søndag 27. februar 2011

VM-mansjettene i bruk!

Sølvgutta med fine blomstermansjetter vi har strikka!

Se, så fint! De norske gutta hoppet seg til sølv i dagens lagøvelse i Midtstubakken. Da bærer det til blomstersermonien hvor de fikk hver sin bukett pyntet med de fine blomstermansjettene som så mange av oss har strikket på dugnad til VM 2011.

Det varmer mitt strikkehjerte å se dem i bruk :-D


Marit Bjørgen har nettopp tatt sitt tredje VM-gull!

Det har blitt noen buketter med orange mansjetter til Bjørgen.

fredag 25. februar 2011

Bomullspads - miljøvennlig hverdagsglamour

Hverdagsglamour

På 80-tallet hadde jeg en Ball-jakke i disse fargene :-)

Jeg har strikket pads av 100% bomull. De får meg til å føle meg litt mer glamourøs, litt mer miljøvennlig, fjernet et lite skritt fra bruk og kast-mentaliteten, og kanskje blir jeg enda litt flinkere til å rense huden før jeg kryper til køys for natta. En vinn-vinn-vinn-situasjon?

De tåler en runde på 60 grader i vaskemaskin og jeg hiver mine i tørketrommelen sammen med håndklær. De blir enda mykere og enda bedre med bruk. Erfaring har fortalt meg at vaskepose er lurt på bruke...

Også digger jeg fargene - har nesten litt lyst til å spise de opp ;-)

Har du lyst på slike strikka bomullspads, men gidder ikke strikke selv (noe jeg har full forståelse for!) har jeg lagt noen sett på 10 stk i min Epla-butikk.

Da ønsker jeg alle en glamourøs helg!

torsdag 24. februar 2011

Blogglotteri hos Ingrid Riddervold Design

Så mye fint!

Ingrid Riddervold Design feirer 2 år med blogg, og arrangerer fin-fint blogglotteri. Jeg er med og håper jeg vinner Gavepakke #2, selv om både pakke #1 og pakke #3 også er superfine!

søndag 20. februar 2011

Ferdig før Vegårshei

Min, bare min!

Under min lange togtur på Sørlandsbanen, Oslo-Stavanger sist uke, ble det i all hovedsak strikket. Mer eller mindre uavbrutt. Jeg har fått spørsmål om hvor lang tid jeg bruker på å strikke en slik vridd hals fra Pickles.

Vel; denne ble påbegynt på Lysaker stasjon og fullført rett før toget rullet inn på Vegårshei.

Igjen er det Abuelita Tjukk Merino jeg har brukt, i finfin rosa farge Pickles kaller Sukkerspinn. Jeg er veldig fornøyd med den og har vel for en tid siden avslørt mine tendenser til å være noe svak for rosa.

Da jeg fornøyd viste den fram til Kjæresten, fikk jeg til kommentar; "Den er veldig... rosa, da." Hm, ja :-D

Men skal vi se Lysaker-Vegårshei, hvor lang tid tar det?

fredag 18. februar 2011

Eplehode

Vaffellue i eplegrønt

Ny vaffellue ser dagens lys (Min sjette?) Denne gangen har jeg falt for fargen Eple av Abuelita Tjukk Merino fra Pickles. Jeg har kombinert det med et nøste effektgarn i grønt av merket Plumet fra Rauma Ullvarefabrikk.

Planen er at jeg skal lage et par frøkenvotter i samme grønnfarge, men de synes jeg er litt mer pludrete å strikke, så det tar noe lengre tid.

Bildene yter ikke luen rettferdighet. Den er egentlig mye mer syrlig og lekker i fargen, men jeg har litt tidsnød og har gjort jobben noe hastig denne gangen. Dere får ha meg tilgitt, og jeg lover komme tilbake med bedre bilder når også vottene er ferdige :-D


Min nye yndlingslue?

