fredag 30. januar 2015

Enkel vest til ny eier

 
Denne er alt for stor enda, men senere i år vil den kanskje passe til det lille tantebarnet i Sverige :)

Enkel vest fra Pickles er virkelig enkel å lage, og så fin da! Denne er strikket i originalgarnet Pickles Thin Organic Cotton og Abuelita 3-tråds Merion.

Er du ikke veldig erfaren strikker, men har stikket litt, så vil jeg ikke nøle med å anbefale dette som et fint prosjekt.

God helg, folkens!
 
 

mandag 26. januar 2015

Babyteppe til familiens ferskeste tilskudd


Lun Bris Sommerbabyteppe omsider ferdig og har fått ny eier hos familiens ferskeste tilskudd <3
Dette teppet er laget av Pickles Økologisk Bomull Tynn i fargekombinasjonen Dus. Det passer perfekt til en bitteliten, flott dame, synes jeg :-)

Har du ikke laget dette teppe før, så vil jeg absolutt anbefale å prøve. Det er morsomt å strikke og enklere enn jeg trodde før jeg startet på første teppe. Bare få teknikken inn i fingrene og gjerne ikke kutt trådene ved hvert fargebytte, men "snurr" de lett sammen på ene siden og la trådene løpe opp langs siden. Det ser pen ut og er mye mindre tråder å feste. Og det liker vi.

Ønsker dere alle en fortreffelig start på uken!

Vi blogges!

fredag 2. januar 2015

Den fineste lua jeg har akkurat nå

Aller først - godt nytt år! Jeg er i gang med blogging på 6. året faktisk. Jeg har gitt bort noe hjemmestrikk til jul, og glemt å ta så mange bilder, men vil gjerne vise fram en lue jeg er veldig fornøyd med, som jeg har laget til meg selv :-)
 
 
Denne lua er strikket i dobbel tråd, av Dreamline Soul og Dreamline Air, begge fra Du Store Alpakka. Oppskriften, og garnet var en gave under et arrangement i regi av Hobbyklubben for over ett år siden.
 
Jeg strikker gjerne denne lua igjen og gjerne av samme garnet for det holder seg fint selv etter en del bruk og etter å ha blitt dratt opp og ned av veska like mange ganger som den er brukt. Og det finnes ikke kløete i det hele tatt. Men neste gang skal jeg lage den enda litt lengre før jeg feller av. Tror den vil gjøre seg med litt mer "heng". Denne er strikket ca 24 cm før felling. Lua er strikket i glattstrikk, 100 masker lagt opp på pinne 4, eller det som gir strikkefasthet på 23 masker på 10 cm.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...