onsdag 21. februar 2024

Alasuq polar i alafosslopi

 


Meg, genseren og mine to pelsklinger

Så fikk også jeg min egen Alasuq. Det som tok lengst tid her, var å bestemme meg for hvilke farger jeg ville bruke. Er det ikke ofte slik?

Fargene jeg til slutt endte opp meg er; 
Rusvart - 5H som grunnfarge.
White - 51
Light Indigo - 958
Yello - 1557
Brick Heather - 9431 (dette er Lettlopi i dobbel tråd)

Prosjektsiden på Ravelry finner du her (krever innlogging, gratis å opprette bruker)

Oppskrifta har jeg henta fra boka Villkarksgensere av Linka Neumann.

Fra før av har jeg også strikket "Potegenseren" og Føyka, og jeg har pr dags dato enda en potegenser på pinnene. Den er det min mann som tålmodig venter på skal bli ferdig :-D


Forsøk på selfie, med hund


Trådfesting kommer aldri til å bli gøy

onsdag 22. november 2023

Gjenbrukspuslekalender

Her er mitt tips til hvordan du kan lage en adventskalender som både er rimelig eller gratis, gjenbrukt og tør jeg påstå bærekraftig? I det minste gøy, under forutsetning av at du har det minste snev av interesse for puslespill. Det er også en fordel om du har sans for jul og liker kose deg i adventstiden :)

Her tenker jeg og du kan stæsje det opp og gjøre det så fancy som du bare orker, men du kommer minst like langt det å gjøre det så enkelt som jeg har gjort. 

Slik gjorde jeg det: 
1) Ta et puslespill. Du velger selv hvor mange brikker puslespillet skal ha. Her gjør du en vurdering på hvilket nivå det er på mottakeren. Er dette til et barn? Til deg selv? Til far, mor, eller besteforeldre? Er det fellesprosjekt for familien? Det er utrolig gøy å sette av litt tid sammen ila dagen for pusle litt sammen. Jeg gikk for 1000 brikker, delte dette på 24 og kom fram til 41,6666666667 brikker, og fordeler med det ca 41-42 brikker pr "luke". 

2) Jeg gjorde det så enkelt at jeg tok 24 småposer fra kjøkkenskapet. Du kan selvsagt bruke flotte juleposer, små gaveesker eller hva du ønsker, men disse posene fungerer fint til mitt bruk (jeg skal ha denne selv) og posene kan jeg bruke om igjen til høsten når jeg skal ut i skogen og finne bær.

3) Jeg valgte å gjøre meg selv den tjenesten at jeg plukket ut kantbrikker først og nummererte disse posene som de første, altså luke 1, luke 2, luke 3 osv. Det trenger du ikke gjøre, men jeg ser for meg at det er en sympatisk start på puslespillet for en selv.Lavbudsjett adventskalender med gjenbrukspuslespill

I min kalender brukte jeg et puslespill jeg hadde liggende fra før. Det kan være julemotiv, men det trenger det ikke være.

Vil du ha et nytt puslespill, så finner du mange puslespill på Finn.no, både til salgs og de som gis bort. 
Jeg har hatt glede av å bytte bruke puslespill med venner og kollegaer. Kanskje kan du foreslå å lage en puslekalender og bytte med en venn?

God bærekraftig, fredfull førjulstid!

fredag 27. januar 2023

Litt ego-strikk må til!

 


Jeg har laget meg min egen Stølen-genser! Jeg så mamma strikke en til min nevø, og jeg syntes den var så fint. Og da det i tillegg dukket opp et tilbud på nett, midt under pandemien da vi uansett ikke kunne gjøre noe annet, slo jeg til på en garnpakke. Og det til tross for at jeg har nok av annet garn å ta meg til. Dere vet hvordan det er... 

Av en eller annen grunn ble da dette arbeidet liggende og ikke fullført etter påbegynnelse. Og med flytting, mye jobb, påbegynt studier, ble det litt glemt. Helt til det igjen dukket opp i en flyttekasse. Eller var det på hytta, kanskje? 

Når jeg så fikk samlet litt overskudd, gitt det rasende fort å fullføre prosjektet. Pinne 6 og et mønster som er greit å følge, fikser saken. 
Jeg synes det ble en veldig fin genser, jeg liker å bruke den, men den nuppet veldig fort.

Garnpakke hos Viking garn her.
Hobbygarn 928 Petrol, 900 Hvit og 929 Lys Petrol

torsdag 16. juni 2022

Liggeunderlag til valpen

Helt fra vi fikk vår lille huskyvalp i hus, har hun lagt sin elsk på de strikka sitteunderlagene jeg har laget. Oppskrift på disse finner du som alltid her


Roma, 9 uker gammel

Valpen vokser fort, med ca en kilo i uka og sitteunderlagene ble raskt litt små. Det går selvsagt fint å lappe med et par stykker, men jeg fikk lyst til å lage et eget til henne.


Som sagt, så gjort! Jeg kjøpte inn masse Vamsegarn fra Rauma og valgte farger jeg synes står godt til henne. Hun har et blått og et brunt øye og den brunoransje fargen på garnet, står perfekt til dette.