Tusen takk for mange gode innspill om Tinde-garnet i mitt forrige innlegg! Jeg tror jeg skal våge meg på en forsiktig håndvask, og satser på at det går helt fint :-)

Ønsker dere en riktig god start på helgen!

torsdag 17. februar 2011

Kongeblå hals i perlestrikk

Hals i Tinde-garn

Et av nøstene jeg plukket med meg fra fabrikkutsalget til Gjestal, har jeg strikket denne halsen av. Det er det fine Tinde-garnet, i en blåfarge jeg synes er veldig flott.

Nå har det kommet meg for øret at dette garnet ikke vasker spesielt godt. At det selv ved håndvask med Milo kan tove en del. Er det flere som har erfaring med vask av dette garnet? (Har ikke våget å vaske min egen enda....)

Perlestrikk

onsdag 16. februar 2011

Fabrikkutsalget hos Gjestal

Hurra!

Enda flere fabrikkutsalg! Kan det blir for mange? Neppe!

Fabrikkutsalget til Gjestal fikk jeg og besøkt, i tillegg til SandnesGarn, under mitt besøk i Stavanger.

Det var fredags formiddag i fantastisk solskinn og blå himmel. En aldeles perfekt dag til en utflukt.

Utsalget er ikke stort, men trivelig med hyggelig betjening, og med en kafe i samme lokalet. Fint å sette seg ned med en kaffe og eplekake med is for å tenke over hvor mye garn man egentlig trenger å kjøpe ;-)


Ikke stort, men innholdsrikt.

Fristelser.

Raggegarn og mer eksklusivt garn

Begrens deg, begrens deg....

Egen hylle for Tinde-garnet

Inspirerende utstullinger

Enkel og stilig teknikk

Mange oppskrifter å velge mellom

Jeg endte opp med fem nøster Tinde i ulike farger. Jeg synes garnet er lekkert og eksklusivt og har noen ideer for hva jeg skal lage av det.

I ettertid gjorde min venninne meg oppmerksom på at lokalene til Viking Garn ikke ligger langt unna :-D Neste gang skal jeg dit og!

Tusen takk for nok en super dag! Slikt blir man lykkelig av :-D

tirsdag 15. februar 2011

Vertinnegave: Vridd hals i naturbrunt

Vridd hals til min gjestfrie vertinne

Det er alltid trivelig å få tilbringe tid sammen med venner. Sist uke var jeg i Stavanger og fikk være gjest hos min venninne og hennes fine familie.

Da vil jeg selvsagt ha med meg en presang. Dessuten skulle jeg ta toget fra Oslo, turen tar 8 timer, og da er det kjekt å ha nok arbeid :-) Jeg tilbød min vertinne å velge mellom et lite utvalg oppskrifter fra Pickles og garn fra mitt lager. Til min glede fant hun noe hun likte og valget falt på en vridd hals i abuelita tjukk merino, fargevalget mørk natur. Godt valg! Hun kledde den veldig godt! Jeg liker å lage disse halsene, dette er den femte jeg har laget.

Noen kluter ble det også til vertskapet. Garnet er mandarin petit kjøpt under vårt besøk til Fabrikkutsalget til SandesGarn. Kjekt, for da fikk hun velge akkurat de fargene hun selv ønsket :-)


Tusen takk for flotte dager i oljebyen! Håper vi sees igjen om ikke alt for lang tid!

lørdag 12. februar 2011

Maskemarkører

Smarte maskemarkører?

Under mitt besøk hos fabrikkutsalget til SandesGarn, kom jeg over disse maskemarkørene. De skal kunne brukes på pinner opp til størrelse 4. Jeg har aldri brukt noe annet enn tråd i en annen farge for å markere i arbeidet når jeg strikker, men syntes disse så smarte ut. Er de det, tro?

Fabrikkutsalget hos SandnesGarn


I går fikk jeg besøkt fabrikkutsalget hos SandesGarn. Artig! 

Jeg var så heldig å få tilbringe noe tid her, etter tips fra min gode venninne i Stavanger. Selv hadde jeg ikke engang tenkt at noen slikt fantes. Snakk om fantastisk sted for en strikkeentusiast! Det meste av garnet ble solgt til ordinær pris, men det var også en del korger hvor garn av utgåtte farger og 2. sortering ble solgt til rundt halve prisen.

