fredag 30. desember 2011

Hals nummer ørten - og Stockholm, her kommer jeg!

Ønsket til jul

Min svigersøster har tidligere fått en av mine vridde halser etter oppskrift av Pickles i bursdagsgave. Hun kunne melde om at halsen hadde blitt så populær i heimen at hun sjeldent fikk ha den i fred da datteren ofte kom henne i forkjøpet.

Kjempehyggelig å høre for en strikker! Det er ikke hver dag det er rift om det man lager :)

Så til jul i år har datteren fått sin egen vridde hals, i lys beige. Til denne er det lagt opp 6 masker ekstra i forhold til den opprinnelige oppskriften, etter ønske.

Dette skal være hals nr 21, tror jeg? Jeg har ikke vist fram alle halsene jeg har laget. Og jeg har faktisk en til i bestilling :) I Epla-butikken min er det forsatt en til salgs, de andre suste ut før jul :)

Nå blir den snart juleferie også for meg etter å ha jobbet gjennom julen. Turen går til Stockholm og jeg har bestemt meg for at det er på tide å arrangere en liten give away på nyåret og skal se etter fin gave i vårt nabolands hovedstad. Gleder meg!

I mellomtiden har jeg selvsagt sjekket Knittmap.com og lokalisert en og annen garnbutikk (uten begeistring fra Kjæresten), men jeg har lovet han at vi skal gjøre MASSE annet enn å gå i garnbutikker altså - kanskje rekker jeg det ikke i det hele tatt, men sånn i tilfelle man skulle slumpe til å være i nærheten er det jo kjekt å vite at det er en liten skattekiste rett rundt hjørnet. Ikke sant?  


Da vil jeg ønske dere en riktig god nyttårshelg! Vi blogges i det nye året som jeg har bestemt kommer til å bli fint, fantastisk og kreativt!

mandag 26. desember 2011

Sitteunderlag i julegave til hele familien

Mamma, hennes mann, min bror og min nevø har alle fått hver sine sitteunderlag i tovet ull i julegave i år.

Her har det gått med 1 kg garn totalt, jeg har nesten strikket på meg senebetennelse og helt ærlig - det var litt drygt å komme igjennom alle sammen. Det er ikke komplisert å strikke og jeg har kost meg veldig med å velge ut farger som passer sammen og som jeg tror mottakerne ville like. Men det er mange masker....

Jeg har tidligere beskrevet hvordan jeg har laget dem. Det går som sagt med 250 gram til hver sitteunderlag. Det er ikke veldig tungt, og bør være fint å bære med seg om man skal gå en stykke.

I tillegg til å bruke Fritidsgarn fra SandnesGarn, har jeg også prøvd Vamsegarn fra Rauma. Det ble kjempefint det og. De hadde nemlig de riktige grønnfargene jeg ikke fant i Fritidsgarnet.

Så da håper jeg familien går godt bruk for dem, enten om det er på tur i skogen eller på terrassen i hagen med en varm kopp kaffe.

Fortsatt god romjul!

søndag 25. desember 2011

Selvdekorerte lys

Selvdekorerte, trendy julelys

Dette er en slik ting som jeg egentlig har syntes var i overkant dillete. Men da jeg i går, fylt av en litt urovekkende følelse av kontroll, hadde god tid til å sulle rundt i stua mens Kjæresten selvsikkert og lykkelig sang på på julesanger over grytene på kjøkkenet, falt jeg for fristelsen til å prøve dekorere egne lys. Jeg ble så fornøyd med resultatet at jeg bare MÅ vise det fram :)

Bare for å ha det klart - ideen er ikke min. Jeg har sett dette på flere andre blogger, uten at jeg i farten finner fram til dem.

Slik gjorde jeg det;

1. Du trenger en skje, lys og serviett med ønsket dekor.

2. Riv ut motivet du ønsker bruke. Har lest at det ikke lønner seg å klipp, 
da dette gir for markerte kanter som vil kunne synes.

