torsdag 28. april 2011

Strikk ditt eget royale bryllup


Jeg gleder meg stort til å følge bryllupet til Kate og Will i morgen.

Andre gleder seg tydeligvis mye mer enn meg, for dette overgår det meste jeg har sett. En dame ved navn Fiona Goble har laget denne boken, Knit Your Own Royal Wedding (følg lenken for å se mer, og ev. kjøpe boka på Amazone)

Denne omtalen av boken virker jo lovende for prosjektet;
"I have to admit, most things to do with the impending Royal Wedding make me want to poke things in my eyes. There is something, however, extremely charming about this book [...]"
Utdrag fra bokomtale

"Like many strokes of genius, this book started as a joke" har jeg lest om boken, og at det er humor i dette er det ingen tvil om! Sjekk denne fantastiske filmen med animerte royale figurer i en framstilling av bryllupet. Kanskje gir det en smakebit på hvordan den store dagen blir! :-D
Spander gjerne også på deg å ta en titt på den vittige omtalen av boken fra The Graham Norton Show i filmklippet under.


Jeg skal garantert se bryllupet i godt selskap i morgen, om jeg finner tid til det, så ser jeg ikke bort ifra at det blir strikket litt også (det er jo mange deilige timer med gjester, kjoler og hatter) men jeg kan love at jeg ikke skal strikke medlemmer av hverken den Britiske eller andre Europeisk kongefamilier ;-)

Godt bryllup!

søndag 24. april 2011

Mitt nye yndlingssjal


Endelig ferdig! Ikke at det egentlig har tatt så veldig lang tid å strikke, men jeg har vært så utålmodig med å ta det i bruk. Felte av de siste maskene i går kveld og festet de fire trådene i dag. Burde kanskje ha skylt det også for å få det noe slettere, men det hadde jeg bare ikke tid til!


Jeg har brukt det som var igjen av garnet av Fleece artist, etter at det forrige Multnomah-sjalet ble ferdig. På de siste omgangen begynte jeg å veie garnet for å være sikker på at jeg ikke skulle gå tom på siste runde. Det gikk med ca 3 gram på en runde mot slutten, og da det var 6 gram igjen gikk jeg løs på siste runde med farget garn.

Den hvite grunnfargen er av Abuelita baby merino kjøpt hos Pickles. Jeg synes disse to garnene står seg godt til hverandre og sjalet er supermjukt og godt. Og det ble ganske stort. 1.45 meter fra ytterspiss til ytterspiss og 45 cm fra midten bak til ytterste tupp.

Sjalet mitt er inspiret av Silk Kerchief på Ravelry, men oppskriften er ikke lengre tilgjengelig der. Så da ble det til at jeg improviserte.

Kjæresten mener han blir litt svimmel av å se på det...

Sjalet er strikket på pinne 3,5 og jeg har økt en maske på begynnelsen og slutten av hver omgang, i tillegg økt en maske på hver siden av midtmasken annen hver omgang. (Altså økt 2 og 4 masker hver sin omgang, totalt 6 masker økt før fargeskift).

Nå går det så absolutt mot varmere dager og det er nesten litt synd å si at det heldigvis er litt småkjølig på kveldene så jeg får brukt sjalet da :-)

Fine striper

Nok garn til sjalets siste stripe!

fredag 22. april 2011

Sikring mot stor fallhøyde

Garnpose (egentlig skopose) og spede erterblomster i ivrig vekst.

Jeg sitter gjerne på balkongen min og strikker når dagene er så fine og varme som de er nå. I mitt hode har jeg sett for meg garnnøster falle fra balkongen ned på bakken tre etasjer under, hvorpå den blir angrepet av naboens rødhårede katt... Ikke gøy! Selv om man er nøye og passer på så faller alltid nøstet ned på gulvet iblant.

Så kom jeg på den utrolig lure ideen om å putte garnet i en av skoposene fra Søstrene Grene, og henge denne på gelenderet. Vips! Ingen nøster på gulvet, ei heller på bakken ca. 8 meter under. Oj, så smart jeg synes jeg er ;-)

Hadde jeg vært skikkelig flink, så hadde jeg selvsagt sydd denne garnposen selv, men nå har jeg så mange strikkeprosjekter på gang som går forran.

Nå skal strikketøyet vike på balkongen for hvitløksmarinerte lammekoteletter som skal grilles på gassgrillen vår. Mmmm... herlige påskedager!!

onsdag 20. april 2011

Multnomah sjal av Sommerfuglgarn

Sjal av garn fra Fleece Artist

Husker dere garnet jeg tok med meg fra Sommerfuglen i København? Det som jeg ble skeptisk til da jeg syntes fargene ble helt ulikt det jeg hadde sett for meg?

