fredag 29. oktober 2010

Garn, kaffe og iskrem på Hovden

Dersom du skulle ta en tur til Hovden i Setesdal, kan jeg anbefale en tur innom Høydepunktet kaffibar.

På denne trivelige kafeen 850 meter over havet, er det hardt å stå imot fristelser for en kaffeglad stakkar som er hekta på garn og i tillegg liker iskrem.

Jeg klarte å begrense meg til en kopp cappoccino og et nøste Bris fra Gjestal. Jeg har ingen konkrete planer for garnet, men har sett på det før. Det er supermykt og gråfargen er veldig fin. Er det noen som har erfaring med det? Når det kom til iskrem og kaker, så lot jeg dette være med tanke på at det ventet en treretters middag på høyfjellshotellet. Litt fornuftig kan man da være ;-)

Man reiser ikke på tur uten å ha med arbeid i vesken.
Her begynner et par bestillingsvotter ta form.

Ser det ikke trivelig ut?

Litt nips er det også plass til.

tirsdag 26. oktober 2010

Epla-påfyll
Jeg har laget et par nye klutepar og sendt disse til min Epla-butikk. Er litt spent på hvordan sort/hvitt slår an. Klutene er som alltid strikket i 100% bomull og kan vaskes på 60 grader, og er kjempegode. Jeg bruker kun disse selv.

Det var bare det denne gangen.

Fortsatt god dag!

mandag 25. oktober 2010

Mer Space Invaders - nå; Lue.


En julegave er ferdig!
Den som skal få denne luen leser ikke bloggen min (tror jeg...), så jeg velger å vise den fram allerede nå :-)

Det er fortsatt min begeistring for Arne & Carlos som kommer til uttrykk her. Oppskriften på denne luen med Space Invader-mønster er fra et mønsterhefte fra Dale garn. Jeg så luen først på bloggen til Strikkemor(o), og da var ikke veien lang til nærmeste forhandler for å sikre seg garn og mønster.

Lua er strikket med Freestyle på pinne 4,5/5 så det var fort gjort å få den ferdig. Jeg er fortsatt ikke veldig glad i å strikke mønster med flere farger, og synes jeg knoter mye. Men det gikk da på et vis.

Gode ønsker om en god dag fra Oslo, badet i sol og tre små plussgrader!

søndag 24. oktober 2010

X-mas Invaders


Space Invaders julekule

Etter å ha tilbragt noen timer sist uke med kule julekuler og Arne & Carlos` univers, føles det helt naturlig å lage denne med motiv fra Space Invaders. Jeg tegnet ut mønteret og strikket den i går.

Jeg finner det nesten merkelig om Arne & Carlos ikke allerede har laget en kule som dette, men jeg har ikke sett det før :-)


Spill Space Invaders gratis på nettet. 

Og for å toppe galskapen kan du ta en titt på denne überkule Space Invaders-animasjonen;Riktig god søndagskveld!

fredag 22. oktober 2010

Vhiii! Jeg er en forelskelse!

De tar seg riktig så godt ut!

Du kan tro jeg ble stolt da jeg oppdaget på framsiden av Epla at Marit fra Epla-butikken Midtbo har valgt ut et par av mine kluter fra Epla-butikken min som en av hennes forelskelser sammen med masse annet fint :-)

torsdag 21. oktober 2010

Vottedilla


Tredje vottepar etter oppskrift hentet fra siden til A`s almanakk er herved ferdige.

Disse i fin dus grønnfarge er strikket på pinne 2,5 med deilig alpaca fra Drops fra eget garnlager. Kjøkkenvekta sier at det har gått med nøyaktig 50 gram garn. Siden dette garnet er noe mer deilkat enn de første jeg strikket i tove 2-tråds ullgarn, blir dette "fin-vottene" og de første blir "bruks-vottene" som tåler litt mer tøff bruk.

Bestillingsvottene i Sisu falt til min store glede i smak hos mottakeren, og nå har lillesøster også ønsket seg et par. Det er så stas!

Bare jeg blir noe bedre av denne forkjølelsen min nå, så skal jeg tasse ned i garnbutikken og handle hennes ønskefarger. Har et par andre nøster som skal handles inn med tanke på julegaver. Gleder meg!

Med ønsker om en fin-fin ettermiddag, om dere har snø eller ei :-)

søndag 17. oktober 2010

I love IKEA

Dette var litt av en klisjeoverskrift og det beklager jeg, men jeg er litt i ekstase fortsatt. Forrige uke var jeg en tur på IKEA sammen med en venninne.