Det er nesten litt trist å besøke et slikt sted uten å ha en konkret ide om noe større jeg har lyst til å lage, for garnkjøp blir noe usystematisk og selvsagt svært lite planlagt.

Jeg klarte å begrense meg til noen få nøster mandarin petit av 2. sortering, og noen snedige maskemarkører. Disse skal jeg vise fram ved en senere anledning.

Takk for at jeg fikk besøkt dette stedet!

Tilbud!

Mer tilbud!

Mini Duett med mer, på tilbud

Andresortering og utgåtte farger Sisu til 15,- nøstet.
Denne gangen fylt av overfarget sort mandarin petit. Jeg sto over tilbudet :-)

mandag 7. februar 2011

Vridd, bondeblå hals

Bondeblå hals


Denne halsen er bestilt til en 12åring, så jeg har laget halsen bittelitt mindre, men ikke veldig mye. Den opprinnelige oppskriften er på 87 masker. Jeg la opp 81 masker. Jeg testet den selv, den er trangere enn min egen, men ikke for trang, så jeg er ganske sikker på at det blir helt fint.

Jeg har altså strikket et par slike halser før, men ble brått usikker på oppskriften. Skal det strikkes en runde rett, så en runde mønster, en runde rett, en runde mønster osv? ELLER skal det strikkes en runde rett, for så å strikke mønster til garnet tar slutt.

Har rådført meg med andre som har strikket halsen, og svaret var todelt. Så gikk jeg til kilden. Der var svaret, strikke annen hver runde mønster og annen hver runde rett.

De som kjenner meg vet at jeg er utålmodig, og jeg hadde allerede startet på halsen og kom fram til at det var ENKLEST å strikke kun første runde rett, for så å strikke mønster videre ut arbeidet. Jeg syntes det ble penere og.

Så dette ble en vridd hals med med min lille vri. Grunnoppskrift fra Pickles, et nøste nydelig bondeblå Abuelita, strikket på pinne 10.

Ikke helt etter opprinnelig oppskrift, men fortsatt fint.

Jeg vil si noen ord om fellingen. På min første hals var jeg ikke så nøye på at det ble løst nok i fellingen, så halsen er nesten litt stram. Her har jeg kombinert tips jeg har fått fra mine medbloggere og resultatet ble bra! Halsen er som sagt strikket på pinne 10, og jeg bruke pinne 15 til fellingen (takk igjen for lurt innspill, Siv!).

Slik gjorde jeg det;
- Strikk en maske, et kast, strikk en maske (du har nå tre masker på pinne 15)
- Løfte de to første maskene over siste maske, nytt kast, strikk en maske, løft de to første maskene over siste, osv.

Se også denne filmen som Mormorstrik delte med meg (filmen viser denne felleteknikken når du strikker vrangbord. Halsen er felt over rettstrikk, og er enklere)



Halsen går straks i posten til en forhåpentligvis fornøyd mottaker!

lørdag 5. februar 2011

Fine frøkenvotter i posten til Nidarosen


Ferdige!

Det gikk fort med den første votten. Andre vott møtte mer motstand. Etter en del forsøk kom jeg da i mål. Jeg syntes de ble svært fine, frøkenvottene med oppskrift fra Pickles.

Jeg oppdaget nok en svikt i garnet, men denne gangen rakk jeg ikke opp, og brukte heller Judith sitt tips i fra kommentar på innlegget mitt, om å bruke maskesting.  Først et raskt google-søk for å sjekke av maskesting var det jeg trodde det var (check), og satte igang. Det ble veldig bra. Det skal jeg bruke neste gang det blir aktuelt. Takk for tips, Judith!

Så nå er vottene ferdig monterte, og går i posten til AB som får matchende votter til lua si, og en fin lue til junior.

Håper stor og liten blir fornøyde! Tusen takk for strikkeoppdrag, det var veldig kjekt! Jeg tar gjerne imot flere :-)

Herlig vårgrønt!

