mandag 29. november 2010

Forretningen som har alt?


Jeg har "oppdaget" Sømsenteret i Akersgata, Oslo. Jeg har visst om forretngen lenge, og har endelig besøkt den.

Har du tid til å gå og lete og titte her, er jeg sikker på at du finner mye fint som frister og inspirerer. Tanken jeg sitter igjen med er at "her må de da ha alt, og har de det ikke, så skaffer de det tvert".

To herrer betjente forretningen da jeg var der, de var hjelpsomme og høflige.

Her er et bittelite utvalg av varene;

Glidelås

Knapper

Bånd

Skjønt grønt

Flott blått

Fint lilla

Til broderi

Garn

Strikkepinner

Trådsneller

Symaskiner

Syskrin

Nå passer det kanskje å nevne at jeg har kjøpt meg ny symaskin, etter at min fine, blå Singer ikke ville virke.

Min nye maskin er en Singer Tradition 2250, den er ikke veldig avansert eller dyr, og jeg har ikke tatt mot til med å prøve den enda. Det må jeg gjøre snart...


Ønsker dere en riktig fin ettermiddag og kveld! Her er det svinkaldt, men dagen har vært nydelig med fantastisk sol og klarvær!

søndag 28. november 2010

Ikke akkurat duskemann

Mandig tømmerhoggerlue.

La meg få presentere innholdet i første adventskalendergave til Kjæresten. En gang vi var på skogstur nevnte han at han ønsket han seg en tømmerhoggerlue til å bruke på vinteren.

Jeg er ikke helt sikker på hva en tømmerhoggerlue er, men tenkte at den luen som Arne&Carlos omtaler som "den enkleste å strikke" i deres siste luemønsterhefte, kunne ligne. I deres oppskrift er luen laget med dusk. Kjæresten er ikke en duskemann, så jeg laget denne uten. Jeg tror heller ikke tømmerhoggere bruker duskeluer. I tillegg laget jeg den ensfarget; i mandig koksgrå. Garnet er Freestyle, og den er superrask å strikke.

Uten å avsløre for mye (i tilfelle han skulle finne på å lese dette innlegget) kan jeg røpe at ingen av de andre gavene er strikket eller laget av meg, så det resterende innholdet er unndratt offentliggjøring i denne bloggen :-)

Hjemmesnekra adventstall.

Videre er det vel ingen som ikke har fått med seg at det er første søndag i advent i dag. ENDELIG kan jeg tenne adventsstjerna og tenne første lys i adventsstaken.

Jeg har vært veldig kreativ og laget adventsstaken selv i år. Når jeg går i butikken er mantraet for meg selv "Ikke dill, ikke dill, ikke dill, ikke dill..." Det er så mye fiiiint å kjøpe, jeg digger å vindusshope, men jeg er allergisk mot å ha alt for mye "pynteting" i leiligheten. For det første er jeg ikke veldig glad i å rydde, og har man for mye stæsj, må man rydde mer. Dessuten bor vi på under 60 kvm, og vi har egentlig allerede nok ting som fyller opp.

Løsningen ble å kjøpe fire hvite kubbelys som også kan brukes etter advent om jeg ikke får brukt de opp før jul. Fatet er en paiform som jeg ikke har laget veldig mye pai i før (det burde jeg gjøre mer). Tallene har jeg laget selv av kanskje myk streng fra Maxbo. Ikke så veldig vakkert kanskje, men unikt og rustikk? De søte julekulene i rødt, grønt og gull er en presang fra en god venninne. De kom godt til sin rett her, syntes jeg.

Litt jule"dill" blir det selvsagt plass til :-)

Ønsker alle en fortsatt riktig god første søndag i advent!

lørdag 27. november 2010

Adventskalender til Kjæresten

Adventskalender fra meg til Kjæresten.

"Kjære, ser du de pakkene som ligger der borte?"
"Mm, har du gjort ferdig de første julegavene nå?"
"Nei... det er adventskalenderen din fra meg."
"... men det mangler jo 20 pakker."
"Neida, du får èn pakke hver søndag i advent."
"Hæ!? Nei, det er dårlig gjort! Jeg vil ha en pakke hver dag! Ærlig talt! Og jeg som har planlagt DEN fine kalenderen til deg, med pakker hver dag og greier, nei da gidder jeg ikke!"

"He he, jeg elsker deg og :-*"

mandag 22. november 2010

Vridd, lilla hals

Lilla hals som er finere enn jeg klarer gjenngi
i dette ganske dårlige bildet tatt med mobilkamera.

Da jeg vant to fine nøster Abuelita Tjukk Merino fra Moan sin give away på Meg&Mitt, var veien kort til å lete gjennom nettsidene til Pickles (igjen!) for å se etter fine ting å lage av garnet. Utfordringen ligger forsåvidt ikke i å finne fine ting, men å begrense seg.

Ganske raskt landet jeg på deres vridde hals. Disse halsene har jeg også sett flere av hos Litlo & kalen, den fine bloggen til Hilde.

Tusen takk til Hilde for inspirasjon, til Pickles for oppskrift og til Moan for garn!

