søndag 27. januar 2013

Trivelig vertinnegave å gi bort

Vertinnegave til lørdagstreff

Lørdagskvelden var en slik perfekt kveld. Med besøk til et vennepar, som jeg har gledet meg til lenge! Det var deilig mat, god drikke, og mye skravling, akkurat slik det skal være. Godt å få oppdatert seg litt!

Det er kjekt å ha med en vertinnegave, og det blir aldri feil med hjemmestrikka kjøkkenkluter. Fargene ble nøye valgt ut, og klutene pakket inn i en av disse fine cellofanposene fra Søstrene Grene.

Har du lyst til å lage dine egne kluter, finner du muligens litt inspirasjon her. Man trenger ikke være så veldig nøye på oppskriften, og jeg synes det viktigste er at kluten blir luftig nok til å tørke fort etter bruk. Det hindrer den i å bli sur. Ellers er det morsomt å eksperimentere med ulike teknikker, forskjellig bomullsgarn og farger. Og ja, hjemmestrikka kluter er verdens beste :)

søndag 13. januar 2013

Vaffellue x 2
Disse ble stikket før jul, av Abuelita Tjukk Merino fra Pickles, i Pickes oppskrift på Vaffellue. Det er fortsatt en morsom lue å strikke, og disse er laget i fargene aprikos og knall rødt.
Litt vittig at det ble så stor forskjell i størrelsen på luene til tross for at de er stikket etter samme mønster, samme pinnestørrelse og på samme tid, men den røde er altså en del mer baggy enn den aprikose. Snodig. 

Mønsteret er som sagt mye enklere å utføre enn det ser ut til, for det ser unektelig imponerende ut. Jeg må holde tellingen på rundene, det er egentlig det mest kompliserte i prosessen, ellers går det unna på et par tre, fire dager etter hvor mye tid jeg har til overs.

Om tellingen min er riktig, har jeg nå laget 6 slike vaffelluer. Ser ikke bort ifra at det blir flere!

Legg merke i forskjellen på størrelsen til tross for at det skal være helt likt.

Denne er mer baggy

Fin felling

lørdag 5. januar 2013

Nyttårsfangst i Venezia

Godt nytt år alle mine lesere! Og tusen takk for det gamle! Takk for all inspirasjon, alle kommentarer og besøk! Håper starten på det nye året er riktig godt og at det fortsetter slik.

Jeg avsluttet og startet det nye året sammen med Kjæresten i Venezia, Italia. Og hva tror der jeg fant sånn helt tilfeldig rett rundt hjørnet over et torg fra hotellet vi bodde på? Jo - godteributikk, eller som andre gjerne omtaler det som: Garnbutikk! Oj, oj! Butikken heter Lellabella. Kanskje noen fler som har vært der?

Hadde ikke planer om å oppsøke garn under oppholdet, men siste dagen vi gikk forbi, var det åpent, og jeg klarte ikke motstå fristelsen. Og glad er jeg for det! Stort utvalg, noe kjent, mye nytt og det hjerteligste møtet var med et garn som var av 100% kasjmir. Det er Cashmere by ixia, og den svært hjelpsomme og trivelige innehaveren kunne fortelle at det var laget spesielt til dem. Garnet er utrolig mykt og tynt (og dyrt *hysj*), et nøste på 50% var på 700 meter. Valgets kval slo til, men jeg klarte til slutt å bestemme meg for et nydelig nøste lett melert sjøgrønn som jeg har lyst til å lage et sjal av.

Jeg fikk visittkort av innehaveren og hun fortalte av de sendte garn over hele verden, det var bare å bestille om det skulle være noe mer. Dette var en flott opptur etter å ha møtt på mye syntetisk garn (spesielt akryl?) i en del andre italienske garnbutikker.

Innehaver og hennes far som var innom på besøk, ønsket hjertelig "Boun anno!" og vi vandret lykkelige videre i de Venetianske gater for å ta inn resten av årets siste dag.


Innehaver viste fram sitt eget strikketøy i tretråds kasjmir. Fantastisk mykt.

Smart å ha liggende framme prøver av ulike garn.


Rikt utvalg.

Vindusshopping I

Vindusshopping II

Vindusshopping III

Rikt utvalg i herlig kasjmirgarn i rosa/lilla

Rikt utvalg i herlig kasjmirgarn i rød/brunt

Rikt utvalg i herlig kasjmirgarn i blå/grønt 

Det er ingenting å si på skiltingen i byen. Her er det bare å følge på, så kommer man fram. Eller "sempre direzione diritto" - du kommer alltids fram om du følger strømmen!

Og her er fangsten min - deilig sjøgrønn med bittelitt melering som gir enda mer liv i garnet. Vakkert!

30grader og håndvask. Dette skal jeg passe godt på.

Om det ble strikket noe særlig i løpet av jule/nyttårshelgen? Neida! Hadde ikke tid! :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...