Neste strikkeprosjekter er på pinnene, denne gangen et Eplegrønt nøste Abuelita og et nøste Sesia plumet.

Har dere forresten sett hvor mye fint garn Pickles har fått inn av Abuelita? Jeg har inne en bestilling jeg gleder meg til å få tilsendt. Har nemlig fått en ny strikkebestilling, og gleder meg til å ta fatt på også dette arbeidet.

Så mange morsomme prosjekter som venter! Kan det blir bedre?

Nå må jeg ut og  få levert denne lottokupongen. Vinner aldri noe, men tenk om jeg ikke leverer en gang? Det er sikkert den gangen storgevinsten egentlig skulle ha kommet. Banna bein! ;-)

Riktig god helg, lesere!

torsdag 3. februar 2011

Drøye 1700 VM-mansjetter. Vant du billett?

Foto: God morgen Norge © TV 2

Jeg vant ikke.... Men gratulerer til alle som har vunnet mange fine premier! I denne haugen av over 1700 blomstermansjetter ligger mitt bidrag til VM 2011. 1700 mansjetter. Det er 12-13 ganger med enn de trenger til selve blomstersermonien. Jeg er litt imponert over dugnadsviljen som lever, til tross for sitt dårlige rykte.

Selv begynner vi å glede oss til VM. Vi skal studere programmet, planlegge langdag i marka med tarp, matthermos, kakao og varme ullplagg. Det blir kos!

onsdag 2. februar 2011

Vaffellue junior

Vaffellue i litt mindre størrelse

AB ble fornøyd med sin egen vaffellue, og ønsket seg en til junior og. Hun har fått en lue av meg tidligere, men denne begynner hun å vokse ut av nå.

Jeg la da opp 88 masker og strikket 12 cm før jeg begynte å felle av til toppen. Jeg er veldig spent på om den passer henne. Den passer til isoporhodet, så jeg er optimistisk!

Garnet jeg har brukt er Abuelita Tjukk Merino fra Pickles, fargen heter Himmelblå, i kombinasjon med et nøste Pickles Silk Merino i fargen Forglemmegei. Jeg synes fargen er nydelig!



Fint med to tråder

Litt trang til isoporhodet, passer til barn håper jeg!


Fin felling

Denne går i posten til Trondheim så snart vottene til mor er ferdige. Full fokus, Siri! Fokus!

tirsdag 1. februar 2011

Vott uten tott. Eller den vanskelige andrevotten...

Det blir bra til slutt!

Kom strikkeutfordringer og treng deg på, her skal du motstand finne....

Votten skal få tott altså, må bare få til den andre votten først. Og det er der det butter imot.

Å lære seg å strikke halvpatent gikk forsåvidt greit, men jeg måtte strikke opp borden på andre vott 3 ganger før det ble riktig. Gjorde feil, kom ut av det, bomma på maskene og slike ting som skjer når man ikke er helt oppmerksom. Irriterende. Og kun min feil.

Videre ble det ikke riktig antall masker da jeg skulle felle og øke igjen. Grmf.

Note to self: Invester i dobbelt sett pinner og strikke begge vottene parallelt. Min mor gjør det når hun strikker strømper bl.a. Og jeg har sett flere andre gjøre det ute i blogglandia. Det er veldig lurt.

Som om at det ikke var nok, så oppdaget jeg at abuelita-garnet brått var veldig tynt på et sted, og jeg så for meg at det skulle rakne og bli et digert hull i vottene. Det går bare ikke. Så jeg har nå rekt opp og spleiser heller tråden.

Garn med svikt...

... og fare for hull?

Det blir nok bra til slutt, men akkurat når er det litt *grrr*. Som min venninne som jeg strikker vottene til sa; "Du har selv valgt mønsteret, så du har deg selv å skylde på". Det er helt riktig! Men litt må man da ha å bryne seg på? Så blir man ekstra stolt når det er ferdig! Sant?

Ønsker dere en fortsatt god dag, med eller uten strikkeutfordringer :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...