søndag 29. mai 2011

Bestemor og rokken

.
Bestemor og meg.

Min Bestemor hadde en rokk. Den skulle ikke røres av oss ungene. Rokken sto på loftet og jeg måtte alltid bort og ta og fikle litt på den når jeg var på besøk. Dette hørte Bestemor fra stua under og ropte opp "Ikke rør rokken!". Dette gjorde det selvsagt bare enda med spennende.

En gang i blant hadde Bestemor tatt rokken ned i stua og den var i bruk. Siden jeg syntes det var spennede, men også skummelt fordi jeg ikke fikk lov å ta på den (var jo redd for å ødelegge den), var det med skrekkblandet fryd jeg fikk lov til å sitte ved siden av bestemor og se på når hun spann.

Dessverre var jeg nok alt for liten til at jeg klarte få med meg og lære hvordan hun brukte den.

Men jeg husker dette øyeblikket som er avfotografert godt. Jeg er nok neppe mye over 3 år gammel.

I tillegg til å karre og spinne ull, strikket og heklet Bestemor mye. Hun laget noen fantastiske løpere. Til jul pleide vi få kjempefine raggsokker. Skulle ønske at jeg tidligere hadde skjønt hvilken kunnskap hun hadde og hva jeg kunne ha lært av henne.

Med alder kommer visdom. Og da kan det være for sent.

Det er uansett ikke til hinder for at jeg fortsatt lar meg inspirere og motivere av alt det fine hun laget! Takk for minner og inspirasjon, Bestemor!

lørdag 28. mai 2011

Gi bort-lotteri: 50.000 besøk (AVSLUTTET)


(Bruk bildet om du lenker)

Telleren viser at bloggen min har blitt besøkt 50.000 ganger. Tusen takk for alle besøk, og til alle som legger igjen en hilsen - jeg fryder meg for hvert ord.

Så nå benytter jeg anledningen til å arrangere et lite gi bort-lotteri igjen!

Reglene er:
  • 1 lodd for å kommentere innlegget
  • 2 lodd for å lenke til gi borten (bruk bildet over)
Altså totalt 3 lodd. Husk å skrive i din kommentar hvor mange lodd du tar!

PS. Du kan være med selv om du ikke har egen blogg - husk da å skrive din e-postadresse så jeg vet hvordan jeg får tak i deg når du vinner.

Premien er en aldri så liten "spa-pakke", en av mine bomullspads-sett i pastell grønt og lilla samt en fin såpe fra Lucky Duck i grønt (med agurk-lukt).

Håper du har lyst til å være med - lykke til!

onsdag 25. mai 2011

Ikke alt jeg gjør er like smart

Ny strikkebok?

Da denne boken kom i posten tenke jeg vel mest bare "???"

Det startet med at jeg fanget opp et salg hos Bokkilden.no der jeg kom over den fine boken Myk start av Langhelle. Et godt kjøp. Så lot jeg meg forføre av teksten som sa at dersom jeg handlet litt til, slapp jeg porto (oh! penger spart!) og så fant jeg boken der jeg leste tittelen Sy og STRIKK til hunden. Gøy, ny strikkebok, den tar vi!

I fare for å fornærme noen, må jeg vel i det stille innrømme at jeg ikke er et hundemenneske. Jeg liker katter. I min voksne alder har jeg i tillegg utviklet allergi mot begge deler, og beundrer dem alle på avstand. Bortsett fra kattunger. Er jeg så heldig at jeg møter på dem, så koser jeg med dem. Har medisinen klar og klør, nyser og peser som besatt etterpå. Men det er (nesten) verdt det.

Vel, tilbake til hunder, og klær til disse. Jeg har strikket en hundegenser allerede, og må si at jeg er veldig fornøyd med den.

I denne nye boken er det oppskift på skjortekrage, kjole, badekåpe (!!), hettegenser (!) blant annet. Finst det ingen grenser for hva hunden "trenger"? Men her er ikke bare oppskrift på klær, men også hvileposer, hundepose-etui (smart!), diverse seler og trekk, sokker, sammenleggbar vannkopp (lurt!) og mye mer.