Jeg setter stort sett alltid pris på en tur til IKEA og de fleste besøkene den siste tiden har vært sammen med Kjæresten for å handle fornuftige ting som skyvedørsgarderobe, stuebord, bokhyller og slikt. Det er kjempefint det, men han er kanskje ikke aller mest glad i å gå og titte på alt det fine NIPSET og FINE SAKER som også finst på IKEA.

Da jeg dro sammen med min gode venninne, var dette hovedformålet for turen. Å se på FINE TING. Vi var ikke i tvil om at vi var på samme bølgelengde her :-)

Jeg har sjeldent brukt så mye tid i avdelingen for metervare som jeg gjorde denne gangen. Spesielt falt jeg for serien ANNAMOA som Lotta Kühlhorn står bak. Dette er sikkert ikke noe nytt for de som allerede har satt seg godt inn i utvalget, og det stoffet jeg kjøpte er fra 2008. Old news kanskje, men gøy lell!

Jeg kjøpe en drøy meter av dette.

Kjempesøte detaljer i småkrabber...

...skjell...

...og krabbekrølle.

"Jeg må kanskje fikse den symaskinen din snart da" sier Kjæresten.

Ja takk, gjerne!

Men det er helt greitt at du har prioritert å montere skyvedørsgarderoben, og nå konsentrerer deg om å bli frisk fra forkjølelsen. Den forkjølelsen ser forresten ut til å begynne befeste seg hos meg nå, så jeg ser etter veldig enkle strikkeprosjekter jeg kan bedrive dersom hodet ikke lenger henger med og jeg må sitte apatisk under dyna i mange timer *snufs*

Metervarene under er av samme designer, og jeg sto lenge og siklet også på disse, men lot det være med det :-) Er de ikke søte?torsdag 14. oktober 2010

Gyngehest-julkule og en ekte gyngehest

Gyngehest-julekule.

Etter å ha strikket reinsdyr-julkulen sto denne langt opp på listen over neste jeg hadde lyst til å lage. Oppskriften er igjen etter boka til Arne & Carlos.

Min fars gamle gyngehest.

Jeg blir litt nostalgisk av denne gyngehesten. Sentralt i stua mi står nemlig min fars gamle gyngehest. Dersom jeg har fått historien fortalt riktig, så er det min bestefar som har laget (eller kjøpte) denne til sin sønn. Jeg synes den er kjempefin og har lenge tenkt å fikse på den. Men så har den jo sin egen sjarm når den er så slitt og skadet som den er nå. Jeg tenker at den har blitt lekt med. Mye.

Avklipt hale.

Jeg har limt fast hodet, for det hadde ramlet av. Legg merke til at hesten ikke har noen hale?

Min far vaks opp der det var en del hester. Disse pleide visst de voksne å klippe halen av iblant. Som kjent skal halen på ekte hester, vokse ut igjen. Dette skjønte nok ikke min far i ung alder, at halen på en gyngehest ikke oppfører seg likt. Jeg har kjøpt noe materialer som jeg har tenkt å bruke til ny hale. Men nå er jeg veldig usikker. Forsvinner noe av sjarmen dersom jeg fikser på den?

Historien om hvorfor gyngehesten ikke har hale, synes jeg er god og jeg liker å fortelle den. Hva hadde du gjort? Fikset eller latt den være slik den er?

Pålimt hode.

onsdag 13. oktober 2010

Votter på bestilling

Litt små til mine hender, men sikkert perfekt til ei på 12 år.

Jeg fikk bestilling på et par votter som skulle være helt like de jeg strikket til meg selv, bortsett fra at disse skal til ei jente på 12 år. Jeg byttet fra pinne 3 til 2,5 og har brukt Sisu fra Sandnes garn. Dette gjør vottene noe mindre. Jeg synes i tillegg det ble penere og tettere strikket.

Håper vottene ble akkurat slik hun ønsket seg!

Den fine oppskriften fra 1901 finner du på siden til A´s almanakk.

tirsdag 12. oktober 2010

Rosa babyjakke med perleknapper

Rooooosa....!

Ny babyjakke som jeg har laget en hvit utgave av tidligere. Denne gangen har jeg strikket i Merino Extra Fine 100% Merino Wool Superwash. Jeg tror fortsatt det er kan være en god ide med babyplagg som kan vaskes i maskin :-) Oppskriften er fortsatt fra Strikk til nøstebarn.