Framgangsmåte: 
Jeg startet her likt som på sitteunderlagene. 
- Brukte rundpinne størrelse 9
- La opp tre masker
- Strikk videre med økning i starten av hver rad.
- Fortsette med å øke en maske på hver rad fram til jeg hadde strikket ca 6 nøster
- Deretter gikk jeg over til å øke kun på annen hver rad, og samtidig felle av på andre siden. Dette fordi jeg ønsket en rektangulær form på teppet, ikke kvadratisk. Fortsatt slik med ca 3 nøster, altså øke og felle annen hver side.
- Deretter avsluttet jeg som jeg pleier på sitteunderlagene, feller en maske på hver rad fram til det kun gjenstår tre masker, som jeg så feller av.

Toving: Underlaget var DIGERT før jeg tovet det. Slang teppet inn i vaskemaskin sammen med noen håndklær på 40 grader, en god klunk med grønnsåpe, og dette gjentok jeg 3 ganger til jeg syntes det hadde fått korrekt størrelse og tetthet. 

Tips: Jeg festet ingen tråder før jeg tovet teppet og bare gikk over og friserte litt da det var ferdig for å gjøre det pent.


Roma, 5 måneder har fått et teppe som passer

Totalt gikk det her med ca 15 nøster, totalt 750 gram. Likte hun dette nye underlaget? Åja! Det brukes flittig og jeg tenker det skal få bli med på fjelltur. Det er til og med så stort at det også er plass til en kamerat <3

onsdag 9. februar 2022

Vinterbamse!Denne har tatt noe tid å få ferdig! Ikke fordi det tar lang tid å strikke, men jeg har ventet i evigheter på garn...

Dette er Alafossloopi, og det skal være problemer med leveransen fra produsent. Etter 7-8 måneder i bestilling, dukket den brune og hvite fargen opp. So far, so good. Men de rosa nøstene lot vente på seg. Til slutt var det en årvåken venninne av meg som oppdaget et par nøster på en garnbutikk på Majorstua i Oslo. Jeg fikk sikra meg et par (g)ullskatter og prosjektet var i gang!

Fargen på de rosa nøstene er "Winter Morning" og det brune garnet er samme fargen som en brunbjørn, så navnet genseren har fått av meg er "Vinterbamse".
Mønsteret  er selvsagt av Linka Neumann og heter "Føyka"


Genseren er allerede i bruk, og har fått seg en runde på ski. Det blir forhåpentligvis flere runder, til tross for sørgelig lite snø i år.

Jeg har strikket en av Villmarksgenserne fra før, her kan du lese mer om den.

Prosjektside på Ravelry finner du i lenken her (krever innlogging)
 

mandag 3. januar 2022

177.320 masker til lillebror

 Min lillebror ønsket seg et restegarnpledd etter at hadde lagt sin elske på de to jeg har laget tidligere. Jeg har strikket et til meg selv, og et til min ektemann fra før.


Med to tepper allerede laget, var det faktisk litt slunkent med garn i egen beholdning og jeg gikk derfor ut i SoMe og spurte mine FB-venner om det var noen som hadde noe å avse, og til min store glede var det nemlig flere vil villig donerte noen rester! Veldig takknemlig og jeg har under arbeidet av dette teppet tenkt på min bror som skulle få det, og på alle som har donert noen nøster til prosjektet. Veldig koselig!

Her har jeg som også tidligere, lagt opp 260 masker på pinne 3,5 og strikket riller så lenge jeg orka. Pleddet ble ca 1,15 bredt og 1,58 langt. Estimatet tilsier ca 177.320 masker :)

Prosjektsiden på Ravelry her (krever innlogging)

Jeg startet på dette pleddet i mars og ble ferdig i desember samme år, så i min bok er dette unnagjort i rekordfart! Det hadde jeg ikke trodd jeg skulle klare, men jeg har strikket en del på kveldstid og på hytta i Valdres hvor arbeidet stort sett har ligget. Og med 117 dager på hytta i løpet av 2021, så har det i snitt blitt 1516 masker pr dag på hytta. Også det hørtes mye ut, men tiden går jo fort når man først er i siget. 

Bare eeeen stripe til..... ;-)

onsdag 8. desember 2021

Holiday Slipover

Ok, så ble jeg trendy jeg og... Eller - jeg kommer i hver fall diltende etter på et tidspunkt ;-)
Men altså, det må jeg si. Dette plagget her er så deilig! Holiday Slipover FTW

Strikkevest er et utrolig anvendelig plagg. Varmer godt. Gjør gamle plagg "nye".


Dette er det første jeg strikker av PetitKnit og jeg blir stadig mer imponert over alt det fine hun lager. Sjekk ut nettsida!

Jeg strikket min vest i garnet Air og Brushed Alpaca Silk fra Drops. Dessverre har jeg glemt å notere på Ravelry HVOR MYE garn jeg brukte, og også hvilken størrelse jeg lagde. Der har du meg.

En alternering på oppskriften ble gjort. Det skulle felles med Italiensk avfelling. Jeg googlet, så youtube-filmer, leste beskrivelser i flere dager, men klarte ikke få teken på det. Så jeg endte med å felle av som vanlig. Det ble helt greit. 

Vesten strikkes på store pinner, nr 9 og 10, så det går fort. Men jeg syntes det var overraskende knotete å plukke opp masker ved ermene for å strikke vrangbord. Et tips kan kanskje være å plukke opp maskene med en mye mindre pinne. Med størrelse 9 eller 10 fikk ikke jeg til. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...