Hadde jeg hatt egen hund og hadde fått skikkelig dreisen på symaskina, ville boken sikkert bli brukt litt mer enn jeg tenker jeg kommer til å gjøre nå. Et par strikkede saker fant jeg også. Mulig jeg skal myse litt på disse og kanskje strikke til hunder jeg kjenner :-)


Frøken fjong

Da er det fastslått en gang for alle. Kondomdress er ikke spesielt flatterende,
hverken til de på to eller fire bein.

Dette kurvtrekket er jo søtt da. Men det fordrer at du har sykkel med kurv. Og hund.
Fluffyfin strikkegenser

Robust strikkevest. Tøffing.

tirsdag 24. mai 2011

Vest a la villrose og sukkerspinn

Nussevest

Vips, så var nok en Enkel vest i størrelse 1 år ferdig!

Her er garnet det samme som i den grønne vesten og de lysegule vestene, men jeg har brukt fargen villrose i Pickles Økologisk Bomull, tynn og i Abuelita Baby Merino har jeg brukt fargen sukkerspinn. Søtt, søtt, søtt! Jeg ville ha feminie og søte knapper som sto til plagget, og falt for disse i perlemor. De skinner lett i rosa og står veldig fint til vesten. Så fornøyd!Ønsker med dette alle mine lesere en riktig god tirsdag!

mandag 23. mai 2011

4 nye smekker til Epla-butikken

Fire nye farger

Jeg har strikket, sydd på knapper og etiketter, samt festet tråde. Så ble fire nye smekker sendt til Epla-butikken min. Kanskje finner du en du gjerne vil ha :-)


Kongeblå blåbærfarge med perlemorsknapp.

Fresh mintfarget smekke med grønnturkis knapp.


Lavendellilla smekke med perlemorsknapp.

søndag 22. mai 2011

Garasjesalgmarked

Kopptuer i din yndlingsfarge

En venninne av meg arrangerte garasjesalg i hagen, og inviterte meg til å være med. Dette takket jeg selvsagt ja til, mange trivelige kjente i trygge, uformelle omgivelser må være perfekt om man skal ha "salgsbod" for aller første gang.

Jeg tok med meg lageret og pyntet på beste vis. Været startet med strålende solskinn og holdt seg heldigvis ut over dagen, litt vind, men ikke noe regn.

Salget? Joda, både kluter, bomullspads og smekker så ut til å falle i god smak og flere har fått nye eiere. Det er veldig stas! Håper de blir fornøyde!

Smekker i lekre farger

Enda flere kluter, bomullspads og noen luer.

Din yndlingsfarge?

Godt fra andre boder. Vaniliesukker har jeg nettopp laget selv, men et glass med god appelsinmarmelade fikk bli med meg hjem -nam!

Fristende i kafeen, men jeg klarte motså disse
(i motsetning til vaflene som jeg ikke klarte motstå)

Tusen takk for at jeg fikk være med i hagen denne dagen! Det var ikke fult så skummelt å ha bod som jeg først hadde fryktet. Faktisk ikke skummelt i det hele tatt, men svært trivelig og kjekt :-)

Min nærmeste nabo til boden - hagenissen.

lørdag 21. mai 2011

Pistasjeple-vest


De som gjettet at det var Enkel vest jeg hadde startet å strikke av garn-snopet fra Pickes, hadde selvsagt helt rett :-) Det er det som er min dille akkurat nå, og jeg ser egentlig ikke noen grunn til å holde tilbake.

Vesten er strikket i størrelse 1 år og denne gangen av originalgarnet fra Pickles. Her har jeg brukt Pickles Økologisk Bomull, tynn i fargen Blek pistasj og Abuelita Baby Merino i fargen Eple.

Dette arbeidet er raskt og godt å jobbe med. Få tråder å feste er det og. Bra. Jeg ville ha en litt tøff vest (liker ikke kalle det guttete, men dere skjønner hva jeg mener) og fant fram et par knapper som er litt stilige. De passet godt, synes jeg.
Ferdig! Og det kommer nok en vest til om ikke lenge :-)
Tøffe knapper

fredag 20. mai 2011

Vertinnegave på 17. mai

17. mai-vertinnegave

17. mai viste seg fra sin nesten beste side med stort sett strålende solskinn det meste av dagen, og vi tilbragte ettermiddagen i trivelig selvskap en liten halvtimes gange hjemmefra. Mine tanker gikk ofte til min dyktige nevø som siden kl. 07.00 på morgenen hadde spilt i korpset og som skulle hilse til Kongen på slottsbalkongen. Det var nok en lang og begivenhetsrik dag for både nevø og Konge ;-)