Vel, jeg fulgte deres råd om å fortsette på prosjektet jeg påbegynte og det ble et nytt Multnomah sjal (norsk oppskrift). Da jeg så ble ferdig med sjalet, synes jeg det ble ganske fint. Jeg digger spesielt de blå stripene som gir en fin kontrast og ro i de ellers dramatiske rød og gule fargetonene.

Garnet er av Fleece Artist og jeg syntes det er godt å strikke med. Det ble en del igjen av garnet og det har jeg allerede tatt i bruk i et annet prosjekt, og det synes jeg er minst like fint. Gleder meg til å vise det fram!

Men NÅ blir det ikke flere Multnomah-sjal på en stund. Tror jeg.

Fortsatt riktig god påske ønskes fra Tigerstaden i nydelig solskinn!

fredag 15. april 2011

Knekkebrød-kitt (eller: gøy med cellofan)

Knekkebrødblanding som gavepakke, vertinnegave, en smakfull oppmerksomhet.

Jeg har (som svært mange andre bloggere) fått litt dilla på å lage knekkebrød. Og når jeg finner noe jeg synes er fint, begynner jeg gjerne med forsktig misjonering. Så nå vil jeg slå av et slag for hjemmelaget knekkebrød. Oppskriften har jeg fra bloggen til Sekrina, etter tips fra en venninne.

Jeg har laget mange omganger selv av knekkebrødet. Jeg har sett de selger slike ferdigpakker (du vet, tilsett kun vann) i butikkene. Så derfor kom jeg på at jeg vil gjøre det selv. Kjøpte en rull med cellofan (grisebillig på Biltema), skrev ut innholdet i pakken og framgangsmåten og laminerte dette. Det aller morsomste er å måle opp de forskjellige ingrediensene og å få disse ned i kremerhuset av cellofan uten at alt blander seg. Det ser bare så mye stiligere ut da. Og estetikk liker vi ;-)

Jeg har ikke varmluft selv, men steker knekkebrødet noe lengre enn oppskriften sier. Har også kommet over tips om å steke de siste 10-15 minuttene med ovnsdøren åpen for å sikre at jeg får ut all fukten. Så lar jeg de bare stå så lenge som det trengs i ovnen, til de er sprø og fine.

Skrevet ut oppskrift/innhold i pakken sammen med framgangsmåte, lamineres så.

Oppbevares i min brødkurv en kort periode før det blir spist opp.

Har også sett diskusjoner rundt oppbevaring av knekkebrødene. Mange, også jeg, plages av at knekkebrødene blir litt myke dersom de oppbevares tett med lokk. Det kommer nok av at de ikke har stekt akkurat så lenge som de skulle, tenker jeg. Jeg har kommet fram til at det som fungerer aller beste er å oppbevare dem i min hekla brødkurv, og gjerne med et lite kjøkkenhåndkle over. De ligger de luftig, og beskyttet. I tillegg går de gjerne så fort unna at de ikke blir liggende lenge før det er tomt.

Et knekkebrød-kitt og en heklet brødkurv må da være en trivelig presang å få?

Vil ønske alle en riktig god helg! 

torsdag 14. april 2011

Påskelotterivinner og påskevinen


Da var det på tide å foreta trekning av Påskelotteriet hos Strikk og tøys *trommevirvel*

Jeg har kommet over så mange nye blogger underveis, kjempegøy!

222 lodd har jeg talt opp. Jeg synes dette er så overveldende mange at jeg har bestemt meg for å trekke to trøstepremier i tillegg. Det skulle bare mangle! Det er så hyggelig at så mange ville være med! I tillegg til vinneren skal altså to ekstra skal få hver sin påskeklut og alle vinnerne skal på lov til å velge om de vil ha en kul gul klut, eller en fin lilla klut.

Også denne gangen ble Random.org min hjelper i trekningen. Etter at alle loddene er listet opp i et exel-ark i den rekkefølgen de kom inn, tastet jeg inn totalen og trykket jeg på knappen og får fram lodd nr. 50 som vinner av lotteriet.

Den som har dette loddet er Renate med bloggen Hverdagsliv, så den kule pipp-knaggen og påskeklut går til Vest-Agder! Gratulerer!
Vinner av klut og knagg!