3. Varm innsiden av skjeen over et annet lys..

4. ...bruk utsiden av skjeen til å smelte motivet fast i lyset. Grunnen til at innsiden av skjeen varmes er selvsagt fordi den vil kunne sote etter hvert, og vi udelikate merker på lyset og motivet.

Kun litt finpolering gjenstår

Og vips - med litt cellofan og pene julebånd, så har du en lekker, 
trendy selvlaget gave til julebesøket :)

For ikke å snakke om hvor kult jeg syntes det var å pynte julebordet 
med matchende lys og servietter :)

Julefreden har senket seg på Tøyen, jeg har fått nytt lommekamera av Kjæresten og er så overasket og fornøyd! Hvor mange bilder har jeg tatt siden i går? Det er en del. Han har fått nytt spill til Xboksen og er fordypet i det. Dette er jul!

Håper dere har hatt en riktig god julefeiring så langt!

fredag 23. desember 2011

God jul


Denne julen skal vi jobbe og har kun juleferie på mandag. Det blir litt rart å ikke tilbringe julen hjemme hos mor i nord og med hele familien som var den opprinnelige planen, men jeg vet vi kommer til å få en fin jul like vel. Det hander om å ha den rette innstillingen :)

Jeg gleder meg til å kunne vise fram noe av det jeg har laget som nå ligger under et og annet tre.

Ønkser dere alle en riktig god og fredfylt jul!

søndag 18. desember 2011

Blålilla hals til meg selv

Fargen heter Oljegrønn - love it!

Nå har jeg strikket en del vridde halser etter oppskrift og garn fra Pickles, til alle andre enn meg selv. Men denne i den vanvittig fine fargen oljegrønn (i Abuelita Tjukk Merino) er min, bare min! Er den ikke lekker?

Siden jeg likte fargen så godt bestemte jeg meg like gjerne for å lage Soloppgangsjalet til Pickles i samme farge. Før jeg våget prøve meg på det, ble oppskriften lest og gjennomgått minst fem ganger. Og det funker! Men tar litt tid. Så her er det bare å henge i for å bli ferdig så lenge det fortsatt en vinter og kulde :)


Soloppgangsjale under arbeid.

Det som er litt facsinerende er at det er så stor forskjell på tykkelsen på garnet. Det er samme garn, samme farge, men kjøpt forskjellige ganger, så jeg regner med det kan være av ulike partier. Garnet i halsen er utrolig mye tykkere enn garnet i sjalet. Det passer egentlig ganske fint til både halsen og sjalet, så det gjør ikke noe. Men litt snodig er det.

(EDIT; Jeg har bommet på garnet så hele poenget her blir borte! Les mer i min innrømmelse)

God 4. søndag i advent!

Nå må jeg lage handleliste for å få på plass riktige ingredienser til morgendagens tradisjonelle julekakebaking sammen med mine gode venninder. Det ser jeg fram til!

lørdag 17. desember 2011

Refeksgarn

Se og bli sett...


How cool is this?

Jeg har fått tak i refleksgarn. Det var en venninne som tipset meg om at denne finurlige oppfinnelsen fantes. 

Det er 0,8 mm tykt, dobbeltsidig og et "nøste" er på 25 meter og dette kostet 75,- Garnet kan kjøpes på www.seeme.no.

Nå skal jeg bare pønske ut noe kult å bruke refleksgarnet til.

Fortsatt riktig god helg!

lørdag 10. desember 2011

Hjemme alene-kveld

Lørdagssnop

Kjæresten tilbringer kvelden på julebord og jeg sysselsetter meg selv :)

God lørdags kveld, strikkevenner!

(Bildet tatt med dårlig mobilkamera, og jakten på lader til kamera fortsetter. Takk for gode råd i mitt forrige innlegg.)

fredag 9. desember 2011

Litt flaut...

.... finner ikke laderen til kamera mitt og gidder ikke blogge uten bilder...

Men strikker mye fint, så det kommer etterhvert :-)

Og sånn går no dagan!

