torsdag 16. juni 2022

Liggeunderlag til valpen

Helt fra vi fikk vår lille huskyvalp i hus, har hun lagt sin elsk på de strikka sitteunderlagene jeg har laget. Oppskrift på disse finner du som alltid her


Roma, 9 uker gammel

Valpen vokser fort, med ca en kilo i uka og sitteunderlagene ble raskt litt små. Det går selvsagt fint å lappe med et par stykker, men jeg fikk lyst til å lage et eget til henne.


Som sagt, så gjort! Jeg kjøpte inn masse Vamsegarn fra Rauma og valgte farger jeg synes står godt til henne. Hun har et blått og et brunt øye og den brunoransje fargen på garnet, står perfekt til dette.

Framgangsmåte: 
Jeg startet her likt som på sitteunderlagene. 
- Brukte rundpinne størrelse 9
- La opp tre masker
- Strikk videre med økning i starten av hver rad.
- Fortsette med å øke en maske på hver rad fram til jeg hadde strikket ca 6 nøster
- Deretter gikk jeg over til å øke kun på annen hver rad, og samtidig felle av på andre siden. Dette fordi jeg ønsket en rektangulær form på teppet, ikke kvadratisk. Fortsatt slik med ca 3 nøster, altså øke og felle annen hver side.
- Deretter avsluttet jeg som jeg pleier på sitteunderlagene, feller en maske på hver rad fram til det kun gjenstår tre masker, som jeg så feller av.

Toving: Underlaget var DIGERT før jeg tovet det. Slang teppet inn i vaskemaskin sammen med noen håndklær på 40 grader, en god klunk med grønnsåpe, og dette gjentok jeg 3 ganger til jeg syntes det hadde fått korrekt størrelse og tetthet. 

Tips: Jeg festet ingen tråder før jeg tovet teppet og bare gikk over og friserte litt da det var ferdig for å gjøre det pent.


Roma, 5 måneder har fått et teppe som passer

Totalt gikk det her med ca 15 nøster, totalt 750 gram. Likte hun dette nye underlaget? Åja! Det brukes flittig og jeg tenker det skal få bli med på fjelltur. Det er til og med så stort at det også er plass til en kamerat <3

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...