Tre knapper, og jakken var ferdig.

Det var med lett forbløffelse jeg fant denne jakken i kurven over nesten ferdige prosjekter. Jeg trodde jeg hadde mye mer igjen før den var ferdigstilt - men det manglet kun tre knapper...

Knappene er på plass og jakker er herved ferdig. Jeg synes den ble ganske fin. Den er veldig rosa og søt, men fin :-)

lørdag 9. oktober 2010

Jeg har vunnet min første give away!

Fin pakke i posten!

Jeg vil gjerne vise fram den flotte premien jeg vant i give awayen til Oktober Leaves. Det er gøy å arrangerer give aways, og det er jammen gøy å vinne også - dette er den første jeg har vunnet noen sinne :-)

Kjempestas!

Jeg fikk denne fine veska som jeg nå gleder meg til å bruke. Tusen takk!


Fin med blomster på

PS: Det arrangeres allerede ny give away på Oktober Leaves med trekning på førstkommende mandag.

fredag 8. oktober 2010

Kul jul med julekuler

At jeg er svak for strikking er vel ganske innlysende for de fleste som har vært i nærheten av bloggen min. At jeg i tillegg er litt tussete når det gjelder jul har jeg kanskje ikke lagt så mye fram i dagen. Enda.

Jeg pleier ta vare på juleutgaver av ukeblad i noen år fordi jeg synes det er så koselig å bla i dem og kjenne julestemningen sige inn. Litt sært?

Det er egentlig litt tidlige nå når vi ikke er over halvveis i oktober. Juleforberedelsene bør ikke starte før 1. søndag i advent, mener jeg. Meeen, jeg har begynt å strikke julejuler...

Min første julekule - kule 48 "Rudolf"

 
Hank av sølvfarget strikk.

Det er akkurat såpass sært og kult at jeg ikke klarer la vær å digge det.

Jeg har ikke klart å strikke Rudolf så jevnt som jeg skulle ønske, har har fått en litt naturlig 3D-form på snuten fordi jeg har strammet litt for mye i baktrådene under strikking. I tillegg burde jeg har stappet kulen med mer ullflor for å få den noe mer lubben. Dette kan jeg sikkert rette på til neste kule - for jeg ser slett ikke bort ifra at det blir flere.

Arne & Carlos har gitt ut en hel bok om strikkede julekuler. Hva gir dere meg? Konseptet i se selv om jul og strikkeoppskrifter i en og samme bok appellerer virkelig til smaksløkene mine.Akkurat nå sitter jeg og spekulerer på om en av mine rocka venninner vil bli glad for å få en julekule i sort og rødt med et rocka mønster på. Svaret jeg kommer fram til er; "Hmmmm...."

tirsdag 5. oktober 2010

Har DU vunnet mitt gi bort-lotteri?Du verden, så moro dette er!

Opptellingen viser at det er tatt 64 lodd i mitt 1 års gi bort-lotteri. Jeg fryder meg over alle som har besøkt meg og har kost meg stort over å besøke mange blogger jeg ikke har visst om før.

Og så: Ved hjelp av Random.org er det Vilma som trekker det lengste strået - gratulerer! Hun får da den fine boken Maskeball av Tine Solheim, tilsendt i posten. (send meg din adresse på hei (att) strikkkogtoys.com)

Tusen takk til alle som har deltatt!

søndag 3. oktober 2010

Mine nye, fine votter


Nå skulle jeg absolutt være klar for vinteren!

Jeg kom over en oppskrift på siden til A's Almanakk. Denne har hun opprinnelig hentet fra boken ”Strikkebog for barneskolen og hjemmet” av Caroline Halvorsen, utgitt på J. W. Cappelsens forlag, 1901. Annepålandet har bearbeidet språket noe og jeg har fulgt oppskriften til punkt og prikke (bortsett fra mansjettene, som jeg droppet på mine votter). Tusen takk for at du gjør oppskriften tilgjengelig!

Mine votter er strikket i tove 2-tråds ullgarn fra SandnesGarn. Garnet har jeg hentet fram fra mitt rikholdige lager og det var opprinnelig tenkt til et annet prosjekt som jeg ikke lengre husker hva var. Jeg har dessuten lenge ønsket meg røde og rosa votter, da jeg digger fargekombinasjonen.

Jeg har ikke strikket veldig mange votter før, men dette ga absolutt mersmak!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...