Med i vesken hadde jeg en liten vertinnegave. Det er ikke det at jeg ikke tror hun er i stand til å lage fine kopptuer selv, for det vet jeg at hun gjør, men det var litt trivelig å gi bort en liten 17.mai-klut. I tillegg fikk hun et eksemplar av mønsterboken Pickes favoritter. Hyggelig å se gaver falle i smak hos mottaker :-)

Mette, fornøyde og glade tuslet vi hjem gjennom parken på kvelden - en perfekt 17. mai!

Nå skal jeg forresten huske å ønske mine nye følgere hjertelig velkommen til bloggen min. Registrerer at det stadig dukker opp flere som vil følge med på hva som skjer her, og det synes jeg er utrolig hyggelig! Håper dere trives her, både nye og til dere som har hengt med en stund. Jeg får ikke sagt hvor kjekt jeg synes det er at dere henger med :-)

Så - da er det straks helg igjen. Håper den blir solfylt og flott for alle!

lørdag 14. mai 2011

Når du ikke har måleband for hånden

Nesten i mål - uten måleband

Så kom min bakgrunn fra bokbransjen til nytte også i et strikkeprosjekt. Så utrolig lur jeg syntes jeg var!

Dette var da jeg satt på båten over til Danmark og hadde selvsagt glemt måleband. Lenge satt jeg og spekulerte på hvordan jeg skulle få målt opp de 20 cm før jeg skulle begynne på fellingen.
Høre om de har en linjal i Seviceavdelingen? Næh, alt for lang kø....

En time satt jeg og spekulerte mens solen seg ned i horisonten, små båter putret forbi, titter på folk som står i land og vinker til båten som seiler ut. Passerer Oscarsborg, ser for oss fine steder vi kan padle til sommeren.

Så slo det meg. A4-ark har jeg, og et ark er 297 mm langt! Brett arket i tre og bruk to deler for å se hvor langt jeg har strikket! En smule kortslutning har jeg hatt i mitt resonnement, for et A4-ark er 21 cm bredt så jeg hadde sluppet bretting. Men det kom jeg på først etterpå. Jaja...

Arbeidet ble målt opp og jeg strikket glad og fornøyd videre :-)

Moralen blir; Du kommer langt med et A4-ark, og du trenger ikke alltid brette det ;-)

Fortsatt riktig god lørdagskveld!

Pickles-snop og naturlig skjønnhet

Torsdagens Pickles-fangst

Da har jeg vært og besøkt Pickles på deres åpne lager. Digg å se fargene "live". Jeg var ganske sikker på hva jeg skulle ha, men det var fint å se fargene før jeg bestemte meg helt. Kanskje noen som gjetter hva jeg har begynt på? Her er det Eple, Villrose, Blek pistasj og Sukkerspinn og er det rart man lar seg friste? Ekstra hyggelig var det å besøkte Pickles sammen med Heidi. Jeg ble invitert til middag og i ekte Pickles-ånd ble det servert muffins til kaffen. Snadder! Tusen takk for en veldig trivelig ettermiddag!

Oppdaget at det på framsiden av Epla har blitt laget en ny liste under tittelen Naturlig skjønnhet. Jeg synes det er veldig stas at mine bomullspads får lov til å være med i det fine selskapet!


Og der var det plutselig helg igjen! Håper dere har planer om å gjøre fine ting! Det har vi :-) God helg!

søndag 8. mai 2011

Søt jakke i duse farger

Søt beige jakke med rosa striper og rosa perlemorsknapper

Denne har jeg laget i en tøff, blå og en grønn, skjønn og en i brågrønn utgave tidligere. Her har jeg valgt å legge meg på litt dusere farger. Det er veldig gøy å sette sammen farger til slike jakker!

Til forskjell fra de to første har jeg her gått opp en halv størrelse i pinner og har brukt 3 og 3,5.
Garnet er som før, alpaca fra Drops. Oppskrift er fra boka fra Strikk fra nøstebarn, i størrelsen 6 måneder..