Håper alle har en riktig god førjulstid!

torsdag 1. desember 2011

Gråpusvaffel

Vaffellue nr 7

Her har jeg laget en grå versjon av den fine Vaffellua til Pickles. Her har det gått med rundt 60 gram Abuelita Tjukk Merino i fargen gråpus (helledussan for et søtt navn). Kanskje det blir en julegave?

Forøvrig har jeg vært og snopet garn på garnlageret til Pickles i dag igjen, og jeg gleder meg til å ta fatt på en ny oppskrift. Det er langåpent i dag og om du bor i nærheten er det åpent fram til kl. 21, altså en liten time til :-) Løp og kjøp?


mandag 28. november 2011

Grønt sidelengs sjalJeg har strikket nok en versjon av Pickles sitt Sidelengs sjal. Det forrige var i fine bruntoner, dette er i olivengrønt og naturhvitt. Jeg synes sjalet ble fint, men er litt usikker på om det er helt mine farger.

Det olivengrønne er i deilig Abuelta Tjukk Merino og det naturhvite i vidundelig Pickles Økologisk Håndspunnet Bomull, tjukk. Jeg tror det er utsolgt for dette hos Pickles, og jeg kjøpte faktisk dette hvite nøstet i et kitt sammen med en annen farge av Abuelita Tjukk Merino som jeg ikke hadde bruk for der og da. Men jeg SKULLE ha det hvite nøstet med bomull. Hva gjør man ikke.... :)søndag 27. november 2011

Denne gangen ble det mørkegrått

Koksgrå, vridd hals

Denne uka ble det er mørkegrå (koks) vridd hals strikket i Abuelita Tjukk Merino fra Pickles. Skal vi se, hvor langt har jeg kommet da? Dette skal bli den 16. halsen jeg strikker. Kanskje på tide å finne på noe annet? Nei, egentlig ikke. Nå sitter mønsteret så godt i fingrene og det er en fryd å strikke i så godt garn. Har faktisk allerede en ny på pinnene, den strikkes på bestilling :) Denne grå her, har jeg lagt i Epla-butikken min.

Det er 1. søndag i advent i dag, og jeg håper alle har en fin og fredfylt dag. Jeg registrerer at det er en del julemarkeder rundt i området og tenker på å tusle innom ett eller to. I tillegg er det så nydelig vær med knallblå himmel og sol, at det minner mer om fine høstdager med kanotur og pølsebål. Jeg har ikke engang laget klar adventsstaken her i huset... Fy skamme seg ;-)

torsdag 24. november 2011

Gratulerer, Inga!

Inga Sætre ble i dag tildelt Brageprisen for sin tegneserieroman Fallteknikk. Det synes jeg er utrolig stas. Gratulerer!!

Jeg er stor fan av Inga og også av Møkkajentene, og her kan du lese deres fine manifest;
PS. Det var Inga som tegnet den fine ikke-kjøp-mer-garn-headingen min tidligere i år :)

søndag 20. november 2011

Vridd hals til Epla-butikken minJeg liker fortsatt å strikke disse vridde halsene fra Pickles. Jeg har med dette fullført hals nummer 15, og det blir såpass mange at jeg nå legger ut et par til salgs på Epla-butikken. Disse selger jeg selvsagt etter avtale med Pickles-jentene.

Men dette med lys og fotografering er ikke enkelt om dagen: Føler at jeg havner i et blogg-vakuum der jeg ikke har tid til å fotografere noe på dagtid og kun har de helgene uten alt for mange andre planer til rådighet for å prøve utnytte det allerede begrensede lyset som er. I tillegg strikkes mange julegaver om dagen og de kan man jo ikke vise fram her, sånn i tilfelle mottaker leser bloggen min... 

Det er sikkert en vanlig utfordringer for de fleste blogger i disse dager, tenker jeg :) Ønsker dere en riktig god søndag!

