fredag 30. november 2012

Adventstiden er her!


Nå starter det på alvor! Det er adventstid og jeg har gledet meg som en unge til å tenne julestjerna. Det er så trivelig! Ja, den skal ikke tennes før på søndag strengt tatt, men pytt la gå! Jeg prøver å ikke "dille" så mye, synes det blir nok ting i huset uansett. men dette stjerna fra Indiska klarte jeg ikke stå imot. 

Ut over det føler jeg at bloggen preges av, eller nei, preges blir feil ord. Den påvirkes av at det er travle dager og mye av det som strikkes er tiltenkt julegaver. Da er det litt morsom å ikke avsløre hva det er riktig enda, sånn i tilfelle mottakeren skulle være leser av bloggen. Dere vet hvordan det er :)

Da ønsker jeg dere en riktig trivelig start på adventstiden  Håper den blir riktig god og at innspurten i julegaveproduksjonen går i rute.

Ho ho!


søndag 25. november 2012

Parallelstrikking og cup-finale


Strikker en ny julegave, dobbelt sett pinner, en vott på hvert sett. Det er cup-finale, så for en gangs skyld skal jeg se fotball på TV (!). 

EYA TIIIIIIL!

torsdag 22. november 2012

Space Invaders [Arne og Carlos]

Dette er fra utstillingen til Arne og Carlos. Blir litt inspirert til å prøve meg på mønsteret i flere spreke farger enn den tradisjonelle i blått, rødt og hvit. Har du laget lue eller annet i dette mønsteret i andre farger?
 
Ligger det på blogg, blir jeg glad for lenke, så jeg får tatt en titt :-D
 mandag 19. november 2012

Bella's Mittens i fint lysebrunt

Fine votter i deilig søndagssol

Mine første Bella´s Mittens er ferdige, godt fornøyd med resultatet. Har brukt Rowan Cocoon, og elsker det. Veldig fine farger og førsteinntrykket av garnet er at kvaliteten er meget god. Oppskriften var forholdsvis enkel å følge, i alle fall når jeg plukket ut den norske oversettelsen.

Opprinnelig hadde jeg tenkt vottene til meg selv, men jeg skal strikke et par til. Disse gikk nemlig i går til en niese som fylte år i går. De er kun brukt til photoshoot, intet mer - lover! :)

Har et nytt par på pinnene allerede. Hu hei som det går!

Riktig god start på uken, alle sammen!

søndag 18. november 2012

Bursdagspresang

 

Dette settet med blå kluter tok jeg med som fødselsdagspresang til en kollega av meg sist uke. Slik jeg har lært henne å kjenne tror jeg fargene falt i smak. Uansett hyggelig å gi bort en liten oppmerksomhet i anledning dagen. :) Som dere ser har jeg handlet de fine merkelappene hos Søstrene Grene. Det samme er de praktiske cellofanposene og fine bånd i mange farger. Genial butikk. Men kopptuene er som alltid selvsagt strikket for hånd og tåler 60 graders vask.  Vil du lage egne har jeg noen tips om garn og slikt her. Jeg har fortsatt kluter i Epla-butikken min.

Ønsker dere en fortsatt fin søndag! Her i Oslo har det vært en nydelig dag med masse sol! Et kafebesøk etterfulgt at to timers tur i Gamlebyen/Operaområdet med kjæresten gjør godt for sjelen :)

onsdag 14. november 2012

Garnjakt - eller hvordan imponere mamma

Har du tilfeldigvis noe Sandnes mini duett grå nr. 5873 partinr. 721808 du ikke trenger? Jeg driver og snoker rundt for å prøve spore opp dette, og prøver meg også her.

Sandnes mini duett.
Grå nr. 5873, parti 721808

Mamma strikker på en nydelig mariusgenser til sitt barnebarn og jeg vet han blir glad for å få ferdig genser. I tillegg er jeg ganske sikker på at min mor blir mektig imponert om jeg klarer få tak i dette til henne :)

Hjelp?

lørdag 10. november 2012

Nytt prosjekt - Bella's Mittens

Nytt prosjekt, digg garn

Noen ganger tenker jeg at jeg er Dronningen av å multitaske prosjekter - og da mener jeg det ikke nødvendigvis i positiv forstand. Nå har jeg begynt på nok et prosjekt - et par votter jeg har hatt lyst til å lage lenge. Garnet kjøpte jeg i Stockholm for neste ett år siden, og det ble kjøpt med tanke på dette prosjektet - Bella's Mittens. Med noen heiarop fra min gode venninne Litlo og Kalen var jeg ikke vanskelig å overtale. Dessuten er førsteinntrykket av garnet svært positivt! Jummy!

Jeg har ikke tall på hvor mange andre prosjekter jeg har liggende som ikke er fullførte. Det stresser meg bittelitt. Men nå fullfører jeg som regel nesten alle prosjekter til slutt, så da får det gå.

Dessuten liker jeg ha prosjekter til forskjellige anledninger - et mobilt til å ha i veska, et som kan strikkes på i bilen, et til tv-titting, og gjerne et som krever litt mer oppmerksomhet. Dessuten kan jeg fort bli litt lei av et prosjekt, og da er det fint å gjenoppfriske lysten med å bytte til et annet innimellom.

Hvor mange prosjekter multitasker du?

fredag 9. november 2012

God morgen, Oslo!

Noen morgenstunder byr på gull. I dag var en av dem. Takk, Oslo!
 
 
 
 


 

onsdag 7. november 2012

Syklubbmøte!

Oppskriften på en god kveld
 
Søte venninner, strikketøy, deling av teknikker og erfaringer, oppmuntringer, utveksling av nye og gamle strikkebøker og oppskrifter, litt misjonering om genialiteten rundt Ravelry. Så drysser man litt sjokolade og varm drikke over det hele - voilà

Gleder meg til neste gang!

tirsdag 6. november 2012

Avlagt tekanne = ny garnbolle

Min egen garnbolle

Dette er en ide som er for god til ikke å deles videre. Men aller først - ideen er ikke min! Jeg fant et bilde av dette på Facebook delt av Stitch Diva Studios, og syntes det var helt genialt!

Så kom jeg på den gamle tekanna som jeg hadde planer om å kaste. Hadde jeg faktisk kastet den eller sto den fortsatt i hylla? Joda! Og vips - jeg har fått min første garnbolle!

Smart, hva!?

torsdag 1. november 2012

Snartur innom nybutikken

Endelig fikk jeg gjort et besøk i de nye lokalene til Pickles. Fint, luftig, fristende og mer oversiktlig. Bra jobba, jenter!Fager - nytt garn jeg ikke har sett før. 70% mohair og 30% merino fra Telemark.

Fabler om å lage meg er cardigan, og pønsker på fargen...

Det ble med bare et bittelite nøste bringebærrosa nøste Abuelita Baby Merino som jeg ikke har noen spesielle planer for.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...