mandag 28. november 2011

Grønt sidelengs sjal



Jeg har strikket nok en versjon av Pickles sitt Sidelengs sjal. Det forrige var i fine bruntoner, dette er i olivengrønt og naturhvitt. Jeg synes sjalet ble fint, men er litt usikker på om det er helt mine farger.

Det olivengrønne er i deilig Abuelta Tjukk Merino og det naturhvite i vidundelig Pickles Økologisk Håndspunnet Bomull, tjukk. Jeg tror det er utsolgt for dette hos Pickles, og jeg kjøpte faktisk dette hvite nøstet i et kitt sammen med en annen farge av Abuelita Tjukk Merino som jeg ikke hadde bruk for der og da. Men jeg SKULLE ha det hvite nøstet med bomull. Hva gjør man ikke.... :)



søndag 27. november 2011

Denne gangen ble det mørkegrått

Koksgrå, vridd hals

Denne uka ble det er mørkegrå (koks) vridd hals strikket i Abuelita Tjukk Merino fra Pickles. Skal vi se, hvor langt har jeg kommet da? Dette skal bli den 16. halsen jeg strikker. Kanskje på tide å finne på noe annet? Nei, egentlig ikke. Nå sitter mønsteret så godt i fingrene og det er en fryd å strikke i så godt garn. Har faktisk allerede en ny på pinnene, den strikkes på bestilling :) Denne grå her, har jeg lagt i Epla-butikken min.

Det er 1. søndag i advent i dag, og jeg håper alle har en fin og fredfylt dag. Jeg registrerer at det er en del julemarkeder rundt i området og tenker på å tusle innom ett eller to. I tillegg er det så nydelig vær med knallblå himmel og sol, at det minner mer om fine høstdager med kanotur og pølsebål. Jeg har ikke engang laget klar adventsstaken her i huset... Fy skamme seg ;-)

torsdag 24. november 2011

Gratulerer, Inga!

Inga Sætre ble i dag tildelt Brageprisen for sin tegneserieroman Fallteknikk. Det synes jeg er utrolig stas. Gratulerer!!

Jeg er stor fan av Inga og også av Møkkajentene, og her kan du lese deres fine manifest;




PS. Det var Inga som tegnet den fine ikke-kjøp-mer-garn-headingen min tidligere i år :)

søndag 20. november 2011

Vridd hals til Epla-butikken min



Jeg liker fortsatt å strikke disse vridde halsene fra Pickles. Jeg har med dette fullført hals nummer 15, og det blir såpass mange at jeg nå legger ut et par til salgs på Epla-butikken. Disse selger jeg selvsagt etter avtale med Pickles-jentene.

Men dette med lys og fotografering er ikke enkelt om dagen: Føler at jeg havner i et blogg-vakuum der jeg ikke har tid til å fotografere noe på dagtid og kun har de helgene uten alt for mange andre planer til rådighet for å prøve utnytte det allerede begrensede lyset som er. I tillegg strikkes mange julegaver om dagen og de kan man jo ikke vise fram her, sånn i tilfelle mottaker leser bloggen min... 

Det er sikkert en vanlig utfordringer for de fleste blogger i disse dager, tenker jeg :) Ønsker dere en riktig god søndag!

Nydelige farger, vanskelige å gjengi i dårlig lys

torsdag 10. november 2011

Grønn omslagsjakke

Bitteliten omslagsjakke

De var drøye i bruk de nøstene av merionull jeg kjøpte hos Nøstebarn. Dette er tredje plagget jeg lager av garnet. Tidligere ble den en ribbegenser og en genser med raglandfelling

Denne gangen ble det en #1936 Rillestrikka omslagsjakke strikket på pinne 3,5 i størrelse 0-3 måneder. Og det tok laaaang tid. Ganske kjedelig å strikke, men den ble jo ganske søt. 

Og nå trenger jeg et nytt prosjekt. Spekulerer på en strikkedukke, men kjenner jeg ikke er helt klar for det. Kanskje Bella`s Mittens eller et sjal? Mest lyst til å lage det siste, selv om det første passer mest til årstiden vi er på vei inn i - brrr!!!!


PS. Tusen takk for alle hyggelige tilbakemeldingene på Tøff i trynet-klutene mine! Var litt spent på hvordan de ble motatt :) 

mandag 7. november 2011

Tøff i trynet-kluter

Kopptue med attitude

Ideen til disse klutene og etikettene kom etter at jeg spekulerte på hva jeg skulle bruke mine kule hodeskallepinner til. Løsningen ble noen lubne kluter i dobbel tråd Drops Paris

De er alle tilgjengelige i min Epla-butikk. (Sorry språkbruken, mamma!)

Svært tøyelige

Under arbeid

Roooosa

Stabel

søndag 6. november 2011

Kose-kanin


Jeg har strikket et kose-kanin (Cuddly) etter oppskrift av Tora Heggvik. Oppskriften finnes på Raverly og på bloggen Sommerfuglens verden. Jeg har brukt pinne 3,5 og 41 gram dobbel tråd Mandarin Petit. En søt og enkel lørdagsstrikk :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...