Selve arbeidet vil jeg si gikk helt greitt. Det var uvant å strikke på så tykke pinner (str. 10) og det tok lengre tid enn jeg hadde forventet. Av en eller annen grunn hadde jeg sett for meg at det skulle ta "en kveld foran tv-en". Jeg syntes det gikk mye langsommere enn dette og fikk til slutt gjort den ferdig under Independence day på TV3, og med innlagt reklamepauser varer denne filmen i 3 timer. Mulig jeg er litt kravstor, og de øvrige tv-kveldene har ikke vært lange de siste dagene. Man har da tross alt andre hobbyer utenom strikketøy :-)

Et tips: Det kan være lurt å felle av løst. Halsen ble videre enn jeg trodde, og kan med fordel brukes dobbelt på riktig kalde dager. Da er det kjekt å ikke ha den for stram i sluttfellingen (slik som min NESTEN er).

Ønsker alle en riktig god start på uka!

Stilig strikk.

fredag 19. november 2010

Kopptue nr. 99.... og 100!

Kopptue nummer 99 og 100 er ferdige. Nummer 101 på pinnene.

Jeg fikk litt bakoversveis etter en rask opptelling, hvor jeg kunne konkludere med at jeg har nå strikket såpass mange kopptuer.

Men du verden så fine de er, så greitt det er å strikke når man ser på tv, sitter i bil, venter på flyplass og slikt. Tilbakemeldingene på dem er også positive, og det gjør det ekstra kjekt.

I tillegg har jeg noen i bestilling som jeg skal få ferdigstilte om ikke alt for lang tid :-)

Disse guloransje er jeg ikke sikker på om skal bli presang eller om de skal få flytte til min eplabutikk. Vi får se!

Ønsker dere en riktig god helg!

Hilsen kluteguri ;-)

onsdag 17. november 2010

Feirer 15.000 besøk med gi bort-lotteri! - AVSLUTTETJeg har vansker med å tro det, men jeg har i løpet av året klart å få så mye som 15.000 besøk på bloggen min! Dette ønsker jeg gjerne å markere, og vil med dette arrangere et lite gi bort-lotteri.

Siden det snart er jul, har premien et aldri så lite snev av jul. Her er et par nydelige knapper med søte julemotiv og muffinsformer med mønster av fine kristtorn. (mmm, sjokolademuffins.... )

Har du lyst til å delta, blir jeg veldig glad!

Her er reglene;
  • 1 lodd for å kommentere innlegget.
  • 1 lodd for å lenke til dette lotteriet fra din blogg (bruk bildet over)
  • 1 lodd for å legge deg til som følger av bloggen (er du følger allerede, gir dette selvsagt lodd)
  • 1 lodd for å spre dette på Facebook el. Twitter
Du kan altså få totalt 4 lodd, og husk å skrive i kommentaren hvor mange lodd du tar.

Har du ikke egen blogg, kan du selvsagt også blir med. Legg igjen e-postadressen din i kommentaren, så jeg vet hvordan jeg skal få tak i deg.

Lotteriet avsluttes 5. desember, og det vil bli trekning kort tid etter dette.

Tusen takk til alle som deltar på lotteriet, og ikke minst tusen takk til alle som besøker og leser min blogg, og legger igjen kommentarer jeg setter umåtelig stor pris på! Uten dere hadde det ikke vært noen blogg! :-)

Vinneren er...

tirsdag 16. november 2010

Tusen takk, Moan!

Nydelig garn i posten!

Moan på Meg & Mitt arrangerte en give away, som jeg med glede deltok på, og med enda større glede vant!

I dag kom pakken med et par nydelige nøster Abuelita Tjukk Merino fra Pickles sammen med et koselig julekort i posten til meg. 

I kortet skriver Moan at hun håper jeg finner et godt prosjekt til garnet. Moan; det tror jeg at jeg allerede har :-D Jeg har til og med sjekket at jeg har pinnene jeg trenger til prosjektet, og dette skal jeg komme tilbake til så snart jeg kan!

Igjen, tusen takk for det nydelige garnet Moan!

Ellers synes jeg det er en smule vrient å blogge om dagen, da julegaveproduksjonen begynner ta seg opp. Og julegaver skal jo gjerne være hemmelige, når jeg i tillegg ikke er helt sikker på hvem som leser bloggen min, og hvem som ikke gjøre det så blir det litt roligere fra min kant :-)

Ønsker dere en riktig god aften!

fredag 12. november 2010

Verdens fineste lue

Ny, fin lue!

Sukk! Jeg er så fornøyd!

Jeg har strikket en lue etter oppskrift fra fine Pickles, med Tinde garn fra Gjestal. Dette garnet har jeg ikke prøvd før, og jeg kjøpte nøstet fordi jeg simpelten ikke klarte motstå den deilige fargen. I tillegg er det supermykt og godt å ta på, med en lekker glans.

Garnet er av 50% peruiansk ull og 50% tencel. Tencel? Nettsiden sier at dette er et økologisk naturmateriale laget av cellulose. Ok.