Nydelige farger, vanskelige å gjengi i dårlig lys

torsdag 10. november 2011

Grønn omslagsjakke

Bitteliten omslagsjakke

De var drøye i bruk de nøstene av merionull jeg kjøpte hos Nøstebarn. Dette er tredje plagget jeg lager av garnet. Tidligere ble den en ribbegenser og en genser med raglandfelling

Denne gangen ble det en #1936 Rillestrikka omslagsjakke strikket på pinne 3,5 i størrelse 0-3 måneder. Og det tok laaaang tid. Ganske kjedelig å strikke, men den ble jo ganske søt. 

Og nå trenger jeg et nytt prosjekt. Spekulerer på en strikkedukke, men kjenner jeg ikke er helt klar for det. Kanskje Bella`s Mittens eller et sjal? Mest lyst til å lage det siste, selv om det første passer mest til årstiden vi er på vei inn i - brrr!!!!


PS. Tusen takk for alle hyggelige tilbakemeldingene på Tøff i trynet-klutene mine! Var litt spent på hvordan de ble motatt :) 

mandag 7. november 2011

Tøff i trynet-kluter

Kopptue med attitude

Ideen til disse klutene og etikettene kom etter at jeg spekulerte på hva jeg skulle bruke mine kule hodeskallepinner til. Løsningen ble noen lubne kluter i dobbel tråd Drops Paris

De er alle tilgjengelige i min Epla-butikk. (Sorry språkbruken, mamma!)

Svært tøyelige

Under arbeid

Roooosa

Stabel

søndag 6. november 2011

Kose-kanin


Jeg har strikket et kose-kanin (Cuddly) etter oppskrift av Tora Heggvik. Oppskriften finnes på Raverly og på bloggen Sommerfuglens verden. Jeg har brukt pinne 3,5 og 41 gram dobbel tråd Mandarin Petit. En søt og enkel lørdagsstrikk :)

onsdag 26. oktober 2011

Er det så nøye da? Genser er genser.


Her kom jeg litt feil ut på størrelsen.

Har lagt opp en genser i størrelse 1 år, men strikket lengden i størrelse 4 år. Å rekke opp, gadd jeg bare ikke. Og jeg tenker at det kanskje ikke er så veldig farlig.

Oppskriften er hentet fra Strikk til nøstebarn (#1924 Raglangenser i dobbelt 2-tråds garn) og det er brukt dobbel totrådsgarn i merinoull fra Nøstebarn (som i denne). Jeg er overrasket over hvor luftig den er til tross for dobbel tråd, og med pinne 3,5 og 4,5 går det også ganske kjapt å stikke. I tillegg er striper alltid motiverende og gøy å lage. Så når jeg først kom i siget gitt det raskt. Igjen er det kjekt med raglanfelling så det blir mye mindre felling.

Den kan sikkert passe godt til en litt slank fireåring, eller en veldig lang ettåring, eller noe en plass midt imellom :)


mandag 24. oktober 2011

Skredderbyste ønskes

Vil ha....

Jeg har lyst på det som jeg nå har skjønt heter Skredderbyste. De er veldig fine og jeg innbiller meg selv at jeg vil kunne ta enda bedre bilder av ting jeg lager, om jeg har en sånn. Den trenger ikke se ut akkurat som den på bildet (lånt fra Butikkartikler), men av den typen, og gjerne hvit.

Den trenger ikke være splitter ny, og det er fint om jeg kan gi en del mindre enn nypris (ser ut til å ligge mellom 500-900 kroner).

Har du en du skal kvitte deg med? Vet du om noen som skal kvitte seg med en? En butikk som har planer om å oppgradere? Svært takknemlig for tips!

søndag 23. oktober 2011

Flere smekker i Epla-butikken


Tre nye smekker har fått plass i Epla-butikken, klar til å få nye eiere. De er strikket i 100% bomull og tåler fint masse gris med påfølgende 60 graders vask.

Riktig god søndag ettermiddag!

torsdag 20. oktober 2011

Arne & Carlos & Siv (aka. Starstrucked)

Arne, Siri, Siv & Carlos.