Så over til trøstepremiene. Første vinner av trøstepremie er Tina fra Tinas kårner. Så kluten går til Nord-Trønderlag så snart Tina har sendt meg sin adresse og fortalt meg om hun vil ha en gul klut eller en lilla klut.

Så over til siste trøstepremie, lodd nummer 139 er trukket og der finner jeg søte Rangla som skriver bloggen Løyen på Tøyen. Kjempehyggelig at siste trøstepremien gikk til naboen rett oppi bakken :-D Rangla, fortell meg hvilken farge klut du vil ha, så kan jeg stikke oppom med den til deg!

Vant du ikke, men har fortsatt lyst på påskeklut eller andre kluter er du selvsagt hjertelig velkommen til min Epla-butikk!
.
Nå har jeg vært på Vinmonopolet og skaffet innhold til årets BiP (Bag in Påskeegg). I år ble det en Italiener (igjen), en Allegrini Valpolicella DOC. Nam! Den er for lett til å stå til påskelammet, så der anbefaler jeg å gå for en kraftigere vin, men denne egner seg svært godt til lysere kjøtt (fisk, fugl) eller til bare å nyte.
.

Sånn, da ser jeg at påskestemningen begynner å sette seg godt ikke bare her i huset, men også rundt omkring i de mange blogger. Digg!

onsdag 13. april 2011

Fine, lubne kluter til påske


Fine kluter i sesongriktige farger

Som så mange andre har jeg latt meg begeistre av klutene som Ulla-Bella har laget. De strikkes fra hjørne til hjørne og har en fin hullrad som neste ser ut som en blonde.

Jeg har funnet fram til bomullsrester i korrekte påskefarger. Og jeg har brukt gramvekten min til å veie når jeg har kommet halvveis i kluten og må begynne felle igjen. Funker som fy!

Den grønne kluten er Mandarin Naturell, dobbel trå, strikket på pinne 5. Den ble grovest av disse og jeg vil tro den har en ganske god skureeffekt.

Den gule er strikket i Tuva helårsgarn, med dobbel tråd på pinne 6 og er den som ble mest lubben.

Den lilla og hvite er begge strikket med enkel tråd av Grønhøj garn, soft cotton 8/4,. men den lilla på pinne 4,5 og den hvite på pinne 5. Jeg tror jeg synes det ble best på pinne 5.

Om jeg skal ta i bruk disse på kjøkkenet eller badet, har jeg ikke bestemt meg for enda.


PS. I dag er siste dag til å bli med i mitt påskelotteri! Fristen for å delta er ut dagen (fram til midnatt) og i morgen trekker jeg en vinner.

mandag 11. april 2011

Bomullspads i dine yndlingsfarger

Trippelrosa

Det er gøy å se at bomullspadsene faller i smak i Epla-butikken min. Det har inspirert meg til å utvide sortementet til flere farger. Gøy å finne fram til delikate kombinasjoner :-) Å strikke disse er ganske raskt og enkelt gjort, men du verden så mange løse tråder å feste! Bruker nesten mer tid på det en strikkingen...

Babyblå og rosa

Lys blågrønn

Tuttifrutti

Gult dobbelt opp

Delikat rosa

Pastell grønn og rosa

Grønt og gult

Rosa og gult

Lys rosa og gult

Etter mitt første innlegg om bomullspadsene mine, var det en leser som gjorde meg oppmerksom på at Drops også har laget bomullspads (her har jeg funnet fram til siden deres). Det var nesten litt nedtur, men veldig greitt å bli gjodt oppmerksom på, for jeg trodde naivt nok at jeg var den første som kom på denne ideen... :-S  Ser også på Ravelry at der ligger oppskrift på fine runde heklede bomullspads og bomullsdotter (disse lenkene krever innlogging).

Men selv om andre har gjort det før meg, så trenger det jo ikke bety at det er en dårlig ide, kanskje heller tvert imot :-D

Håper dere har en riktig god start på uka!

søndag 10. april 2011

Patentstrikk i to farger


Ha! Det gikk til slutt! Etter mye feiling og prøving... Jeg har strikket en bitteliten klut i patentstrikk med TO farger!! Det startet vel med at Pickles la ut oppskrift på denne kluten, og jeg kjøpte et par nøster av bomullsgarnet til Søstrene Grene

Jeg har ikke strikket patentstrikk før (kun halvpatent) og ihvertfall ikke med to farger. Jeg leste oppskriften, men det ble bare ikke riktig... Lettere frustrert uttrykte jeg min misnøye på Facebook-siden min. Og som man roper får man svar!

