fredag 30. september 2011

Sjal på tvers


Jeg har latt meg inspirere av både Pickles og ikke minst av min gode venninne litlo & kalen.

Her finner du oppskrift på Pickles sitt sidelengs sjal, og jeg så det første gang i disse fargene hos litlo & kalen. Jeg falt pladask og bare MÅTTE lage et slikt til meg selv og.

Sjalet er strikket på pinne 10 og ble ferdig på få kvelder. Skal jeg lage dette en gang til, tror jeg at jeg skal gå ned et lite hakk på størrelsen så det blir litt tettere strikket, og får litt mer hold. Tenker at jeg skal få brukt mine kule hodeskallepinner i størrelse 9 :-)

Sjalet er strikket av et nøste Tjukk Abuelita Merino i fargen Bamse Brakar og et nøste Pickles Organic Cotton, Bulky i fargen sand.

Værvarselet skryter av at det skal bli godt over 20 grader, men det skader ikke å ha et lite sjal i halsen. SÅ varmt er det ikke... :-)

Men det er helg, det er herlig og jeg har masse strikkeprosjekter i gang, enda flere planlagte og det ser ut til at jeg får litt strikketid - gleder!

Ønsker alle riktig god helg, fine strikkedamer! Nå skal jeg ta meg en tur rundt i blogglandia for å hilse på og se på alt der flotte dere har på gang!

tirsdag 20. september 2011

Fine, rosa kluter med ulik tekstur

Disse klutene får plass på badet

Disse klutene er et resultat av at man tar de pinnene man har tilgjengelig, og helt tilfeldigvis kommer over et nøste bomullsgarn som har så tiltalende farge at man ikke klarer gå forbi. Kombiner dette med trivelige filmkvelder under besøk hos mor, og vips!

Det ble to kluter, den ene supermyk og god, den andre grovere med større skrubbeffekt.

Slik laget jeg dem; 
Klutene er strikket i 100% bomullsgarn fra Drops Paris.

- Den store kluten er strikket på pinne 4,5 i halvpatent og det gikk med ca et halvt nøste. Kluten er utrolig myk og deilig.

- Den lille kluten er strikket på pinne 3,4 i rillestrikk. Jeg la opp 3 masker og økte en maske i begynnelsen av hver pinne til nesten halve nøstet er brukt opp. Videre felles en maske i begynnelsen av hver maske. Kluten blir tett og føles litt grov i bruk med fin skrubb-effekt.

Jeg hadde planer om å stikke den lille kluten noe større, men det var hele to spleisinger på det lille nøstet og jeg synes ikke det er veldig pent, så denne delen av tråden går til annet bruk.

Nå har klutene flyttet inn på badet til bruk i ansiktet. Lekkert, ikke sant?

mandag 19. september 2011

Ikke helt lov, men veldig trivelig

Passer på litt her jeg...

Tidligere i september fikk jeg tilbragt noen dager hos mamma i nord der vi hadde flotte turer i skogen på jakt etter sopp og bær. På kvelden ble det gjerne strikket litt og pus var til dels interessert i hva jeg drev på med. 

Å ligge på bordet var nok ikke helt lov, for hun var raskt nede på bakken når hun hørte matmor var på vei inn på stua. Men jeg lover å ikke sladre ;-)

søndag 18. september 2011

Ut på tur, aldri sur!

Sitteunderlag, perfekt til tur

Jeg har strikket sitteunderlag, ett til Kjæresten og ett til meg selv. I helgen var vi på kanotur på Telemarkskanalen sammen med Bror og Nevø, og sitteunderlagene ble testet ut. De er varme og gode og passer perfekt i kanoen, på parkbenker og på bergknauser. Jeg spår at dette kan bli en hit under juletreet i år.

Slik laget jeg dem; 
- Drøye 250 gram Fritidsgarn fra Sandes garn
- La opp tre masker på pinne 8
- Øker en maske på starten av hver pinne til halvparten av garnet er brukt opp
- Fell så første maske på begynnelsen av hver rad til det er tre masker igjen
- Fell av og fest løste tråder.
- Så skal underlaget toves ned til ønsket størrelsen (mine gikk fra litt over 60 cm, ned til litt over 40 cm ferdig tovet (jeg tovet to ganger på 40 grader sammen med grønnsåpe))

Neste gang vi drar på tur har jeg kanskje rukket strikke et sitteunderlag også til Bror og Nevø :-)


Nevø klar for tur

Sitteunderlag holder en varm på lange kanoturer










mandag 12. september 2011

Franske dager

Soltak!

Jeg føler meg privilegert som har fått tilbringe noen dager i varmere strøk. Spontant ble det en svipptur til Provence og til De franske alpene sammen med en god venninne. Pga forsinket fly var bilen vi opprinnelig hadde leid, allerede leid ut. Men vi hadde blitt "upgraded" i følge utleierne, vi skulle få en "convertible". Suverent! He he, joda, det var soltak på bilen og den hadde kun to seter. Og når vi fant ut hvordan vi skulle åpne bakluka på bilen fikk vi også inn begge koffertene i Smart-bilen. Det er altså verdens minste bil, men vi kom oss rundt! Og med åpent soltak ble man attpåtil en smule solbrent på skuldrene :)

Vi har tatt for oss av livets godsaker, fantastisk mat, deilig vin, mye godt ost, godt selskap, vidunderlig vær, svært trivelig vertskap. Jeg har sett Mont Blanc, Alpene er fantastisk i solskinn og under fullmåne, hørt masse deilig fransk jeg ikke skjønner et ord av, sagt "Bon juor", "Bon soar", "Mercy" og "Ev revoir" så ofte og så overbevisende jeg bare kunne i et forsøk på å late som jeg prater språket.

Strikking? Tja, "Jeg synes det er litt lite strikking på deg" sa venninna mi. Joa, men når man passerer 30 grader er det annet som frister mer ;-) Men jeg fikk fullført en vridd hals i løpet av turen, siste felling ble gjort idet vi taxet inn på gaten på Gardermoen søndags kveld. 

Nå må jeg følge med på valgsendingene. Godt valg!

Nam, nam

Det er ikke hver dag klutene mine blir tatt imot med så stor, umiddelbar begeistring :-)
Vårt fantastiske vertskap fikk et sett av tre hjemmestrikka kluter i lavendel.

På tur i nisseskogen

Fantastiske dager i de franske Alper

Temperaturen nærmer seg 30 grader på 800meters høyde

Bedre å rusle tur eller sitte i skyggen, enn å strikke mange masker


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...