I kveld møtte jeg tilfeldigvis på Arne & Carlos og selveste strikkedukken Siv (for anledningen kledd i juleantrekk med englevinger). Når Carlos da i tillegg påstår at de har besøkt bloggen min holder en stakkars strikkeblogger på å gå rett i bakken ;)

Jeg har forelsket meg i Strikkedukker og gleder meg til å sette meg ned et par kvelder for å prøve strikke en dukke selv. Men før det har jeg et par julekuler til jeg har lyst til å lage. Jeg kom ikke helt i mål sist jul, og hva er vel triveligere enn en kveld med strikking, vin og julegodt i trivelig førjulsselskap? Fryd!

Takk for et trivelig møte, gutter! Og Siv!

søndag 9. oktober 2011

Det skulle være en sommerutfordring...

Genser, 4 år, i deilig merionull

Tidligere i sommer kastet jeg meg freidig og glad på sommerutfordringen fra Nøstebloggen. Sommeren ble på ingen måter slik den skulle og hele prosjektet strandet fra min side. Lenge. Så har jeg fått hentet det opp igjen og strikket ferdig.

Men spesielt kreativt ble det ikke. Genseren ble nøyaktig lik den som var i boka... Oppskrift #1944 Ribbegenser i dobbelt 2-tråds garn fra Nøstebarn. Slikt vinner man ikke på. Spesielt ikke når genseren blir ferdig 2 måneder etter innleveringsfristen :)

Nok om det - jeg synes genseren ble kjempefin. Den er stikket i størrelse 4 år, og det gikk med 152 gram garn av to-tråds merinoull fra Nøstebarn, strikket i dobbel tråd, en lys og en mørk grønn. Garnet er godt å strikke med og under normale forhold går det ganske raskt å strikke.

Raglanfelling er en ren fryd å strikke og jeg digger at det blir så lite montering. Genseren har vært ferdig i en måned og kun ventet på å få festet de siste trådene. Det er ikke bare fordi jeg ikke liker montering. Men p.g.a. legging av nytt gulv på stue/kjøkken måtte alt ryddes ut, deriblant nålene mine som på mystisk vis ble godt gjemt og ikke dukket opp igjen før denne uken.

Så er det lyset som begynner bli utfordrende. Sliter allerede nå med å få tatt skikkelige bilder. Det er regntungt og lyset forsvinner. Men vi gjør vårt beste :) Nå gleder jeg meg til å se genseren i bruk!
Raglanfelling

lørdag 8. oktober 2011

Spælsaugarn på Bondens Marked

Min fine fangst, to nydelige nøster med garn av spælsau

Jeg er veldig glad i å besøke Bondens marked der du kan kjøpe kortreist mat direkte fra produsenten, og jeg er veldig glad i garn. I dag falt til min store glede, begge dele på samme sted! Så i tillegg til fjellgrisskinke, ost, honning og ørretmouse, fikk jeg med meg to flotte garnbunter i herlig mørke naturfarger.

Garnet kommer fra rasen Gammelnorsk spæl og ble solgt av et hyggelig par fra Heknerydningen/Fjæstad i Åsbygda i Stange kommune. På denne siden fant jeg denne beskrivelsen; " Dette er en gammel og hardfør sauerase. De er litt mindre enn "vanlig" hvit sau, har et sterkt morsinstinkt, lite lammingsvansker og klarer seg bedre mot rovdyr enn de tunge, moderne rasene. Ulla kommer i alle fargevarianter, hvite, brune, grå, blå, svarte og flekkete. Fellen består av to typer ull, en findibret isolenrende underull, og en grovere, glansfull dekkull som beskytter mot regn."

Buntene er vidunderlige, jeg elsker fargene og når da Kjæresten også ytret ønsker om varme strømper, var jeg solgt. Gleder meg til å teste det!

Er det andre som har noe erfaring med dette garnet fra tidligere?

Riktig god helg!

Nydelige naturfarger, ikke helt optimalt gjengitt av litt dårlig mobilkamera.

ProduktinfoEn prat og smaksprøve på pølse ble det også tid til

Hvilken farge skal man velge?

Godt vær og godt besøk.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...