nesten like gode som de rosa i bomull/merino.

Lysegrønn lue er strikket av Mandarin petit. Det ble en luftig og fin sommerlue.

Djevellue strikket etter oppskrift størrelse 1 år,
passer til en voksen dame :-)

Djevelluene er veldig kjekke å strikke og siden det er babyboom i vennegjengen passer det ekstra bra å ha plagg som er litt raske å strikke så jeg rekker lage presanger til alle de små englebarna.
.

tirsdag 3. august 2010

Klippe og montere, eller strekke?

.
Surr i trådene....

Hva ville du har gjort?

Jeg strikker striper i fire forskjellige farger. Bør jeg klippe trådene etter hver stripe og eller bør jeg la tråden følge arbeidet.

I første tilfelle blir det veldig mange tråder å montere. Alternativt blir det veldig mange tråder å holde styr på underveis.

Hmm.....
.

søndag 1. august 2010

Epla-butikk - testing, testing

..


Kluteguri knuser til og prøver seg på egen Epla-butikk. I første omgang er det mine supergode kluter som får prøvd seg. Jeg har strikket en del av disse. Jeg elsker å strikke dem. Garnet er supergodt og jeg bruker bambuspinner i størrelse 4,5. Utrolig godt å jobbe med. Tilbakemeldingene fra de som allerede har tatt dem i bruk er svært hyggelige :-)Nå blir det spennende å se hvordan dette går :-)

Og vinnerne er....

.
Tre fine veskehengere har fått nye eiere.

La meg få si tusen takk til alle som har deltatt på min give away! Jeg er overveldet over responsen og hadde ikke trodd jeg skulle få så mange som 87 lodd å trekke mellom. Jeg har besøkt en rekke nye blogger og har kost meg mye.

Sjarmert som jeg er av alle besøk, finner jeg meg i det gavmilde hjørnet. Derfor har jeg kommet fram til at det blir delt ut en ektra premie, altså totalt tre fine veskehengere. Trekningen er foretatt ved hjelp av Random.org. De tre som nå trygt og dekorativt kan henge vesken sin på et bord hvor som helst, er Medusa, Frk.Reum og Judith. Håper de faller i smak, damer!

Dette ga mersmak, håper jeg kan gjenta et slikt blogglotteri om ikke alt for lenge :-)
.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...