fredag 27. januar 2023

Litt ego-strikk må til!

 


Jeg har laget meg min egen Stølen-genser! Jeg så mamma strikke en til min nevø, og jeg syntes den var så fint. Og da det i tillegg dukket opp et tilbud på nett, midt under pandemien da vi uansett ikke kunne gjøre noe annet, slo jeg til på en garnpakke. Og det til tross for at jeg har nok av annet garn å ta meg til. Dere vet hvordan det er... 

Av en eller annen grunn ble da dette arbeidet liggende og ikke fullført etter påbegynnelse. Og med flytting, mye jobb, påbegynt studier, ble det litt glemt. Helt til det igjen dukket opp i en flyttekasse. Eller var det på hytta, kanskje? 

Når jeg så fikk samlet litt overskudd, gitt det rasende fort å fullføre prosjektet. Pinne 6 og et mønster som er greit å følge, fikser saken. 
Jeg synes det ble en veldig fin genser, jeg liker å bruke den, men den nuppet veldig fort.

Garnpakke hos Viking garn her.
Hobbygarn 928 Petrol, 900 Hvit og 929 Lys Petrol

torsdag 16. juni 2022

Liggeunderlag til valpen

Helt fra vi fikk vår lille huskyvalp i hus, har hun lagt sin elsk på de strikka sitteunderlagene jeg har laget. Oppskrift på disse finner du som alltid her


Roma, 9 uker gammel

Valpen vokser fort, med ca en kilo i uka og sitteunderlagene ble raskt litt små. Det går selvsagt fint å lappe med et par stykker, men jeg fikk lyst til å lage et eget til henne.


Som sagt, så gjort! Jeg kjøpte inn masse Vamsegarn fra Rauma og valgte farger jeg synes står godt til henne. Hun har et blått og et brunt øye og den brunoransje fargen på garnet, står perfekt til dette.

Framgangsmåte: 
Jeg startet her likt som på sitteunderlagene. 
- Brukte rundpinne størrelse 9
- La opp tre masker
- Strikk videre med økning i starten av hver rad.
- Fortsette med å øke en maske på hver rad fram til jeg hadde strikket ca 6 nøster
- Deretter gikk jeg over til å øke kun på annen hver rad, og samtidig felle av på andre siden. Dette fordi jeg ønsket en rektangulær form på teppet, ikke kvadratisk. Fortsatt slik med ca 3 nøster, altså øke og felle annen hver side.
- Deretter avsluttet jeg som jeg pleier på sitteunderlagene, feller en maske på hver rad fram til det kun gjenstår tre masker, som jeg så feller av.

Toving: Underlaget var DIGERT før jeg tovet det. Slang teppet inn i vaskemaskin sammen med noen håndklær på 40 grader, en god klunk med grønnsåpe, og dette gjentok jeg 3 ganger til jeg syntes det hadde fått korrekt størrelse og tetthet. 

Tips: Jeg festet ingen tråder før jeg tovet teppet og bare gikk over og friserte litt da det var ferdig for å gjøre det pent.


Roma, 5 måneder har fått et teppe som passer

Totalt gikk det her med ca 15 nøster, totalt 750 gram. Likte hun dette nye underlaget? Åja! Det brukes flittig og jeg tenker det skal få bli med på fjelltur. Det er til og med så stort at det også er plass til en kamerat <3

onsdag 9. februar 2022

Vinterbamse!Denne har tatt noe tid å få ferdig! Ikke fordi det tar lang tid å strikke, men jeg har ventet i evigheter på garn...

Dette er Alafossloopi, og det skal være problemer med leveransen fra produsent. Etter 7-8 måneder i bestilling, dukket den brune og hvite fargen opp. So far, so good. Men de rosa nøstene lot vente på seg. Til slutt var det en årvåken venninne av meg som oppdaget et par nøster på en garnbutikk på Majorstua i Oslo. Jeg fikk sikra meg et par (g)ullskatter og prosjektet var i gang!

Fargen på de rosa nøstene er "Winter Morning" og det brune garnet er samme fargen som en brunbjørn, så navnet genseren har fått av meg er "Vinterbamse".
Mønsteret  er selvsagt av Linka Neumann og heter "Føyka"


Genseren er allerede i bruk, og har fått seg en runde på ski. Det blir forhåpentligvis flere runder, til tross for sørgelig lite snø i år.

Jeg har strikket en av Villmarksgenserne fra før, her kan du lese mer om den.

Prosjektside på Ravelry finner du i lenken her (krever innlogging)
 

mandag 3. januar 2022

177.320 masker til lillebror

 Min lillebror ønsket seg et restegarnpledd etter at hadde lagt sin elske på de to jeg har laget tidligere. Jeg har strikket et til meg selv, og et til min ektemann fra før.