Susann tok seg bryet med å gi meg gode, utfyllende tips. Disse er som følger;

Ikke strikk vanlig patentstrikk, da går det garantert gæli. Prøv slik: 1. omgang: Farge 1, strikk en rett, en vrang pinnen ut. Farge 2, strikk en rett, en vrang pinnen ut - i samme retning som med farge 1.
Omgang 2: Farge 1 str en rett, en v
rang omg ut, men hver r m str i m i forrige omg slik at tråden for farge 2 "detter ned".

Farge 2 str en rett, en vr omg ut, men hver vr m str i m i forrige omg slik at tråden for farge 1 "detter ned".
Omgang 3: Farge 1, som omg 2, men nå skal den vr m str i m i forrige omg. Farge 2, som omg 2, men den r m str i m i forrige omg.
Nå ser du gangen i det, og etter det jeg prøvde her i sted, skal dette bli riktig =)


(Gjengitt med tilatelse fra Susann.)

Jeg er til tider spesielt tungnem, men da jeg så til slutt skjønte at jeg ikke skal gjennta omgang 1 og 2 hver gang, men kun de siste to omgangen, så ble det orden på sakene. Så gøy å få det til! Og så stilig det ble, om jeg skal få si det ubeskjedent selv :-)

Bomullsgarnet til Søstrene Grene? Jo, jeg synes det virker fint. Det er mykt og godt, med mange fine garger. Spent på hvordan det holder bruk og vask.

Har du lyst til å prøve lage slik klut selv, så har jeg altså lagt opp 28 masker på pinne 4,5 med dobbel tråd.

Igjen Susann, tusen takk for hjelpen!! Uvurderlig!

tirsdag 5. april 2011

Skeptisk.... (uten grunn?)

Kaos (Fleece Artist) til venstre, estetikk (Evilla) til høyre.

La meg ta dere gjennom en liten nedtur jeg har opplevd. Dere husker kanskje det multifargede garnet fra Fleece Artist som jeg kjøpe på Sommerfuglen i København? Det er mulig det var usedvanlig naivt og lite kunnskapsrikt av meg å tro at det skulle være et garn i fine graderinger der fargene tonet seg dust over ihverandre. For det gjorde det så absolutt ikke. Enn så lovende det så ut da jeg kjøpte hespet.


Dette syntes jeg var litt snordig. Men så ser jeg på hespene av det multifargede Evilla. Det er "kaotisk" og urolilg i fargene før jeg nøstet dem. Så da lurer jeg på om det er "regelen"? Fint hespe ton i ton blir kaos nøste, kaotisk hespe blir nydelig ton i ton nøste, eller blir dette å generalisere på et heller svakt empirisk grunnlag?

Det er her jeg kjenner at mine manglende garnkunnskaper bryter hardt og brutalt igjennom.

Slik ble en rillejakke strikket i Evilla. Fargene er nydelige.
Helt nydelige. Se flere bilder her.

Så over til sjalet jeg har begyne å stikke her av mitt nye nøste fra Fleece Artist. Jeg gikk på en liten smell og holdt på å gi opp med en gang. Det var jo ikke sånn jeg hadde sett for meg at det skulle bli! Så har vi skuet på hverandre i et par dager. Rekker opp? Fortsette å strikke? Hmm.... På den positive siden er dette garnet fantastisk nydelig mykt og godt å ta på. Evilla er mye mer rustikk og grovere, og jeg sverger, jeg blir klissete på fingrene av å strikke med det. (Lanolin? Igjen - manglende kunnskap.)

Nå har jeg kommet fram til at jeg skal dure på og fortsette strikke på sjalet. Dersom man ser på det på litt avstand og kanskje myser litt, så har det en ganske frisk og fin rødoransj tone. Og det kjennes fortsatt utrolig mykt og godt mot huden!

Ok da....

mandag 4. april 2011

Grå flettehals og en award

Grå flettehals, litt eksklusiv.

Fine fletter

For en tid siden strikket jeg en hals med flettemønster, mønster etter eget hode. Jeg har brukt pinne 10 og garnet er Tinde. Vet ikke helt hva jeg hadde sett for meg at det skulle bli. Kanskje sånn omtrent slik resultatet ble? Fornøyd? Joa, forsåvidt. Det er uansett ganske gøy å strikke fletter :-)


Her om dagen fikk jeg overraskende en hyggelig award fra søte Ane med den fine Anes kreative blogg . Hun har blant annet strikket noen utrolig fine telysholdere som jeg tror jeg må prøve meg på en gang :-) Så igjen Ane, tusen takk for award og fine ord!