Jakken har egentlig vært ferdig en stund, men pga min egen usystematiske framgangsmåte har dette tatt tid. Og denne gangen har det ikke stått på montering, som det oftest gjør, men på knappene...

Jeg var usikker på valg av knapper, så fant jeg noen perfekte, så ombestemte jeg meg, fant noen andre, for deretter å gå tilbake til de perfekte jeg fant først. Videre rotet jeg bort den ene knappen og sto igjen med en for lite. Vurderte kjøpe nye knapper, men så dukket den tapte knappen på mystisk vis opp igjen. DA ble jakken montert, skylt og lagt til tørk.

Ferdig!

lørdag 7. mai 2011

Garn in spe

Sjarmerende garnnøster på fire bein.

Til tross for nydelig og herlig varmt vær har det meste av dagen blitt tilbragt innendørs i forbindelse med kursvirksomhet. I lunsjpausen fikk jeg tatt turen innom Ekeberg besøksgård hvor de akkurat nå har de nydeligste søte lam, helledussan!

Fortsatt riktig god lørdagskveld!

fredag 6. mai 2011

Solgul vest dobbelt opp


To søte vester i størrelse to og ett år.

I min iver og begeistring over oppskriften til Pickles på Enkel vest lot jeg meg friste til å prøve den også med det originale garnet.

Vesten i størrelse ett år er strikket i en tråd Pickles Økologisk bomull tynn i fargen Blek sol og en tråd Abuelita Baby Merino i ubleket. Jeg hadde kjøpt inn fire nøster bomull, da oppskriften sa av det gikk 100 gram garn til vesten i størrelse ett år. Jeg brukte 70 gram og kom da raskt fram til at jeg kunne lage neste vest en størrelse større. Til vesten i størrelse to år, skulle det gå med 150 gram bomull, altså tre nøster. Det gikk med rett i overkant av halvannet nøste bomull, så jeg sitter nå igjen med et helt nøste fint bomull, jeg spekulerer på hva jeg skal bruke til. Det er ikke nok til å lage en hel vest til...

Jeg trodde jeg hadde et helt nøste Abuelita Baby Merino på lager, men det viste seg å være Abuelita 3-tråds tynn. Så da brukte jeg dette til den største vesten.

Begge vestene er myke og gode, og kjennes helt kløfrie ut. Jeg spekulerte en del på knappene, og kom fram til at de fine treknappene var mest riktige til disse. Fornøyd.

Melert garn, knapper i tre

"Til ære for fotografen...."

Og vips, der var det straks helg igjen! Håper den blir fin for alle! Det er visst lovet godt vær :-D

torsdag 5. mai 2011

Roser, garn og strikkebok med mer...

Fine ting til meg

Mandag hadde jeg bursdag. Dagen var topp, med veldig fint kafébesøk, lunsj, kake, litt godt drikke :-) I posten lå det pakker, blant mye fint, den tøffe og humoristiske boken Mason-Dixon Knitting Outside the Lines av Kay Gardiner og Ann Shayne som jeg fikk fra en god venninne. En veldig artig bok som jeg ikke kjente til fra før - gøy!

Som om at det ikke var nok, lot jeg meg selv inspirere til å kjøpe en av de fine små koffertene de har hos Søstrene Grene, og i dag toppet jeg det med å svinge innom Nøstebarn der de hadde salg på garn. Jeg kom hjem med et par fine mørk og lys grønt to-tråds merinoull - gratulerer med dagen fra meg til meg ;-) Jeg har allerede begynt å pønske ut hva jeg kan lage av det.

Langstilkede, nydelige roser fra min kjære!

Da jeg kom hjem på kvelden, sto det et par dusin vakre, langstilkede roser til meg fra Kjæresten - herlig! Dagen kunne ikke ha vært mer perfekt!

Ønsker dere en riktig god fortsettelse på uke!

søndag 1. mai 2011

Ny Epla-kolleksjon: Smekre smekker

Smekke-kolleksjon i Epla-butikken min

Jeg har strikket noen søte smekker i fine farger av bomull. Smekkene kan praktisk nok vaskes på 60 grader. Alle er sendt til min Epla-butikk, bortsett fra den gule som jeg skal gi til en liten pike som ble født tidligere denne uken :-) Håper både den, og de som ligger i butikken faller i smak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...