fredag 29. august 2014

Helgetur


Pakket og klart!

lørdag 16. august 2014

Norsk Sommergenser ferdig!

Genser ferdig!

Genseren er ferdig! Og det beste av alt er at det egentlig fortsatt er litt for varmt å bruke den.

Dette er oppskrift fra Pickles, på Norsk Sommergenser. Strikket i anbefalt originalgarn, Thin Organic Cotton, farge Bark og Bomullseng. Jeg våger påstå - garantert kløfritt!

Strikkefasthet er mystiske saker. Her er det anbefalt pinne 5 i oppskriften. Pickles-jentene har sagt at de strikker ganske løst og anbefaler om og om igjen å strikke prøvelapp. Jeg kom i havn på størrelse 6. Men genseren er selvsagt strikket (holdt på å si, som vanlig) 1 1/2 gang. Første gang ble den strikket for stort, så det kjedelige arbeidet med å rekke den opp kunne begynne. 

Men jeg kom da i mål ganske raskt og snart er nok også dagene så kjølige at den kommer godt med.

Hvorfor er det en god ide å stå bak et tre, når genseren skal vises fram?

Liker godt garnet, fin struktur

mandag 11. august 2014

I nøden lærer kvinne å låne av andre


Kanskje har du også opplevd det i sommer. Reist på ferie med planlagt ferieprosjekter som etter hvert viser seg å ikke være så godt planlagt likevel?

Joda, her fant jeg meg i en situasjon hvor jeg var strikkefast da rundpinnen i størrelse 6 var okkupert i Soljakken som jeg ikke vet hvordan jeg skal få til å maske pent sammen over skuldrene enda.

Fristelsen til å dure videre på annet prosjekt ble for stort, og ingen av de jeg spurte kunne hjelpe meg med å føye sammen pent over skuldrene. Men hun ene hadde en ekstra rundpunne i størrelse 6! 

Ergo, porblemet løst så lagt!

Den nye genseren er nå ferdig, og pinnen går i retur til sin rettmessige eier med stor takk og en klut som takk for lånet!

Nå må jeg bare feste løse tråder i genseren. 

Og videre finne ut hvordan jeg skal gjøre det for å maske pent sammen på opprinnelig prosjekt...

lørdag 9. august 2014

Sommergave


Vår sommervikar på jobben er ferdig med studier og skal gå over i fast stilling på en annen arbeidsplass Vi ønsker henne lykke til med nye, spennende utfordringer! En liten takk for nå-presang og for innsatsen i sommer, hadde jeg lyst til å gi, så det ble et par hjemmestrikka kluter.

Fortsatt svært hyggelig å gi bort og en gave jeg er ganske sikker på blir brukt. Hvem får ikke bruk for kluter fra tid til annen, liksom?


Det er fortsatt fantastisk sommertemperatur, men det er meldt kraftig regn i morgen. Kanskje jeg blir ferdig med min Norske Sommergenser? :-)

Fortsatt god helg, folken!

lørdag 2. august 2014

Min geniale lamineringsmaskin

Du trenger lamineringsmaskin og lamineringsark

Dette er en investering jeg er veldig glad for å ha gjort. En enkel lamineringsmaskin, min er fra Clas Ohlson. Ark i A4-størrelse fra samme plass. Bruken er nesten uendelig. Og etter å ha reist med et stakkars mønsterark løst i garnposen i sommer, slo ideen meg om å laminere disse. Hvorfor har jeg ikke tenkt på det før?

Rask, enkelt og veldig lurt. Ulemper? Tja, nå må jeg begynne ta med ekstra ark for å notere på, eller tusj som fungerer på plast ;-)

Vips!

Tosidig laminert, og klar for bruk

Aldri mer lurvete mønsterark! Hurra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...