Jeg var litt spent på om jeg fikk til mønsteret, for det så unektelig litt komplisert ut. Frykten var grunnløs, for det viste seg at oppskriften er enkel og tydelig å følge, samt at bildene forklarer godt hvordan det skal gjøres.

Så nå skal jeg straks spasere ut i helgen, sette spor i det som er igjen av nattens snøfall og vise fram min fine, nye lue!

Riktig god helg!

Stilig mønster

Fin felling

onsdag 10. november 2010

Babyjakke i blågrønntoner


Jeg har ferdigstilit en jakke som jeg tidligere har strikket i grønt og blått, i størrelse 6 måneder. Oppskriften er hentet fra Strikk til nøstebarn.

Denne gangen har jeg brukt Evilla som jeg kjøpte hos Mauds i september. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg synes om resultatet. Noen ganger synes jeg det ser tøft ut, andre ganger at det ser litt snodig ut. Vet ikke helt hva jeg hadde sett for meg.

Jeg har aldri brukt garnet før, og det er mulig fargesjatteringene egner seg bedre, og kommet mer til sin rett til større prosjekter, eller til helt andre mønstre en akkurat denne jakken. Kvaliteten kjennes uansett bra ut.

Men knappene - de er jeg fornøyde med! :-D

Detalj i halslinningen. Heklet festemasker.

Framsiden, med perlemorsknapper i blågrønt.

Baksiden

mandag 8. november 2010

Juleklut

Juleriktige farger med søt julesløyfe ;-)

Fem par tilgjengelige i min Epla-butikk

Selv om jeg er glad i julen, synes jeg det er viktig å ikke ta helt av for tidlig. Ingen julemarsipan før første søndag i advent, takk!

Men kopptuene i julefarger har jeg strikket lenge før vi tenkte på minusgrader, og de har nå fått lov til å materialisere seg i Epla-butikken.

Ønsker dere en riktig god start på uka!

lørdag 6. november 2010

Bestillingsvotter sendt i posten!

Med disse holder du deg god, varm og ser stilig ut i vinterkulda :-)

Etter at storesøster hadde fått sine votter, ønsket lillesøster deg òg et par. Fargene har hun valgt selv, og jeg synes hun har riktig så god smak!

Jeg har laget disse bittelitt kortere, men det er ikke mye om å gjøre. I slikt ribbestrikk er de svært så føyelige, og jeg vil tro de passer nesten alle størrelser.

Her er det igjen oppskriften fra 1901 som er gjenngitt hos A`s Almanakk, og garnet er Sandnesgarn Sisu stikket på pinne 2,5.

De gikk i posten i går, så jeg håper de er framme i morgen :-)

Riktig god helg, alle sammen!

onsdag 3. november 2010

Elegante smetteskjerf

Smetteskjerf i lilla Silke Alpaca (farge 4300)

Det kan hende at disse smetteskjerfene havner under noen juletrær i år. Jeg kom over denne enkle og fine oppskriften på smetteskjerf, og satte igang.

I mitt eget lager fant jeg fram noen nøster av Silke Alpaca kjøpt på salg en gang tidligere i år, uten mål og mening. Disse ble strikket opp til et lyst og et litt mørkere lilla skjerf på pinne 5. Nøstet med Gjestal Bris kjøpt med fra Hovden, ble også strikket på pinne 5. Jeg synes alle ble fine, og det strikket av Bris er i tillegg enda lettere og mer elegant. Raske og morsomme å strikke er de også. Anbefales!

Digger fargene!

Herlig mykt garn fra Bris, her gikk det med 33 gram.

Silke Alpaca i farge 4010. 57 gram garn.

mandag 1. november 2010

Ingen skal si at han ikke har prøvd!

Det ble gjort et ærlig forsøk, dessverre uten resultat. Kjæresten gikk løs på symaskinen med friskt mot. Så optimistisk var jeg at jeg til og med har kjøpt boken Barnetøy du selv kan sy av Elsebeth Gynther.

"Jeg er ikke kjent for å gi opp så lett!" var forresten siste kommentar om saken, så jeg lever fortsatt med håpet. Selv om jeg har begynt å se etter tilbud på nye maskiner i symaskinbutikkene. På min side på Facebook har jeg også fått tips om gode symaskinreperatører. Stor takk til Kjæresten for forsøket!

Jeg må få vise fram mine aller første visittkort!


Disse har jeg bestilt fra optimalprint. Det er ikke veldig kreativt og sprelskt, men jeg synes de ble helt ok og jeg har fått fram det jeg vil ha fram. Hva synes der?

Siste uken har jeg vært en del på reise. Først en tur til Hovden og Bykle, så en snartur hjem til hovedstadne før turen gikk til Trondheim. Det var utrolig hyggelig å møte gamle studievenner, å mimre og oppdateres på siste nytt.

Litt strikking ble det tid til på flyplassen, på flytoget, i flybussen, i bilen, men jeg har kjøpt mer garn enn jeg har produsert. Typisk! :-)

Ønsker dere alle en riktig god start på uka!

Og skulle du være i Oslo den 16. november kan kanskje workshop med Arne & Carlos være noe? Jeg har meldt meg på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...