Med awarden følger en utfordring, så her kommer 10 spørsmål og (forsøk på mer eller mindre fornuftige) svar.

1.  Hvorfor begynte du å blogge?
Tja, jeg er ikke helt sikker. Jeg hadde nok lyst til å jobbe litt mer med tekst, med foto og bildebehandling, litt grafisk arbeid. Å finne fram til mitt eget uttrykk. Og fant at blogg var en fint måte for meg å prøve dette på. Samt for å holde en viss oversikt over det jeg lager.

2. Hvilke blogger følger du?
Jeg følger først og fremst håndarbeidsblogger (for det meste strikk) samt noen matblogger og illustratører. Det hender jeg ramler innom reiseblogger og en og annen interiørblogg og.

3. Favoritt makeup?
Hæ? Forstår ikke spørsmålet... Merke? Type?

4. Favoritt klesmerke?
For det meste H&M, Cubus, Lindex og slikt, men har dere sett de fine kjolene Tulip&Tatamo lager?! Jeg har en kjole fra dem. Herlig!

5. Ditt "MÅ" ha makeup produkt?
Håndkrem regnes kanskje ikke som makeup? Ok da, lebestift...

6. Favorittfarge?
Jeg prøver påstå at det er rosa, men bruker ikke mye rosa selv. Grønt kanskje? Blått? Brunt? Svart? Lilla? Tja....

7. Favoritt parfyme?
Det er ei sånn lillarosa flaske, husker ikke navnet... De har bytta design siste årene. Det var min pappa som kjøpe den til meg første gangen. Han hadde svært god sans for parfymer og smykker. Jeg har holdt meg til den parfymen siden :-)

8. Favoritt film?
Må jeg velge bare en?
Tja, så Inglourious Basterds av Tarantion her om dagen - blodig, men strålende film! Brad Pitt i sin beste rolle! Filmen er genial på mange nivåer.

9. Hvilket land vil du reise til og hvorfor?
Italia. Hvorfor? Ehh... fordi jeg fortsatt ikke har lært meg språket (i likhet med karatkeren til Brad Pitt i nettopp omtalte film). Vi kan kalle det studiereise ;-)

10. 5 ting du må ha i veska?
Mobil, gps, husnøkler, penger og gjerne et strikketøy om det passer seg slik.

Jeg sender awarden videre til alle som ønsker ta utfordringen.

Og før jeg avslutter helt for dagen, ta en titt på denne herlige videoen. Det er låta History av Groove Armada feat. Will Young. Det var en av mine gode rockevenninner som gjorde meg oppmerksom på låta og jeg har vært hekta siden. Garanterer godt humør etter du har hørt og sett den!

Dance!

lørdag 2. april 2011

Dobbeltvridd hals i multifarge

Fin hals til Hedda

Vridd hals nr. 8 er pakket og sendt til en ny eier. Den er laget bittelitt minder (81 isteden for 87 masker) for å passe til ei jente. Oppskriften er igjen fra Pickles. Garnet er også fra dem, nemlig det alltid like nydelige Abuelita Tjukk Merino. Garnet er godt å jobbe med og resultatet blir supermykt og godt. Dette er første gang jeg har prøvd det multifargede Abuelita, og jeg må innrømme at jeg var bittelitt spent på hvordan resultatet ville bli. Ingen grunn til bekymring. Det ble tøft! Mønsteret vrir seg en vei, og fargen snor seg rundt halsen den andre veien. Stilig!

Mønster vridd til høyre, farge vridd til venstre

Jeg liker å være økonomisk med garnet, og det er litt irriternde å sitte igjen med en god neve når jeg har felt av arbeidet. Med disse halsene kan man jo bare stikke til nøstet er tomt. Men enda verre er det selvsagt når man bommer på fellingen, og går tomt for garn før de siste maskene er felt og må rekke opp for å starte på ny. Her satt jeg igjen med ikke mer enn en meter etter siste maske var felt. Ha! (Dette ble kanskje litt vel strikkenerdete kjenner jeg, men tipper flere kjenner seg igjen? :-S)

Hårfin beregning! Ha!

Pakken er som sagt allerede sendt, og kanskje har mottakeren allerde fått den og er forhåpentligvis fornøyd! Det er ikke blitt helt vår enda, så hun kan sikkert bruke den noen dager til før sola slipper helt til.

Håper dere har en hyggelig og trivelig lørdag!

Pakket og klar, med en ekstra påskehilsen :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...