Med to tepper allerede laget, var det faktisk litt slunkent med garn i egen beholdning og jeg gikk derfor ut i SoMe og spurte mine FB-venner om det var noen som hadde noe å avse, og til min store glede var det nemlig flere vil villig donerte noen rester! Veldig takknemlig og jeg har under arbeidet av dette teppet tenkt på min bror som skulle få det, og på alle som har donert noen nøster til prosjektet. Veldig koselig!

Her har jeg som også tidligere, lagt opp 260 masker på pinne 3,5 og strikket riller så lenge jeg orka. Pleddet ble ca 1,15 bredt og 1,58 langt. Estimatet tilsier ca 177.320 masker :)

Prosjektsiden på Ravelry her (krever innlogging)

Jeg startet på dette pleddet i mars og ble ferdig i desember samme år, så i min bok er dette unnagjort i rekordfart! Det hadde jeg ikke trodd jeg skulle klare, men jeg har strikket en del på kveldstid og på hytta i Valdres hvor arbeidet stort sett har ligget. Og med 117 dager på hytta i løpet av 2021, så har det i snitt blitt 1516 masker pr dag på hytta. Også det hørtes mye ut, men tiden går jo fort når man først er i siget. 

Bare eeeen stripe til..... ;-)

onsdag 8. desember 2021

Holiday Slipover

Ok, så ble jeg trendy jeg og... Eller - jeg kommer i hver fall diltende etter på et tidspunkt ;-)
Men altså, det må jeg si. Dette plagget her er så deilig! Holiday Slipover FTW

Strikkevest er et utrolig anvendelig plagg. Varmer godt. Gjør gamle plagg "nye".


Dette er det første jeg strikker av PetitKnit og jeg blir stadig mer imponert over alt det fine hun lager. Sjekk ut nettsida!

Jeg strikket min vest i garnet Air og Brushed Alpaca Silk fra Drops. Dessverre har jeg glemt å notere på Ravelry HVOR MYE garn jeg brukte, og også hvilken størrelse jeg lagde. Der har du meg.

En alternering på oppskriften ble gjort. Det skulle felles med Italiensk avfelling. Jeg googlet, så youtube-filmer, leste beskrivelser i flere dager, men klarte ikke få teken på det. Så jeg endte med å felle av som vanlig. Det ble helt greit. 

Vesten strikkes på store pinner, nr 9 og 10, så det går fort. Men jeg syntes det var overraskende knotete å plukke opp masker ved ermene for å strikke vrangbord. Et tips kan kanskje være å plukke opp maskene med en mye mindre pinne. Med størrelse 9 eller 10 fikk ikke jeg til. 

onsdag 3. mars 2021

Restegarnpledd til ektemannen


Min kjære mann hadde det med å knabbe mitt eget restagarnpledd, så da fikk jeg vel lage et eget til han da. Jeg lovet at det skulle være ferdig til jul, men sa ikke noe om til hvilket år, men nå ble det ferdig i tide til påske i alle fall :)

Dette pleddet er laget på samme lest som det første, og måler 1,15 m i bredden og er 1,55 langt.

Slik gjør du:

- legg opp 260 master på pinne 3,5

- Strikk riller til ønsket lengde. 

Pledd ferdig, ektemann glad <3

fredag 26. februar 2021

Tirillgenser - omsider!

Oj, denne tok sin tid, gitt! Jeg husker jeg starte på genseren på venninnetur på Finse med den nydelige forfatteren av bloggen Litlo&Kalen leeeenge før vi hadde hørt noe om Covid-19, og den kommende pandemien. Men det måtte visst en pandemi til før jeg kom i mål med genseren. 

Strikket i nydelig Alpakka fra Sandnesgarn på pinne 3,5. Det korrekte navnet på genseren er Tiril Snøkrystall Pullover, sjekk lenke videre til oppskriften fra min Ravelry-side.

Så - genseren hadde altså oppstart november 2019  og ble fullført før jul 2020. Skjønner egentlig ikke hvorfor det skulle ta så lang tid, for mønsteret var ganske morsomt å strikke og ble meget penere enn jeg hadde sett for meg. Jeg vil ikke si jeg er kjent for å strikke pene mønster i flere farger, mer her var dog kun to farger og mønsteret var enkelt å følge.


Så Tiril, i tillegg til å ha en vakker strikkekolleksjon må vi jo også passe på å gratulere med fantastisk innsats og resultat fra VM! Du er rå!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...